hiacen taka-akselista....

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja outroadrebels, 21.2.2005.

 1. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  onko kokemusta kuinka leveä vakiona? kannattaisikohan tuikata a-bodyn alle paremman puutteessa...välitykset kuulema tiheitä mutta kestävyys olisi ok. enhän minä nyt moparia toyotaksi rakenna mutta juolahtipa vaan mieleen moinen viritys....

  Outroadrebels/Jouni
   
 2. Kartsu

  Kartsu Gearhead

  Lyöppä hakuun Hiace niin jotain juttua löytyy.............
   
 3. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  juu pitää vielä ettiä....en vielä katellu... omaa tyhmyyttäni, varmaan on jo puhki keskusteltu aihe tämäkin....silti vinkkiä saa laittaa...
   
 4. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  Tuommosen jo löysin kun viitin ettiä!!:lol: auttaa jo paljon....

  Hitto just pari päivää sitten mittasin... unohdin vaan tarkan mitan! Oli n. 40mm kapeampi kuin midsize Pontiacin eli, a-body 8.2" 10-bolt taka-akseli... Meneekohän ihan sikana metsään jos muistelen että oli 137cm leveä? Voin tarkistella kun taas tallilla poikkean... Kapea kuitenkin on!

  Tarvis löytää jostain 10-bolt korvat siihen tukivarsille a-bodyyn... Vois kokeilla sillä suditella, ei harmittais vaikka hajois
  _________________
  No pain, no gain: TerZZa
   
 5. latari

  latari Gearhead

  on noin 146cm levee . muutaman sentin leveempi kuin alkuperäinen. jousien tallat tossa joutuu tekeen uudestaan.kardaanin takaristikon vaihtaan.myös u-pultit joutuu vaihtaan jos tulee 71/4 tilalle 2kpl toiset 2kpl osuu siihen osuu hoikempaan kohtaan niin käy vanhasta perästä.lukkoo pystyy kiristämään laittamalla prikkoja jousen alle joka painaa levyjä.itellä on kiinni 66- barracudassa siinä on ainakin ajanut asiansa.
   
 6. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  juu no nuo jousien tallat laitettava jokatapauksessa kun minulle tulee apurunkoon siirretut takajouset, muutenkin perään tulee muutoksia levyjarrujen muodossa....pyöriikö alla kuin leveät vanteet ja renkaat? mielellään kyllä kun saisi valmiin perän mikä olisi jo valmiiksi miel väh. tuuman kapeampi mitä alkuperäinen...kuinkas tuo välitys onko minkä tekniikan jatkeena? kuinka matka taipaleella 100km/h kierrokset tapissaan?
   
 7. latari

  latari Gearhead

  vanteesta vähän riippuen 235-265.tekniikka on 340 ja 904. .80km/h oli n.3000 kierrosta .eli ei tolla pisaralla pisimmälle kisaan kannata osallistua.renkaat oli 235/60-15.onhan noilla ajettu 12 sekan aikoja. siitä en tiedä kuinka kauan kestää kun en oo kiusannu tota omaani vasta kun yhden kesän. tänä kesänä olis tarkotus kiertää muutama lentokenttä kisa ja harjoituspäivät joten syksyllä ollan viisaanpia sen kestävyydestä. 83/4 on kyllä hakusessa kun vain osuis sopiva kohdalle.
   
 8. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  juu tuo esim. 4.3 tiheys minulle vähän liikaa joku 3.5-3.7 olis aika bueno vaikka tiheähkö sekin...kun välimatkat kuitenkin suomenmaassa pitkiä....niin ei viittisi konetta rääkätä itse siirtymätaipaleella....83/4" itselläkin olisi tarpeen jos löytyisi 4.5" jakoisena ja sopivan levyisenä tietty ford 9" olisi sekin hyvä vaihtoehto.

  Outroadrebels/Jouni
   
 9. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  olishan se esim. ramin A-500 tietysti vaihtoehto, mutta aika tyyris loota korjata kun ehjäähän ei mistään löydä ja fiksattavahan se laatikko on kyllä jokatapauksessa kaikenlaisin maustein :lol: , melkein halvemmaksi taitaisi tulla nelivaihteiseen manuaaliin 5-vaihde kitti? mutta sitten taas välitykset ihan erilaiset....en ole perehtynyt tuohon manuaali hässäkään sen erikoisemmin.....
   
