Hitsaus/maalihöyry imuri talliin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 28.2.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onks kukaan värkkäilly mitään budjetti ratkaisua talliin jolla sais imettyä pahimpia höyryjä pois esim. hitasus kohteesta tai pakokaasuja?Kertokaahan vinkkejä jos joku on värkkäilly tommosia.
    Alkaa hiljoksiin vituttaa ovi auki hitsaaminen tallissa kovilla pakkasilla niin ajattelin että voisko tohon värkätä jnk imurin vaikka jostain flekteistä tai jotain.Toisaalta ei viittis ostaa mitään tohon tarkotukseenkaan tehtyjä settejä kun on väliaikainen talli tällä hetkellä.Taitavat olla kummiski heti muutaman jerkun satsauksia tommoset vai?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vanha liesituuletin toimii hyvin.
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Vanhasta kottikärrystä saa hyvän kuvun jonka kiinnität ylösalaisin naruilla kattoon heti
    hitsauspaikan yläpuolelle.

    Kottikärryyn kaukaloon leikkaat reijän, johon laitat haitari-ilmastointiputken kiinni ja vedät sen tallin ilmanvaihtoaukkoon. siihen putkeen johonkin väliin täytyy sitten asentaa joku imevä moottori. esim vanha pölynimuri tallin ulkopuolelle ja imurin letku tiiviisti kiinni ilmanvaihtoaukkoon. Varo ettei imuri kastu sateessa.


    Ei hieno systeemi, mutta sä kysyitkin niksipirkkaversiota :wink:
     
  4. amis

    amis 1st gear

    Niin saa, omalla verstaalla on semmonen, ja kyllä eron huomaa. Paljon vähemmän jää käryjä talliin, kun "imuri" on päällä. Ja vanhoja liesituulettimia saa ilmaiseksi. :D
     
  5. VRC

    VRC 1st gear

    Itellä tallissa on liesituuletin katonrajassa poistoilmapuhaltimena.

    Vaihtaa kyllä noin yleisesti ilmaa mutta tämmöinen asennus ei tepsi hitsauksessa, vaan se imupää pitää tosiaan jollain kottikärryllä tahi muulla systeemillä tuoda siihen käryntuottokohteen päälle.
     
  6. Haitariputki kohteeseen.. Eikös se ole täsmätoiminta?
     
  7. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Talotuuletin pelaa hyvin. Se on muuten samanlainen kuin liesituuletin, mutta siinä on yksi letkulähtö katkaisijan takana. Tällä katkaisijalla saa normaalia liesituuletintoimintaa kuristettua ja suunnattua letkuun, jonka voi viedä hitsauspaikalle tai pakoputkeen. En vaan suosittele kokoillan pakokaasupartyjä, voi muuten nukuttaa pitkään... ( aine ne prkl jostain vuotaa...)
     
  8. coupe

    coupe Gearhead

    Hitsaushöyryjä varmaan imee mainiosti tavallisella liesituulettimella mutta onkohan siinä possahdusvaara jos saman tekee maalihöyryille? Eli noissa liesituulettimissahan kai on se moottori keskellä kanavaa ja ei kai se voimanlähde tavallista kipinämoottoria kummempi värkki ole? Eli ainakan bensahöyryjä en sen läpi ohjaisi ja saattaa kai maalisumukin sopivissa olosuhteissa räjähtää.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei niissä moottoreissa kipinöi muu kuin staattinensähkö. Ne on ihan tavallisia oikosulkumoottoreita, kahdella kenttäkäämillä ja käämittömällä roottorilla. Mutta räjähtäähän se riisselikin vaikkei kipunoi.
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Samaa minäkin mietin. Tavarahan menee moottorin läpi... Hyvän liekinheittimen siitä ainakin saa tuunattua, kuten myös pölkkäristä :D

