hei jakajan tach nasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja MK1, 18.10.2014.

  1. MK1

    MK1 Gearhead

    no niin,onko mitään konstia saada auton sähköinen rundikello näyttämään oikein kun alunperin nelos moottori ja tilalle laitataan kasi?muutenhan jakajat ovat identtiset..??juu ja olen jo tarkastanut että mittarin takana ei ole valinta dippiä niin kuin tarvike rundareissa,joku autosähköjumala auttakoot apinaa hädässä.. :eek:
     
  2. Qjet

    Qjet 1st gear

    Ennen kuin joku autosähköjumala heittää simppelin vastauksen , apina antaa " vaikeimman kautta "-vastaukset : asteikko muuttaen sopivaksi, jos muuten kiekkamittari pelaa tai sitten kasikoneen runturin sisuskalut vaihtamaan.
     
  3. MK1

    MK1 Gearhead

    maalaisjärki ajtteli että jos on vaikka 1000rpm niin näyttää joko 500prm tai 2000rpm,mutta eipäs ollut noin lookista,nyt kun laitan piuhan kiinni niin kello menee tappiin että heilahtaa??
     
  4. JKF

    JKF Gearhead

    Onkos siellä filtteri jakajan ja mittarin välissä?
    Sen puuttuminen vois aiheuttaa tuon tolkuttoman käyttäytymisen. HEI:n tach -signaalihan tulee muistaakseni käytännössä suoraan puolan miinus navalta.

    Pikaisesti googlaten löyty tuollainen, jolla hoituis se pulssimäärän muutos:
    http://www.bakerelectronix.com/products_tsd/
    Varmaan muitakin löytyis ja erilaisia kytkentöjäkin jos itse haluais tehdä.
     
  5. MK1

    MK1 Gearhead

    Filtteristä en tiiä mutta kaikki on alkuperästä,kuitenkin -77 vuosimallia niin mittarin pohjassa jo ihan piirilevy missä muutama pinta-asennus komponentti ja yks on semmonen prossun näkönen..
    Mutta arvasin että kyllä täällä joku tietää tommosista "bokseista"jos niitä on valmiina tarjolla,tänks "JFK" ;)
     

Kerro tästä muillekin!