 10. lake ender

  lake ender Gearhead

  Mulla on myös tuo 4,3 välitys ja 700r4 aski tulossa hoppaan.
  Isot takafillarit, niin laskemalla välityksiä ei pitäisi olla paha yhdistelmä maantielläkään.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  duoda, eiks pidetä jenkki autot jenkki autoina :soosoo:
   
 12. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  no tietysti! :rotfl:
   
 13. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Täällä ollaan suvaitsevaisia. Hybridit ovat suosiossa. Osasta on vain hyvä, jos vähän joka jenkissä asuu Tojota.. HJ:n kone tai Cedrikki pellin alle , Aisinia laatikoksi ja peräksi haisulin lukko :odroll:
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  hiacen perä kestää asiantuntiotten mukaan semmoset 500hp meillä 225 slantsix valtteri (paino 1270kg) mitattu 527hv takapyöristä. vartilla ajettu 10,7/196kmh 1,6sek60ft ja hyvin on kestänyt. eikä ole ainoa tapaus.yhellä svingerillä menty samanmoisia aikoja hiacen perällä ja SB.llä. ainoa ongelma tuo välitys ku ei taho saaha alle 4,3 mistään..... :odroll: :odroll: T:moppe mies
   
 15. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  [/quote]hiacen perä kestää asiantuntiotten mukaan semmoset 500hp meillä 225 slantsix valtteri (paino 1270kg) mitattu 527hv takapyöristä. vartilla ajettu 10,7/196kmh 1,6sek60ft ja hyvin on kestänyt. eikä ole ainoa tapaus.yhellä svingerillä menty samanmoisia aikoja hiacen perällä ja SB.llä. ainoa ongelma tuo välitys ku ei taho saaha alle 4,3 mistään..... :odroll: :odroll: T:moppe mies[/quote]

  nuo teholukemat on muuten kunnioitettavat tuolle slantille! tuo on positiivista että perä on kestänyt tuollaiset kiskaisut....miedommassa käytössä kestää siis todella hyvin! onko perään tehty mitä muutoksia?
   
 16. toyopet

  toyopet Gearhead

  Sitten kun vielä joku osaa kertoa samanlevyisen jenkkiperän mihin saa pikkuisen harvempia välityksiä ja on alkujaan kierrejousitettu.
  Voisin vaihtaa toyotaan semmoisen perän alkuperäisen 4.375:1 välityksen sijaan. Elikkäs Crowniin. Yksi Fullsize farkun perä olisi varabuickin alla mutta kun taitaa olla vähän turhan leveä.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  esim. caminosta -78 ym. 10-bolt leveys aika lähelle sama ja on orggiksena kierrejousilla....

  Outroadrebels/Jouni
   
 18. toyopet

  toyopet Gearhead

  Vai pikku-GM olisi lähellä. Pitää lähteä vissiin mittailemaan kiinnityksiä, eikös kuitenkin fullsizen ja tuon pienemmän mikä lie-body onkaan tukivarsien kiinnitykset osu samaan kohtaan? Eli siis caminoonkin voi lykätä vaikka farkun perän (ilman hitsailua) mutta se on vaan hiukan leveämpi kokonaisuudessaan? Näin olen ymmärtänyt.
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  [quote="
  nuo teholukemat on muuten kunnioitettavat tuolle slantille! tuo on positiivista että perä on kestänyt tuollaiset kiskaisut....miedommassa käytössä kestää siis todella hyvin! onko perään tehty mitä muutoksia?[/quote]

  perään ei oo tehty muuta ku kiinnikkeet jousille ja tukiraudoille. katuajossa kestää varmasti ainakin hyvin ellei jopa tosi hyvin.

  T:moppe mies
   
 20. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  tuohon en osaa vastata että käykö caminon ja farkun perät keskenään ei ole kokemusta sellaisesta swapista, mutta en kyllä usko että niissä älytöntä eroakaan olisi....viisaammat tietänee :lol:
   

Kerro tästä muillekin!