HEI-jakajan ennakonsäätöpiuhan ku irrottaa, kone sammuu?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja J.J. Laakso, 26.3.2012.

 1. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Kone: Chevy 305 cid (1985), kaikki saasteherkut edelleen kytkettynä.

  Mistähän mahtaisi otsikon mukainen oireilu johtua?! Ennakkoa oli reilusti yli asteikon ja asteikolle asti ei voinut mitenkään pistää kun kävi sit niin huonosti. Korvakuulolta säädin ja hyvin tuntuisi pelaavan, mutta silti häiritsee...
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Säädä lampulla. Itellä kun oli ennakko täysin perseellään niin sammu letku irti. Säädä letku irti se käymään ja lampulla loput.
   
 3. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Ei ole letkua vaan johtoliitin (4-piuhaa) ja ilman sitä yrtin säätää niinku ohje sanoo, mutta en voinut kun sammu aina...
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Elä koko jakajan liitintä irrota vaan ainoastaan yhdestä johdosta avataan liitiin jossain kohtaa johtosarjaa, omassa tuliseinässä kuskin edessä, ikäänkuin muista johdoista erillään suojakuoren ulkopuolella.
   
 5. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Toi ohje on TBI:lle ja TPI:lle :soosoo:  Vuosimallin huomioiden kyseessä on luultavimmin sähkökaasari, jolloin on 2 eri mahdollisuutta saada järjestelmä sytytyksen säätötilaan vuosimallista riippuen: vanhemmissa avataan nimenomaan se 4-johtoinen liitin jakajan vierestä ja uudemmissa kytketään aldl-liittimen A ja B yhteen. Tarkkaa vuotta systeemin vaihtumiselle en muista tähän hätään.

  Kummallakin systeemillä kone käytetään ensin käyntilämpöseksi ja GM:n ohjeen mukaan kone pitää olla sammuksissa säätötilaan ja siitä pois kytkettäessä. Säädön ajaksi voi kaasarista ruuvata tyhjäkäyntiä hiukan isommalle, että kone jaksaa käydä omillaan mittauksen/säädön ajan, mutta säätöhetkellä kierrosluku pitää tietysti oikea...

  Chevyn koneen ollessa kyseessä on myös mahdollista, että jakokoppa ja dampperi on eripariset tai dampperin ulkokehä on pyörähtänyt, jolloin merkit eivät täsmää ollenkaan :rotfl:
   
 6. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

 7. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Kyllä, auto on "sähkökaasarilla" ja ko. auton ohje nimenomaan on, että piuha irti, ei muuta. Mutta jos sen irroittaa koneen käydessä, sammuu ja jos ottaa ennen starttausta, ei auto käynnisty.

  Tuo dampperin ulkokehän kiertyminen on todennäköinen selitys sille, että on asteikolta pois, mutta se ei silti selitä tuota piuhan irroitus ongelmaa.

  Eli takaisin alkuperäiseen kysymykseen, missä vika? :D
   
 8. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Se uudempi, aldl-liittimestä säätötilaan laitettava versio hukkaa kipinän jos sen nelinapasen liittimen ottaa auki. Kokeile laittaa käymään ne A ja B yhdessä, et saa silla toimenpiteellä rikottua mitään. Jos ennakko on tällöin pienentynyt normaalista, järjestelmä on säätötilassa ja voit suorittaa homman loppuun. Onhan se aina vanhoissa vehkeissä mahdollista, että joku osa (esim. ECM) on vaihdettu joskus ja korvaava osa on voinut olla erilainen :wink:

  Normaalitilassa tyhjäkäynnillä ennakot huitelee jossain 20-30 asteen paikkeilla, joten silloin merkkien ei kuulukaan olla ajoituslampulla katsottavissa...
   
 9. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Ok, kiitos, kokeillaan tällä seuraavaks.
   
 10. Hectori

  Hectori 1st gear

  BAT tai B+ napaan pitää tulla 12v, muuten ei tuu kipinää.

  Ota se säädettävä ajotuslamppu hirvarilta niin tiedät missä mennään kipinän kanssa. Sitä takana olevaa nappulaa kun ruuvailee niin että ajotusmerkki on nollassa, niin näät siitä paljo on ennakkoo. Jos se ei tuu yhtään alueelle, otat multa siitä nokan ajotus setistä tulpanreikään kierrettävän stopparin ja haet sillä tarkan yläkuolokohdan niin näät onko sulla syystä tai toisesta merkit päin persettä koneessa.
   

Kerro tästä muillekin!