Herkules paineilmakompura

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JYN85, 16.4.2009.

 1. cool

  cool 1st gear

 2. Chevy350

  Chevy350 1st gear

  Tuli käyteltyä kaverilla tuollasta Jere2000?Kompuraa jossa sähkömoottori ja joku remmisysteemi. Oli kyllä helkkarin hyvän olonen vehe kiinalaisiin verrattuna 8) Vaikka kompura oon kooltaan huomattavasti isompi mitä oma 25L säiliöllä varustettu HorsePower niin ääni on huomattavasti pienempi.
   
 3. timoknihti

  timoknihti 1st gear

  2 kpl jeren kakstonnisia ammattikäytössä on ajettu loppuun tosi hyvä laitos hintaansa nähden...
   
 4. Chevy350

  Chevy350 1st gear

  Voitko kertoa mitä tuollaisella on hintaa ? Koitin kattoa netistä, mutta eipäs osunut silmään. Jykevän olonen peli kyllä, mukava huomata että lisäsijotuksella oikeasti sais parempaa! Kynäruisku käytössä tuo 50L säiliö riittää jo tosi hyvin eikä tartte koko aikaa pärisyttää. Aloin miettiin tuota toteutusta tuossa kompurassa, eikös se ole siis niin tehty että siinä on hyvä sähkömoottori jonka voima siirretään hihnalla kampiakselille ?
   
 5. frankie

  frankie 1st gear

  Itsellä ollut 1,5v Herculeksen 3hp v2-moottorilla varustettu Hercules ja hyvin on toiminut. Kannattaa vaihtaa ensimmäiseksi ne öljyt, ne on jotain pikeä ensiasennuksena.
   
 6. 528

  528 Gearhead

  Katselin kerrattain tuota kompuraa ja siinä mainittiin, että 16A. Mahtaisikohan tuo pelata miten 10A sulakkeen takana olevassa pistokkeessa?
   
 7. 528

  528 Gearhead

  Osaisiko joku minua paremmin sähköistä perillä oleva kertoa jotain tuohon yllä olevaan kysymykseen :eek:
   
 8. 528

  528 Gearhead

  Mitenhän tuolla Herkuleksen 600/100/10 mallilla onnistuisi hiekkapuhallushommat? Onko tällaisen omistavia täällä Overdrivellä?
   
 9. transport01

  transport01 3rd gear

  Olen käyttänyt tuota myös 10A:n sulakkeen takana ja on toiminut. Pistorasia alle 40 cm vedolla alakeskuksesta, eli syöttö on 10A:n pistorasiaksi jäykkä.
  Yleensä kompura on ollut aina 16 A:n sulakkeen takana
   
 10. transport01

  transport01 3rd gear

  Jos tarkoitat sitä kolmipyttyistä yksivaihevehjettä, niin onnistuu mutta hädintuskin, en suosittele mitään vähänkään isompaa. Olen puhallellut ko kompuralla IKH:h hiekkapuhalluslaitteella (25l säiliöllä varustettu malli) pienimmällä suuttimella n. 0,5 neliön pinta-alan ja se riitti :rotfl:

  Kompura jaksaa pitää säiliöpaineena n. 5 bar. Suurimpana ongelmana on tukkeutuminen, jonka syyksi olen epäillyt sitä, että kun mennään kokoajan alarajapaineilla niin laite ei toimi oikein. Samoin pieni suutin tukkeutuu helposti. Vaikka käytin bilteman seulottua hienoa hiekkaa, niin silti jostain tuli välillä jostain joku jyvä suuttimeen poikittain. Näitä tukkeumakokemuksia löytyy muiden kirjoittamana lisää toisessa ketjussa.

