Hienoa EU

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja vette427, 21.5.2009.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    Muista vielä ajan kun Jörn Donner (ex. RKP) sanoi että; jos siitä EU:sta ei ole mitään muuta hyötyä, niin loppuu tämä muutaman keskusliikkeen määräävä markkina-asema päivittäistavarakaupassa. Ja niin kävi, kiitos mm. Lidlille.

    Se että ihmiset ostavat yhden keskusliikkeen bonuksien takia kaikki päivittäistavaransa ko. liikkeestä, tankkaavat autonsa saman liikkeen tienvarsihelveteissä ja käyvät niissä tienvarsihelveteissä itsepalvelukahvilla ja lounaaalla (pihvi saman hintainen kuin palvelua tarjoavassa ravintolassa, mutta pienempi) jne. jne. on ihmisten omaa typeryyttä.

    Ei se ylihinnoittelu tässä tapauksessa ole EU:n vika.
     
  2. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Tässä ollaan kyllä asian ytimessä. Eiköhän ne ole noi kauppiaat jotka sen kerman siihen päälle lätkäisevät ja tuota systeemiään pyörittävät ja suomalainen keskiverto-jaska kaivaa kiltisti kuvetta.

    Jos pitää faktaa heittää pöytään niin maitolitrasta maksaa kauppias kymmenen senttiä litra, paljollakohan myy ulos?
    Ruotsista tilaat firmalle 100kpl USB kaapeleita tukusta, kappalehinta noin 20 senttiä, paljonko maksaa kun meet ostamaan kaupasta 1,5m pätkän? Riittääkö vielä 10 euroa?
    Erään pohojanmaalaisen huonekalufirman ulosmyyntihinnan laskukaava: sisäänostohinta mööpelistä firmalle x 200% +alv. Syksyllä taas voi kattoa kun isännät ja emännät juoksevat touhutippa housuissa firman pihamaalle kun on kesäkalusteet käsittämättömässä -70% alennuksessa.
    Serbiassa "made in EU" bulkkitavara joka löytyy suomesta jokaisen kyläsalen ja citymarketin hyllystä jokapäiväiseen käyttöön maksaa 85cnt pullo kun se täällä EU-paratiisin tavaroiden rajattomassa ja verottomassa ihmemaassa maksaa yli kolme euroa.

    :wc:
     
  3. mike-79

    mike-79 1st gear

    tää plussaboonusetusysteemi on kyllä yks suuri kusetus, ihmiset kuvittelee säästävänsä kun todellisuudessa maksavat ekstraa jokaisessa tuotteessa siitä että ketju ylläpitää turhaa korttisysteemiään. Ja joka ketjulla on oma korttinsa ja omat kalliit järjestelmänsä, asiakaslehtensä yms. ja kansa säästää ostamalla lisää ja lisää...
     
  4. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    EU:ta parempi vaihtoehto olis ollut pohjoismaiden yhteistyön tiivistäminen, esim. pohjoismaiden oma yhteinen talous- ja puolustusliitto. Eli ikäänkuin eu ja nato, mutta pienemmässä mittakaavassa.
     
  5. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Kyllä ja kuinka v*tussa kukaan ei sitä tajua. Melkein kaikki sen hommas. Apinat..
     
  6. Adenoid

    Adenoid 1st gear

    Oho, missä kaupassa? Valion tuottajahintakin maitolitralle on viime kevään pudotuksen jälkeen 41cnt litralta, mihis siitä hinnasta häviää 31cnt siihen mennessä kun ruokakauppias tilaa sen hyllyynsä? Vai jääkö sen hinnanerotus siihen kuorittuun kermaan?

    Noh, samalla matikalla kannattaa ostaa kaikki ruokansa niistä ketjuuntumattomista ruokakaupoista, nehän ne on tosi halpoja ne...

    Tosiasia on että maito myydään useissa kaupoissa tappiolla, se toimii sisäänvetotuotteena jolla saadaan jengiä houkuteltua ostoksille...
     
  7. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    Toi on kyllä totta, senpä takia maitotuotteet on aina siellä myymälän perällä, että ostoskoriin eksyisi matkanvarrelta myös muuta mukavaa ja vähemmän mukanaa....
     
  8. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Minulla on triplasäästöt kun on kolmen kauppaketjun etukortit, ja keskitän näin kolmeen kauppaan! Tosiasiassa ostan safkan ym. arkikaman lähimmästä kaupasta, mikä se milloinkin sattuu olemaan. Etukortin hankinta ei yleensä maksa mitään, joten joutaahan niitä olla lompsassa kun niillä joskus saa jotain alennustakin.
     
