Hiekkapuh.kaappi - Savenmaa Ky

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 22.3.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko jollain ko. firman kaappia käytössä? Onko kelpo laite?
     
  2. VRC

    VRC 1st gear

    Onkohan kyseessä sama tavara kuin mitä ikh maahantuo?

    Itseäkin kiinnostaisi, hinta ainakin on semmoinen ettei välttämättä viitsi lähteä itse rusnaamaan.
    Ainakin olisi mukava kuulla minkälainen kaapin pitää olla että se käytännössä toimii.

    Näitä ikh:n kaappeja taitaa olla pariakin mallia, toinen pöydälle tuleva ja toinen omilla jaloillaan seisova. Se isompi tuntuu fiksummalta, siinä käytetty hiekka kerääntyy alla säiliöön tai johonkin semmoisen, mistä sen saa takaisin kiertoon?
     
  3. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tollanen olis tosiaan mullakin haussa, joten kaikki informaatio eri vaihtoehdoista olis tervetullutta.
     
  4. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    http://www.savenmaa.fi/tuotteet/7/hie649.phtml



    Ihan kelvollisen näköinen ainakin kuvassa. Tarpeeksi jyrkkä pohja ja sivusta aukeava luukku, jos tarvii jotain pidempää kappaletta puhaltaa. Meillä on itetehty ja siihen tuli vähän liian matala pohja, ei hiekka oikein valu hyvin alas.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kompressorikeskus Tampereella valmistaa ja myy "Puhti" -merkkisiä kaappeja. Pro vehje mutta hinta 1500 e.
     
  6. VRC

    VRC 1st gear

    Tässä yhden haun tulos:

    http://www.tapiopakkioy.fi/hiekkapuhallus.htm

    Ilmeisesti ei ihan halvimmasta päästä kumminkaan.


    En löytänyt IKH:n nettikatalogista niitä kaappeja mutta olen likimain varma että heilläkin tämmöisiä on listoilla, ainakin yhdessä Työkaluässäliikkeessä niitä oli esillä.
     
  7. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Täällä olisi kanssa tarve toimivaan laadukkaaseen lasikuula kaappiin -kimppaostos??? Paskaa ei kannata ostaa-menee hermo jos koko aika tukkeessa. Laadukkaat veden erottimet ja tuottava kompura pitää myös olla.
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Alkaa kallistua ite tekemisen puoleen; saa sen kokoisen kun haluaa. Vähimmillään sinne sais rengas vanteineen mahtua.
     
  9. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Kannattaa jokaisen kokeilla yhden kerran puhaltaa vannetta puhalluskaapissa. Takaan että hermot menee ennenkuin ensimmäinen puoli on puhtaana. Tollaiset isot möhkäleet kannattaa suosiolla viedä puhallettavaksi . Kaikki vannetta pienemmät ja varsinkin alumiini käikäleet ovatkin sitten oikeeta tavaraa noihin kaappeihin.
     
  10. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Teho ja toimivuus (ja hinta) riippuu paljon siitä, onko imu- vai painetoiminen järjestelmä. Painetoiminen on tehokkaampi, toimivampi ja kalliimpi. Lisäksi käytettävällä puhallusmateriaalilla ja suuttimen reiän koolla on merkitys tehokkuuteen. Imutoimisella laitteella en minäkään lähtisi esim. vanteita tai ruosteisia tukivarsia puhaltelemaan.

    Tuollaisella Normfinish DP-12 on tullut puhalleltua
    http://www.imtekniikka.fi/index.php?siv ... uslaitteet
    Maksoi 5 vuotta sitten melko tarkalleen 60 000 mk (10 000€)
     
  11. Erppa

    Erppa Gearhead

    off topiccia...

    Tältä palstalta löysin vuodenvaihteen tienoilla made in usa olevan ison kaapin alta kolmeensataan. Ensin ei oikein meinannu päästä sinuiksi oikeitten paineitten kanssa , mutta kun sorvasi oikean kokoisen suuttimen ja hommasi kunnon vedenerottimen , niin jo rupesi toimimaan.

    Nyt voi puhaltaa kolmella kilolla ja jälki on todella hyvää.Ja jos kuulia tarviitten niin , tapio päkki oy hesassa myy halvimpaan hintaa:40e/25kg.

    Että kyllä niitä käytettyjäkin kaappeja liikkuu jonkin verran , mutta taitaa se kysyntä olla kuitenkin kovempaa :odroll:
     
  12. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Meinaakko puhaltaa renkaaseen talvipinnan vai? :lol:
     
  13. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Ei kun ne talviracepaineet :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  14. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Widdu, joutu laittaa ilman kaappia. Saas nähä kui futaa.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mä tein kaapin itse. Noi tollaset halvat kaupassa myytävät kun toimii ejektoriperiaatteella, niissä ei ole sellaista tehoa kuin vois olla. Kaapin sisämitat on noin 80cm suuntaansa, eli vanne mahtuu hyvin. Kaapin vieressä alhaalla on hiekkapuhallus painesäiliö, sen päällä puolentoista vartin kuulaventtiili jonka läpi hiekat lasketaan ja sen päällä taas kokoomasäiliö. Hiekkapuhalluskaapin alaosassa on siilo, josta menee 100mm putki kokoomasäiliöön. Kokoomasäiliön kylkeen laitoin vanhan raskasöljypolttimen puhaltimen, joka kuljettaa pölyt pihalle. Idea on se että hiekka menee samantien puhalluksen aikana kokoomasäiliöön käytettäväksi uudestaan, mutterit sun muut sälä jää sihtiin ja pölyt, maalit, hajonnut hiekka ja sellainen menee puhaltimen läpi pois. Oikeastaan toi juttu on vielä kesken, koska en ole ehtinyt löytämään mistään sopivaa teollisuuspölynimurin huopapussia. Pelkkä pölypussi kun ei kestä. Muuten skulaa. Kesäksi laitan varmaan pölyputken suoraan pihalle. Talvella tollainen ulos menevä pölyputki vie lämmönkin kivitallista..

    Ja vanteitten puhaltaminen ei ole niin kallista että kannattaisi tehdä omaa kaappia. ne voi vaikka käyttää pulverimaalauksessa samalla. Oikeastaan kannattavuudella ei ollut tekemistä ton mun rakentamisen kanssa. Idis oli vain se että aina ei tarttis lähteä jonnekkin.
     

Kerro tästä muillekin!