Historic Grand Race 18.–19.8. Ahvenistolla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja HistoricRacing, 16.8.2018.

  1. HistoricRacing

    HistoricRacing 1st gear

    Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla historiallisissa merkeissä, kun radalla ottavat mittaa vanhat kilpa-autot seitsemältä eri vuosikymmeneltä, alkaen 50-luvulta. Suomen suurimman asfalttiratasarjan, Gulf Historic Race Cupin kauden päätapahtumassa ajetaan kahdeksantoista kisalähtöä – Historic erikoisvakio-/GTS- sekä Historic vakio-/GT-autoissa, Historic Formuloissa, Formula 4:ssa, Roadsporteissa V8, A-C, 2A–B, Subaru Sport -kilpaurheiluautoissa, SS 1300:ssa (Special Saloon), Locosteissa (Lotus 7 -tyyppiset kit carit) ja Mini 1000:ssa. Lauantaina kisaohjelma alkaa aika-ajoilla klo 9.30 ja sunnuntaina warm up'eilla klo 9.00. Kisalähdöt starttaavat lauantaina klo 14.00 alkaen ja sunnuntaina klo 12.35.

    Neljässä Historic-luokassa taistellaan Suomi–Ruotsi -maaottelupisteistä. Ruotsista on tullut pieni, mutta todennäköisesti ainakin osin vahva iskujoukko. Historic F -ikäkauden lähdössä on mm. aiempina vuosina suomalaiset tiukoille laittanut, Tommy Brorsson Lotus Cortinalla. Hän tosin ajaa suomalaisella lisenssillä. Aina vahvat suomalais-Falconit laittanevat kuitenkin kampoihin. Falunista on tulossa ainakin teoriassa vahva Shelby GT 350 '65:nen, mutta ensikertalaisilla ei yleensä ole helppoa Apparan syheröissä. Kärkikahinoissa nähtäneen myös tällä hetkellä luokkaansa sarjassa johtava, niinikään Shelbyllä kilpaileva Kari Keloaho. Ja keskinäisiä kilpakumppaneita riittää keulilta peräpäähän kaikissa ajettavissa luokissa sillä kilpailijoita on lähemmäs 170 tämänhetkisen tiedon mukaan.

    Suomen vanhin rataluokka, Mini 1000 juhlistaa kunnioitettavaa 40 kilpavuottaan. Tapahtumassa muistetaan myös Porsche-automerkin 70 vuoden ja Ford Escort -automerkin 50 vuoden etappia. Turva-autona toimii tänä vuonna uusi Ford GT -superauto.

    Ajoneuvoharrastajien yli 30 vuotta vanhoilla klassikoilla on oma näyttelyparkki (rajallisen tilan vuoksi ennakkoilmoittautuminen) ylimmällä katsomotasanteella ja lisäksi ne esittäytyvät yleisölle tauoilla ajettavissa paraateissa. Tauko-ohjelmana on lisäksi veteraanikilpamoottoripyörien näytökset entisaikojen TT-ajojen hengessä. Niiden varikko on alemmalla katsomoalueella.

    Lisätietoja: www.historicgrandrace.fi
     
  2. debner

    debner Gearhead

  3. MustangSally

    MustangSally Gearhead

    Ford 15M tykkää tästä.
  4. ata

    ata Gearhead

    alupallo ja Ford 15M tykkäävät tästä.
  5. markow

    markow 2nd gear

    Muokattu: 15.10.2018

Kerro tästä muillekin!