Helicoil ja muut niksit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja KajS, 12.3.2004.

 1. KajS

  KajS Gearhead

  Vaihteistoöljyn vaihto lähestyy ja kysynkin arvon raadilta vinkkiä eteen tulevaan ongelmaan:

  A500:sen öljypohjan pulttien yhdestä pultinreiästä on kierteet pilalla (laitoin rtv-sealantilla kiinni viime vaihdossa ja on pysynyt!!).

  Millä virityksellä kierteet on paras korjata?

  Helicoil kuulostaa parhaalta, mutta kannattaako sinne vaihteiston kuoreen mennä porailemaan?

  Ja mikä lie pultin koko, jotta osaan ostaa uudet oikeat kierteet sinne reikään?

  Ja jos joku turun seudulla tekee noita korjauksia työkseen, saa ilmoittautua, ei mun ihan kaikkea tarvi itse maalla tehdä.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  osta sellainen holkki jossa on ulko ja sisäkierre ja poraat sopivan reijän ja ruuvaat sen holkin reikään.ne on tosin mm-kierteisiä mutta saa 6-12mm kierteille.esim Wurth myy niitä.
   
 3. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Oliskohan noissa jo milliset kierteet? Oli miten oli, niin helpoin tapa on varmaan vaan vetästä siihen reikään pykälää isompi kierre ja pultti.
   
 4. pannupää

  pannupää Gearhead

  Loctite muuten valmistaa "Stripped thread repair" -nimistä öpöttiä, jonka pitäisi olla toimiva niksi ainakin hätäapukierrekorjauksiin. Aineen luvataan kestävän 125 ft.lb momenttiin vedon. Omaa kokemusta ei ole, mutta yleensä Loctiten aineet ovat hyviä olleet...
   
 5. 67

  67 1st gear

  ei ole a-500 aski millinen.
   
 6. KajS

  KajS Gearhead

  Kiitos, Raati! Jatkan omaan tahtiini maaseudulla apuna Loctite ja tieto siitä, että loota ei ole millinen. Ei huvita tehdä siitä "osamillistä", joten pitäydymme alkuperäisessä formaatissa.

  "Liima" voisi toimiakin, sillä öljypohjan pulttien kiristysmomentti on aika pieni: 150 inch pounds / 17 Nm.
   

Kerro tästä muillekin!