Historic Grand Race 23.-24.8 Ahvenistolla Hämeenlinnassa...!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja turboman1, 18.8.2008.

  1. MustangSally

    MustangSally Gearhead

  2. lotjonen

    lotjonen 1st gear

  3. kautsi

    kautsi 3rd gear

  4. ata

    ata Gearhead

    Sää suosi ja kovaa kisaa oli paljon, tosin muutama valitettava kolari myös tapahtui, mutta kisa on tietysti kisaa.

    Harrasteautoparkissa närästi se, että kun oli selvä sääntö, että se oli tarkoitettu VAIN 1985 tai vanhemmille harrasteautoille, niin miksi sitten jotkut ääliöt tai muut vastaavat olivät ängenneet sinne sekaan jollain 80-luvun lopun tai peräti 90-luvun autoillaan? Mielestäni jos on ehdoton ikäraja (oli kuulemma) niin sitten se on, eikä sinne pitäisi mennä sitten yhtään uudempaa autoa, kun eivät ne nyt niin erikoisia edes olleet verrattuna muutamiin muihin joita ei sinne oltu päästetty. Jos se on vanhojen harrasteautojen parkki, niin sitten sinne ei ajeta uudemmilla kuin on ohjeistettu jos ei sitten muutkin uudemmat sinne pääse. Monta ylhäällä näkynyttä erikoisempaa tai vastaavanlaista kuitenkin käännytettiin pois sieltä harrasteparkista.
     
  5. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Joskus tarvitsee olla pientä liukumaa säännöissäkin...

    Jos ihan säännön mukaan olisi menty, niin se AC Cobra replicakin olisi jäänyt ulkopuolelle harrasteparkin. Oli nääs vuosimallia 1987...mutta jokainen ymmärtää, että autolla oli ja on sen verran huomionarvoa ja harvinaisuutta (350 veekasi), että tietenkin se piti olla siellä ylhäällä. Ja näyttihän se 60-lukulaiselta...

    Mielestäni perussääntö on ihan hyvä: 1985 ja vanhemmat ja auton harvinaisuusasteesta riippuen voi sitten olla hieman joustoakin. Ja niinkuin keskusteltiin naamatusten Ahvenistolla, onhan nuo sinunkin pelisi harvinaisia, mutta aika tuoreita...keltainen Pontso oli kyllä ihan veikeän näköinen, eikä sitä voinut olla huomaamatta kadun varresta, kun ajelin Ahvenistolta poispäin... :)
     
  6. Zege

    Zege 3rd gear

    Vielä sunnuntain aamuna noita tuloksia (lauantailta) näki kun meni
    http://www.historicrace.fi/HGR08/HGRilm ... eet08.html -sivun kautta tuloksiin.

    Nyt se pläjähtää kyllä sinne MyLaps.com sivulle, mutta siellä sitten ainut tulos onkin;
    "The event you were looking for, could not be found."

    Oletin, että ne tulokset ainakin jonkin aikaa tuolla näkyy. Vai onko ne jossain muualla nähtävissä?


    Ja joo, lisäilin tuonne parit kuvat, lähinnä sieltä harrastepuolelta
    http://motoflow.pic.fi/kuvat/HGR-08/ (Non-race-machines osasto)
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    Re: Ihan mielettömäm mekee keli...

    SM kisoissahan on Grand Raceen nähden ollut järjestään lähes alusta asti vähemmän katsojia joten ei ihme.

    Ainut kerta kun taisi SM kisat hätyytellä samoja katsojalukuja miesmuistiin oli 2003 kun Häkkinen ja Salo oli ajamassa.

    Ja eihän tuo nyt mikään ihme ole että naisella on käyttiksenä "Cobra".... aikanaan aitoja oli useammallakin naisella käytössä.
    Auto se on niinkuin muutkin mutta toisaalta....
    *A few hundred true A/C Cobras left, millions of women. Sell the wife.
     
  8. MPST 67

    MPST 67 1st gear


    Tuolla HRF etusivulla keskellä kohdassa kilpailut näkyy tulokset.
     
  9. Zege

    Zege 3rd gear

  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ja vanha BMW siviilirenkain törkkää yhtä lujaa kuin uusi Z06 Corvette :D
     
  11. Mopoilija

    Mopoilija Gearhead

  12. kautsi

    kautsi 3rd gear

  13. V6

    V6 Gearhead

  14. mke77

    mke77 Gearhead

    näkys kotikylän poijaal käyneen hulluste "kaneetin" kanssa.... toivottavast ei loukannu :(
     
  15. kautsi

    kautsi 3rd gear

  16. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Upeita kuvia...

    Hienoja otoksia Zack ja Mopoilija ja kumma kyllä parempia kuin meikäläisen 25e digipokkarilla... :) (ja muillekkin kiitos otoksista...)

    Varsinkin Mopoilija on sattunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan eli Opel-BMW-BMW -romutussessioon kuuluttamon mutkassa.

