Helpotuksia valosäädöksiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Robot Riot, 24.8.2017.

  1. fish

    fish Gearhead

    Tänään aamulla kävin Tommolankadulla Kouvolassa katsastuksessa. Hyvin olivat tutustuneet uusiin määräyksiin. Suosittelen.
     
  2. Ck

    Ck Gearhead

    Takaheijastimet tai niiden puuttuminen kelpaavat sinänsä, vaatimuksenmukaisuuden osoittamistapana sama I kirjain kuin valoissa.

    Helpolla selviää joka tapauksessa.
     
  3. Ck

    Ck Gearhead

    Siis käyttöönottoajankohdan vaatimuksia tietysti voi soveltaa. 30.6.1996 asti on aina kelvannut ilman mitään melumittauksia. Sitä vanhempiin ei voi vaatia.
     
  4. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Mainittakoon, että eilen käytin Buickin leimalla ja osalle katsureista tuntuu vielä olevan epäselvää, että sovelletaanko tätä nyt ohjeen jälkeen maahantuotaviin, vai kaikkiin, autoihin.

    -JJ-
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ja sehän se meitä muitakin jänskättää että mikä on käytäntö. Ja kelpaako muutkin kuin originaalivalot, kaikenlaista DOT-merkattua lediajovalosarjaa kun kaupataan esim. Jeeppeihin.
     
    rane58 tykkää tästä.
  6. mcmies

    mcmies Gearhead

    Voidaan soveltaa kaikkiin autoihin, myös jo rekisterissä oleviin.

    DOT-hyväksytyt valot kelpaavat, vaikkeivät olisi alkuperäisiäkään, kunhan täyttävät kaikki amerikanvaatimukset myös asennuksen osalta. Jos on ängetty jotain ylimääräisiä DOT-valoja minne sattuu, voi olla vaikeaa näyttää katsurille, että amerikanvaatimukset täyttyvät...

    Tämähän oli noin niinqu periaatteellisesti aika iso muutos, joten voi olla joillakuilla katsureilla vähän uskonpuutetta.
     
    rane58 tykkää tästä.
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tässä on uskonpuuttetta ihan harrastajallakin. Koko viimeisen 50 vuoden kekkoslovakia-hallinnon nöyryytykset pyyhkäistään roskakoriin ja raotetaan vihdoin päivänvaloa kaltereiden lomasta?
     
    rane58 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mites dot valot ja xenon hyväksyntä?
     
  9. karra

    karra Double Gearhead

    Tänkö takia nyt kasarimersuissakaan ei enää vaadita sivuvilkkuja, siis 1985 ja uudemmat... itellä 1987 560SEC jossa maahantuontikatsatuksessa tarravilkut, sen jälkeen ne on olleet takakontissa kuuden määräaikaiskatsastuksen ajan. Nyt auto on maalaamossa ja onneksi ei alettu kairaamaan reikiä lokasuojiin, tarkoitus museoida secci kohta puoliin.
     
  10. 42olds

    42olds 2nd gear

    Konttorilla sanottiin, että ei tarvitse sivuvilkkuja. Sillä tiedolla vien omani rekisteröintikatsastukseen.
     
  11. masteri

    masteri 1st gear

    Xenonit käy sekin lukee tuolla trafin matskuissa :) Shelby GT500 ensi viikolla toivottavasti hallussa. Rekisteröin vasta ensi kesäksi. Runkonumero vaan ja se olis siinä! Shelby siis Vuosimallia 2009 ja siinä on Xenoxit vakiona.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin eli löytyy se valojen säätö varmaan. Vanhempiin tuskin käy?
     
  13. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ei tartte olla automaagista korkeudensäätöä, jos täyttää FMVSS-vaatimukset.

    Shelby GT500 sointuu jotenki hienosti korvaan!
     
  14. wiwwe

    wiwwe 3rd gear


    Tiemestarin käytin leimalla alkuperäisellä valosetupilla eli oranssit parkit,"ojavalot" jne niin katsuri tokas vaan että hän ei näiden valojen alkuperäisyydestä tiedä mutta uskoisin niiden jotenkin noin olevan.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mikässe fmvss on jos ei googletella? :D
     
  16. Hai

    Hai Double Gearhead

    federal motor vehicle safety standard
     
  17. Hai

    Hai Double Gearhead

    Yleensä autojen ovivälissä on tarra, jossa sanotaan suurin piirtein, että: this vehicle complies to FMVSS of manufacturing date
     
  18. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    oon laiska lukemaan kaikenmaailman lakitekstejä,joten osaako joku sanoa saako punaiset sidemarkerit nyt palaa takana?
     
  19. 42olds

    42olds 2nd gear

    Saa
     
  20. Ck

    Ck Gearhead

    Saa ja ei saa. Niissä saa jotka on rekisteröintikatsastettu tai muutoskatsastettu tulleen muutoksen jälkeen. Kaikki jenkkivalot siis kelpaa sinänsä mutta vanhatkin autot pitää muutoskatsastaa uuden ohjeen mukaan.
     

Kerro tästä muillekin!