Herzi? säädin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja J-M Partanen, 10.1.2006.

 1. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Ei liity harrasteautoiluun, mutta motosta suhati sähkölaite jolla säädetään hydrauliikan nopeutta. Sähkölaitteen nuppia pyöriteään ja esim. puomin liikkeet (ainakin alaspäin) hidastuvat/nopeutuvat portaattomasti. Kyseinen laite on? Herzi säädin tms.

  Käytettiin korjattavana mutta korjaajakaan tainnut saada korjattua. Merkki oli joku Samson-Tison 12/24V en muista nimeä tarkkaan kun jäi se laite metsään. Google ei tunnu löytävän mitään vaikka tämä säädin varmaan joka motosta löytyy...
   
 2. Olisko Monsun-Tison.. Googlesta löytyy jotain. Saattas olla joku sähkömagneettinen venttiili.
   
 3. jylppy

  jylppy Gearhead

  Oliko se kortti vaiko jonkinnäkönen boksi?

  Uskoisin että motossas on Aksiaalimäntäpumppu (tai 1 pumppu per liike) jota ohjataan sähköisesti, ja toi murikka säätää eri liikkeiden solenoidien virtaa.

  Eli mitä enemmän solkku saa virtaa, sitä suuremmalle tuotolle se säätää pumppua. ...ja toisinpäin.

  Näin toimii ainakin laivanosturit!! :eek:
   
 4. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  jylppy kysyi:Oliko se kortti vaiko jonkinnäkönen boksi?

  Tämä säädinhän on siis perinteinen piirilevy jossa on erilaisia pötiköitä tinattuna.

  Joo selvisi jotain, Monsun Tison se nimi oli pitää huomenna käydä katsomassa sitä säädintä jos siitä selviää se tarkka malli, koska se on ilmeisesti kytköksissä tohon venttiilipöydän malliin. Ja soittaa sitten tonne koneosapalveluun jota google tarjosi. Katsotaan sitten miten kauan saa taas tapella tämän romun kanssa...
   
 5. jylppy

  jylppy Gearhead

  Joo tais olla sähkösesti säädettävä kuristusventtiilli...
   

Kerro tästä muillekin!