    Itse en nähnyt tilannetta, kun olin ylhäällä, mutta noista mestarilaukauksista se kyllä selveni...! Mahtoi Opelin kyydissä olla huimaa tuossa tilanteessa...onneksi ei kuitenkaan mitään peltiä pahempaa menetetty. Tosin lompakosta varmaan kaikkia osapuolia kirpaisee ja Ooppeli menee varmaan kopan vaihtoon...vai löytyykö vielä jostain guru, joka vetelee / hitsaa / tinaa yms. pelin kuntoon, kun näytti olevan kuprua pohjapelleissäkin :(
     
  17. kj

    kj 2nd gear

    Suuret kiitokset kuwia ottaneille ja esille laittaneille 8)
    Hywiä otoksia ja etenkin kuwat moottoripyöristä, niistä kun ei wiimewuonna
    montaa ollut julkistettu :wink:
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: Upeita kuvia...

    heh.... ei ihmetyttäis yhtään vaik Tommi heppais ton pööppelin viel enskesäks nippuun ja radalle :rotfl:
     
  19. Zege

    Zege 3rd gear

    juu, Mopoilian kuvia ja kuvakulmia kateellisena katselin. Kyllähän niitä otoksia toki sai sieltä yleisölle tarkoitetultakin alueelta ihan kiitettävästi, kunhan ensin hahmotti mistä kannattaa kuvia yrittää. Tahtoo vaan jäädä ne kuvakulmat vähän yksitoikkoisiksi :odroll: Hyvä tilaisuushan se oli jo lauantaina ja ensi vuonna täytyy yrittää paikalle varsinaisena kilpailupäivänä.

    Moottoripyöristä tuli otettua enemmänkin, kun mitä kehtaa laittaa esille. Jäi meikäläisellä vähän pieneksi ne kuvat siltä etäisyydeltä. Mitä noihin kuvien julkistamiseen tulee, niin itse en oikein koskaan jaksa tyhjentää kaikkea muistikorteilta suoraan nettiin. Tulisi liikaa roskaa. Joten esillä on ihan mielivaltaisesti valittuja kuvia mitä on ehtinyt valikoida. Ja sitten tietysti niitä kuwia joita joku on sattunut kyselemään.. :D


    Kilpailijoita HGR-08 / Race machines
    Muita esillä olleita HGR-08 / non-race machines
     
  20. ata

    ata Gearhead

    Joka vuosi tuossa kuvaamisessa oppii lisää ja tulee parempia kuvia itselläkin. Tosin en ole tämän vuoden omia HGR-kuvia vielä edes ladannut kamerasta tietokoneelle, katsottu on vain kameran omasta näytöstä. Ja kun kamerakin on taas itsellä vaihtunut, niin vähän täytyy eri tekniikoita kokeilla... :) On vähän kyllä kuvat kehittyneet kun vertaa vaikka omia 1990-luvulla kinofilmipokkarilla kuvattuja kuvia ja uusia digikameralla (12x zoom ja optinen kuvanvakaaja...) kuvattuja... :)

    Mutta eihän tuosta ole vieläkään toipunut kun on niin paras tapahtuma. Ja hyvät turinoinnit oli myös mm. turboman1:n, Mopoilijan, sekä roadsport A-Kadett 143 teamin tuttujen ja monien muidenkin kanssa.

    Typhoon oli ainakin vain väärässä paikassa parkissa, kun ei ole oikean ikäluokan auto ja muutama muukin, tuo nyt vain kiinnitti oikein huomiota rinteen reunalle parkkeerattuna ja vielä paraatiinkin oli mennyt ajelemaan tuolla 1990-luvun autolla... :( En mä nyt vähättele Typhoonia mallina, mutta se ei kuulunut tuonne kun ei sinne kuuluneet esimerkiksi 00-luvun GTO tai 90-luvun Vettekään. Eikä nyt välttämättä se Maseratin merkeillä varustettu LeBaronkaan. Kun kerran oli tuollainen ikäsääntö tehty. Esimerkiksi tuo oma 1992 (Typhoonin kanssa samanikäinen) Calibra Turbo 4x4 on valmistusmäärältään pienempi kuin Typhoon (vain 5% valmistetuista Calibroista on Turbo 4x4:sia) ja sellainenkaan ei tuonne vanhojen harrasteautojen parkkiin kuulu, vaikka on harrastelaite. Eikä tuo oma "käyttöautokaan" millä olin liikenteessä sieltä yleisemmästä päästä automalleja tällä puolella maapalloa ole... Tai sitten tehdään sellainen sääntö että sinne pääsee vanhat ja/tai erikoiset automallit, mutta sitten rupeaakin jo tila loppumaan kesken sunnuntaina. Nytkin siellä oli melkein alarinteessä sellaisia autoja jotka eivät mahtuneet sinne kunnolla rinteen päälle kun siellä oli jotain liian uusia ja tavallisia mm. Jaguareja ja Mersuja tilaa viemässä. Siinä vain satuin mm. näkemään kun 40th anniversary Corvette Convertible käännytettiin pois harrasteparkista ja sitten siellä on jotain Sovereignia tai Typhoonia parkissa... Ginetan ja Cobra-replican nyt voi ehkä noista ymmärtää, ei kaikkia.
     

Kerro tästä muillekin!