    Mä tekisin varmaan jostain puruimurista tommosen. Se sahanpuru on tunnetusti aika helposti syttyvää, niin niitä moottoreitakin on vähän yritetty yleensä suojata ja tavara ei mene suoraan moottoritilaan.. ks. http://www.konkurssi.net/realisointi2/i ... -Coral.jpg
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jostain kun etsit talliisi kanavapuhaltimen, niin siinäpäs varsin kompakti värkki. Ja jos vielä oikein "hifistelemään" haluat ruveta, niin laita siihen vielä portaaton säätö, niin jo vain kelpaa. Varmasti hiljaisempi, tehokkaampi ja toimivampi kuin mikään pölynimuriviritys.

    http://www.onninen.fi/urakoitsijat/tuot ... hallin.jpg
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mistäs näitä kanavapuhaltimia saa? Eikös se ole vähän sama kuin keskipakopuhallin?
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    kanavapuhaltimet (keskipakopuhallin) saa lvi-liikkeestä. Taitaa jopa rautakaupastakin saada. Kätsy on myös asentaa tyristorisäädin, jolla saa säädettyä puhaltimen kierroksia. (joskin hieman kallis).

    Liesituulettimen kone ei kipunoi. Ja sopii hyvinkin käryjen imemiseen. Sillä sitähän se tekee keittiössäkin, ja niiden suunittelussa/jäähdytyksessä on otettu huomioon, että se kanava täyttyy pikkuhiljaa palavasta rasvasta.

    Imureiden moottoreissa taas on huono kestävyys. Niiden käyttöiäksi ei ole suuniteltu useita satoja tunteja. Ja sitäpaitsi ne on hiiliharjakoneita. kipunoi samalla lailla kuin porakoneen motti.

    (kokeilin muuten kerran tekemisen puutteessa.. Laitoin vanhan imurin pihalla imemään bensaa vadista... Komeet lieskat tuli siitä poistoilmaritilästä ja pitkään. Ja kun otin toppelin irti seinästä, räjähti koko paska.. :lol:
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Romikselta auton lämppäri esim. joku -80 luvun escort, puhallin koteloineen konehuoneen puolella, lähtee helposti irti eikä maksa paljo, edes uutena jos haluut brassailla. Jos haluu niin voi laittaa vaikka usseemman nopeuden kun ottaa katkaisijan ja vastuksen mukaan.
    Ei ole tota palovaaraakaan kun moottori ja siipipyörä on eri tilassa.
    Ylimääräsenä etuna säilyy projektin akkukin hyvänä kun sitä käytetään ja ladataan talven mittaan.
    Reikä seinään ja kotelo päälle, imupuolella on pyöreä kaulus johon saat letkun kiinni, toimii myös hyvin pakokaasuimurina jos tarvii tallissa autoa käytellä.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kunnolliset rautakaupan/onnisen kanavapuhaltimet on vaan järkyttävän kalliita. Ite kyselin joskus starkista. Onnisen kataloogin myyjä kaivo esille, ja totes että puhallin n. 350 € ja säädin satasen lisää. Joltain romiksilta, jotka kierrättävät teollisuuden laitteita on joskus löytynyt sähkö- tai vastaavan keskuksen jäähdytyspuhaltimia. Todella sopivia, todella sopivaan hintaan.
     
  16. aksu

    aksu 1st gear

    Älä unohda korvausilmareikää,imuteho on parempi!
     
  17. kole

    kole 3rd gear

    hitsaus/maaliimuri

    Hitsausimurille riittää kun vaan saat tarpeeksi kohdevirtausta. Mutta kuten coupe jo arveli, maalaushöyryille ei kannata viritellä mitään kanavaimureita eikä liesituulettimia. Todennäköisyys että kipinä sytyttää kaasun on pieni mutta sitäkään ei vakuutusyhtiö korvaa. Ja muista, hitsaukseen tarvittava tulityöpaikka, se ei siis saa olla autotallin nurkassa ilman asianmukaisia suojauksia :mad: Muuten käy kun hymiön naamalle.
    Ihan vaan 15v rak.mestarin kokemuksesta väitän.
     

Kerro tästä muillekin!