[Historiaa:] Sorsa ja sinunkin klassikkosi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 27.7.2022.

  1. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Sattuipa silmään vessareissulla vuoden 1986 V8 Magazinessa ollut kansilehden otsikko: "Verouudistusehdotus esittelyssä!".

    Varsinainen artikkeli kertoi silloisen hallituksen toimista mahdollistaa yli 25-vuotiaiden autojen tuonti Suomeen edullisemmalla verotuksella.

    Niille jotka eivät muista tai ovat olleet kovin nuoria, vuonna 1987 ns. uustuonti alkoi ja Suomeen alkoi tulla paljon wanhoja jenkkejä ja muitakin klassikkoautoja. Ainakin verrattuna aiempiin vuosikymmeniin.

    Vaikka politiikka ei kiinnostaisikaan, niin olisi mukava tietää kuka vaikkapa nyt ministereistä oli ollut asialla silloin kun "Valtionvarainministeriö asetti 21.2.1984 työryhmän selvittämään autoverolain kehittämistarpeita".

    Wikipedian mukaan lakiuudistus hyväksyttiin 1987 alussa:

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Museoajoneuvo

    Hallituksena oli koko tuon ajan Sorsan IV hallitus.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Sorsan_IV_hallitus

    Oliko liikenneministeri Matti Puhakka kaiken takana?

    Kaikki Eduskunnan matskut on skannattu ja vapaasti saatavissa netissä, mutta enpäs yht'äkkiä ainakaan löytänyt esimerkiksi eduskuntakeskustelua aiheesta noilta vuosilta. Varmaan väärät hakutermit tms.

    No, mitäpä wanhoja kaivelemaan.
     
  2. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Taisi olla Pekka Vennamo jonka ansiota tuo pitkälti oli...
     
  3. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Tekn.yo. Pekka V.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pekka Vennamo antoi omalla päätöksellään luvat lisätä petrolia dieseliin pakkastalvena 1987. Liikenne toppasi arktisen laadun puutteeseen
     
  5. skide

    skide Gearhead

    Muokattu: 28.7.2022

Kerro tästä muillekin!