[Historiaa:] Mustang joka "mooasi"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja C5_Z06, 21.5.2022.

 1. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Joskus kauan kauan sitten kiihdytysradoilla vieraili Mustang joka ikäänkuin "mooasi". Siis kulkihan se ihan helkkarin kovaa, mutta varttimailin vedoissa kuulosti siltä, ettei siellä ole vaihteita ollenkaan. Isolohko se oli ja Fastback ja lehtijuttukin siitä oli Street & Race -lehdessä (jos muistan muinaisen suomalaisen autolehden nimen oikein).

  Vatasen kanssa juteltiin hiljattain siitä minne kyseisen Mussen moottori aikanaan siirtyi. No, alunperin kuutosmoottorilla varustetun katu-Mussen konehuoneeseen. Siihen aikaan niin julmetun tehokas moottori ilmeisesti vakioalustan kanssa teki sellaiset tepposet että vauhdikkaassa testiajossa kadulla takapää siirtyi menosuunnassa etupään paikalle. Eikä sellaisesta yleensä mitään positiivista ole kerrottavana. Ainakaan siinä vauhdissa. Mutta siitä on kuskille nostettava hattua, että kaasupoljin pysyi pohjassa ja ne takanakit vaan jauhoi ja jauhoi ihan loppuun asti. Ihan loppuun asti.

  Aatteleppa sitä.

  *****

  To be continued...
   
  isalmela ja sepi-ukko tykkäävät tästä.
 2. Stratos

  Stratos 2nd gear

  Drag-Mustang meni ainakin yhden kauden sen Street & Race-lehden väreissä jos sama. Mountain Motor 500 CID. Jos samasta autosta on kyse.
   

Kerro tästä muillekin!