[Historiaa:] Mustang joka "mooasi"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja C5_Z06, 21.5.2022.

  1. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Joskus kauan kauan sitten kiihdytysradoilla vieraili Mustang joka ikäänkuin "mooasi". Siis kulkihan se ihan helkkarin kovaa, mutta varttimailin vedoissa kuulosti siltä, ettei siellä ole vaihteita ollenkaan. Isolohko se oli ja Fastback ja lehtijuttukin siitä oli Street & Race -lehdessä (jos muistan muinaisen suomalaisen autolehden nimen oikein).

    Vatasen kanssa juteltiin hiljattain siitä minne kyseisen Mussen moottori aikanaan siirtyi. No, alunperin kuutosmoottorilla varustetun katu-Mussen konehuoneeseen. Siihen aikaan niin julmetun tehokas moottori ilmeisesti vakioalustan kanssa teki sellaiset tepposet että vauhdikkaassa testiajossa kadulla takapää siirtyi menosuunnassa etupään paikalle. Eikä sellaisesta yleensä mitään positiivista ole kerrottavana. Ainakaan siinä vauhdissa. Mutta siitä on kuskille nostettava hattua, että kaasupoljin pysyi pohjassa ja ne takanakit vaan jauhoi ja jauhoi ihan loppuun asti. Ihan loppuun asti.

    Aatteleppa sitä.

    *****

    To be continued...
     
    jknR, isalmela ja sepi-ukko tykkäävät tästä.
  2. Stratos

    Stratos 2nd gear

    Drag-Mustang meni ainakin yhden kauden sen Street & Race-lehden väreissä jos sama. Mountain Motor 500 CID. Jos samasta autosta on kyse.
     
  3. Stratos

    Stratos 2nd gear

    Onkohan tämä Mustang kyseessä?

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Sehän se oli joo.
     
  5. Stratos

    Stratos 2nd gear

    Löytyi lisää tietoa autosta. Hieno laitehan tuon on ollut.


    [​IMG]



    [​IMG]
     
  6. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Oliko näillä Leppäsen veljeksillä se pro stock t-bird jonka kyljessä oli tekstit: Delicated sound of thunder?
    "Ukkosen hienostunutta jylinää" :p
     
  7. Rane 66

    Rane 66 Gearhead

    Joo kyllä oli ja jos en väärin muista niin Mustangin kampiakseli oli stroukattu käyttäen jauhekaari hitsausta.
     
  8. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Mitähän tuolla jauhekaarella on saavutettu.....tuskin tuottavuutta mihin se teollisuudessa on luotu.
    Yleensä täytyy olla menetelmäkoe hitsattuna myös magille/migille ....esim railon pohjaukseen vaikka jauhekaarella hitsattaisiin.....oon tuolla jauhekaarella 15 vuotta hitsannu ja muutaman koneenkin tehny eikä tulis mieleenkään soveltaa sitä ainakaan stroukkaukseen.
     

Kerro tästä muillekin!