  Nyt olen rakennellut järjestelmän, jossa tuo herkules ja 4 kW kolmivaihekompura puhaltaa samaan säilöön ja siitä sitten 10 bar otto hiekkapuhalluslaitteelle. Hiekkapuhalluslaitteen kylkeen laitoin paineenalentajan ja vedenerottimen. Tämä kokoonpano toimii isommallakin suuttimella ihan hyvin, eikä paineilmaletkunkaan tarvitse olla yhtä paksua kun letkuun pusketaan suoraan säiliöpaineet. 25l litran hiekkapytyn puhaltaa tällä yhdistelmällä helposti kerralla tyhjäksi ilman tukkeutumisia. Tosin tässäkin kokoonpanossa isommalla suuttimella molemmat kompurat huutaa 100% ajasta. Pienemmällä suuttimella isompi kompura riittää yksinään hyvin, eikä pienempi käynnisty lainkaan. Paineet olen säätänyt siten, että isompi lähtee käymään vähän aikaisemmin ja jos tuotto riittää, niin pienempi ei käynnisty lainkaan.

  Tuossa 100% kuormituksessa on sitten riskinsä, nimittäin useimmat halvat kompurat ei sitä kestä, vaan käyttöaikasuhteet ovat pahimmillaan vain 30%. Tuo herkuleksen kolmepyttyinen on toistaiseksi kestänyt... Johtuu ehkä siitä, että tuotto on kolmipyttyiseksi vaatimaton. Käyttöohjeissa ei ollut käyttöaikarajoituksia, eikä kompura muutenkaan käy huolestuttavan kuumana pitkänkään käytön jälkeen.
   
 11. 528

  528 Gearhead

  Ollut kesästä saakka tuo Herkules tallissa. No nyt alkoi ilmat kylmenemään ja kompura on seinän takana kylmässä tilassa. Mitä öljyä laittaisin tuohon, että lähtisi kylmänä paremmin pyörimään ja olisi kompuralle sopivaa? Voisi huomenna käydä jotain hakemassa.
   
 12. transport01

  transport01 3rd gear

  En tiedä mikä on oikeaa, mutta itse olen käyttänyt jotain täyssynteettistä moottoriöljyä, merkki sen mukaan mitä milloinkin on jäänyt kannun pohjalle.
   
 13. 528

  528 Gearhead

  Mikähän tuohon Herkulekseen nyt tuli, kun nostaa paineita älyttömän hitaasti? Kesken työstämisenkin loppuu täysin paineet. Ei vaan tule ilmaa tarpeeksi. Painemittarikin nousee todella hitaasti koneen täyttäessä säiliötä. Pitää kuitenkin paineet säiliössä, kun on ensin täyttänyt sen.
   
 14. sakkeus

  sakkeus 1st gear

  Herkules

  Paineen noston hitaudessa ei yleensä muuta vaihtoehtoa kun kone pyörii väärään suuntaan tai vika venttiileissä tai männänrenkaissa. Huono käyntiin lähteminen johtuu yleensä kevennysventtiilin toiminnasta joka löytyy yleensä painekytkimen pohjasta. Laskee koneen saavuttaessa max. täytön, paineen männän päältä pois. Jere 2000 ei ole merkki vaan tarra mikä on liimattu koneen maahantuojan (Velsar) toimesta erään jälleenmyyjän koneisiin.
   
 15. mikkox9x

  mikkox9x 1st gear

  Pitkäs ostaa 10 tai 15m paineilmaletku kela. Minkä paksunen paineilmaletku olis riittävää, kun käytettävät laitteen on hiekkapuhallin vinku, pulttipyssy, maaliruisku sun muuta perus paineilmatyökalut? Kompura on 7,5kw ja kohtuu hyvä paineregulaattori on kelan alkupäässä kompurassa kiinni.

  Riittääkö 3/8 tuuman letku mihinkään? Noita saa kumiletkulla alkaen 50 €, mutta 1/2 tuuman kelojen hinta pompsahtaa yli kaksinkertaiseksi ja ei saa 10 metrisenä, tai niitä ei löydy.
   
 16. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Öhöm. normi mäntäkoneen pyörimissunnallakaan ei ole muuta virkaa, kuin että tuuletin jäähdyttää vain oikeaan suuntaan pyöriessään. Kompurassa oleva venttiilikoneisto ei välitä kumpaan suuntaan kone pyörii.