  9. Luigi

    Luigi Gearhead

    Mitenkäs ne renkaat?
     
  10. mike-79

    mike-79 1st gear

    Millä kortilla niistä plussaa saa häh?
     
  11. jusi99

    jusi99 Gearhead

    Ykkosbonus kortilla vaika autokeskuksesta
     
  12. SamiL

    SamiL Gearhead

    Voihan ne kortit jättää hankkimatta tai pitää lompsassaan, mutta vielä kalliimmaksi se niin tulee, kun tämä systeemi kerran on jo olemassa.
     
  13. mike-79

    mike-79 1st gear

    Eu voiskin mun puolesta vaikka kieltää moiset plastiikit. Kevenis lompakko kerrankin muusta kuin rahasta..
     
  14. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No miten sen nyt ottaa...
    Itselläni oli pitkään vain yhden ketjun kortti (koska useimmiten samassa kaupassa kävin)...
    Siksi siellä kävin koska siellä oli ilman kortiakin edullisimmat hinnat (ja eipä juuri tuossa ketjussa ole kortillisille eri hinnoittelua).
    Lisäksi juuri tämän ketjun kaupoissa on nopein käydä, koska yleensä tavarat hyvin pitkälti samoin järjestelty.
    Tämä ei ole se sakemannien kauppa

    Myöhemmin hankin toisenkin ketjun kortin koska muutettuani tämän ketjun kauppa oli lähin oikea ruokakauppa... (tämä oli viittaus erääseen toiseen suurehkoon "halpakauppa-ketjuun").

    Tässä toisessa kaupassa on ärsyttävä erillinen hinnoittelu kortillisille ja kortittomille asiakkaille... Mutta kun on puolet pitempi matka tuon ketjun kauppaan josta tykkään ...
    Mutta onneksi tuo "lempikauppani" avaa hyvin pian uuden myymälän tuohon lähelle (11 km päähän).
     
  15. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Joo, kyllä noita boonuskortti-kusetus-juttuja maksaa myös semmoset asiakkaat kenellä ei tuollasta korttia ole. Ne vaan ei saa mitään boonuksia edes leikisti vaikka maksaa saman hinnan ostoksista ku semmoset kenellä on tommonen kortti
    Ja jos Cheyenne tarkotat tota urjalan uutta S-markettia niin se on auki jo
     
  16. PauliP

    PauliP 1st gear

    Menee pahasti OT, mutta minun mielestä itsepalvelukahvilan ihan normihintainen 3,80€ sämpylä on helvetin kallis vaikka siitä saisi plussaa tai bonusta. Näkyypä noita nelosellakin alkavia hintoja jos on vähän enemmän vehnäjauhoa ja kananmunansiivu välissä.

    Siten kun ajaa vaikkapa vähän Tampereen suuntaan, niin samalla hinnalla tai edullisemmalla saa lohivoileivän, mutta paikka ei olekaan tienvarsihelvetti vaan pikkuhuoltis.
     
  17. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mää oon huomannu saman asian että noilla helvetin liikenneasemilla kahvit ja pullat yms.on ihan helvetin kalliita ja joutuu maksamaan varmaan tupla- tai tripla hinnan siihen jos menis vaikka leipomon kahvilaan. Tosin vieraassa paikassa noi ABC- asemat yms. löytyy paljo helpommin ku pikku paikat
     
  18. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    niimpä, esim pellillisen raparperipiirakkaa (nam nam) voi tehdä alle 3 eurolla !!!
     
  19. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No sitäpä hyvinkin...
    Muistin vaan joskus nähneeni että aukeaa 27.6... Mutta ois mun muistillani voinut olla vaikka 27. 5. :oops:
    No nyt kuitenkin tilapäisesti Toijalassa hommissa, nin on kyseisen ketjun kauppa siinä vieressä...

    Kiitos informaatiosta ja Onnittelut siitä yhdestä Pikku-Jutusta...
     
  20. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    ABC kyllä jaksaa mainostaa itseään varmaan huoltoasemista eniten. Mutta onko se sitten oikea vanhan ajan huoltoasema? EI. Kaikki on kallista, kauhean makuista ja yleensä jo "päivän vanhaa". Tosin Lappeenrannan ABC Viipurinportista saa rahtarit-kortilla kahvikupin hintaan 90snt joka taitaa olla Etelä-Karjalan tienvarsibaareista halvin, mutta samalla kauheimman makuinen.
     

Kerro tästä muillekin!