  Ja yleisin vika hitaaseen paineennostoon, että kansipahvi on sanonut poks. Halpiskoneitten tyyppivika, varsinkin jos unohtaa kannen jälkikiristellä kuumaksikäytön jälkeen.

  Tai sitten toisen sylinterin (jos useampisylinterinen) venttiilikoneistossa (läpissä) vikaavikaa. Mutta todenäkönen syy että kansipahvi toiselta puolen poks ja ei pumppaa kunnolla kun toisella männällä.
   
 17. Chevy350

  Chevy350 1st gear

  Kenelläkään kokemuksia Veljekset sarvelan 100L kompurasta vm-1985, 2.25kw voimavirralla ? Miten lie varaosien saaminen ? Konetta kyllä käytetty erittäin vähän, mutta kuitenkin sen verran ettei ole ruostunut paikoilleen. Säiliössä oli laatta jossa valmistusmaa merkattu ruotsi ja husqvarnan tehtaat.
   
 18. Jufe

  Jufe 1st gear

  Hyvin kestää, kunhan et kytke muuta saman sulakkeen taakse.

  Itselläni on kyseisen kompuran kaveriksi liitetty 350l lisäsäiliö. Syöttöpaineet 10bar, yhtäjaksoinen maalaus tms. työskentely sujuu huomattavasti sujuvammin.

  Hiekkapuhalluskaapin (IKH:n malli) kanssa kompura toimii loistavasti kunhan muistaa pistää vedenerottimen kaapin kylkeen, muuten suutin menee tukkoon hetkessä.

  3/8 letku riittää mainiosti peruslaitteiden kanssa. Puuilossa on asiallisesti toimiva (ainakin toistaiseksi) 20m flexletkukela kumiletkulla 89e. Suosittelen.
   
 19. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Se venttiili vika tai kansipahvin rikkoutuminen mullakin ensisijaisia vikoja ellei sitte ole mennyt ilmanputsari kuurasta tukkoon=jäässä jos ja kun se sun kompura on kerran kylmässä.
   
 20. Lohkoneuvos

  Lohkoneuvos 1st gear

  2 vuotta 2 kuukautta Hercules "kesti", jonka jälkeen oli pakko taluttaa takuuseen. Kompressori ei enää suostunut käynnistymään, vaan poltti aina lämpöreleen. Jaksoi käynnistyä, jos ensin päästi tankin tyhjäksi ja lähti sieltä hakemaan vauhtia. Ei ollut lämpötilasta tai pistorasiasta kiinni. Vettä kompressori ei juurikaan kerännyt ja pienet lirutkin tuli säännöllisesti päästettyä pois. Pikaisella googletuksella saattoi johtua lohkolta lähtevän putken pienuudesta tai jostain kondensaattorista, en nähnyt vaivaa tutkia. Muuten hintalaatu-suhde oli ok. Laite teki sen mitä pyydettiinkin - pyöritti pulttipyssyä, puukkosahaa ja suorahiomakonetta. Jotain taidettiin maalatakin. Pääletkulähdön liitin taisi antautua viimeisellä viikolla.

  Vaihdoin lisähinnalla hieman kalliimpaan Abac MonteCarlo D4 kompressoriin. Bauhausin takuukäsittely oli ainakin tässä tapauksessa parhaimpia mitä on nähty, voisi moni ottaa mallia. Korvaava kone kaivettiin kiven alta (espoosta), kun italopojat veti siestaa. Uuden hinta oli 339 euroa, edellisen Herculeksen 199 euroa. Voihan tämä uusikin olla yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, mistä sen tietää. Raportoin myöhemmin, jos jotakuta kiinnostaa. Hiljaisempi se nyt ainakin on ja yleisolemus laadukkaampi.

  http://www.diy-compressors.com/catalog/ ... cts_id=135

  Capacity - 300 lt/min / 10.6Cfm
  Pressure - 10Bar / 145psi
  Motor - 2.2kW / 3.0Hp
  Voltage - 230V
  Tank (L) - 50
  Dimensions WxDxH (mm) - 830 x 380 x 720
  Weight - 39Kg
   

Kerro tästä muillekin!