1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Hitsauskaasu

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Tumppu, 14.11.2009.

 1. Tumppu

  Tumppu 1st gear

  laitoin tommosen 150 kempomatin ja nyt pitäs löytää kaasua. myyjä suosittelee hiilidioksidia.. ja niin moni muuki. ois tieten halvempi mitä seos kaasu. mitäs kokemuksia porukalla on tuosta hiilidioksidista
   
 2. signet

  signet 3rd gear

  kaksikymmentä vuotta on hiilellä papatettu.seoskaasu on niin vitun kallista.
   
 3. laakkius

  laakkius 3rd gear

  joskus koittanu hiilidioksidilla mut itte pidän seoskaasua parempana ja käytän sitä... Eikä toi ny niin kallista ole, riippuu tietenkin kuinka paljon hitsaa...
   
 4. kime2

  kime2 Gearhead

  Kyllä mäkin seoskaasun kannalla olen ja omassa koneessa kokeillut niin 18% kuin 25% seosta niin kyllä tuolla puhtaammalla siistimmin palaa!
   
 5. Coyote Custom

  Coyote Custom 1st gear

  Seos kaasua mullakin!!! Köyhien valitusta, että maksaa liikaa!!!!
   
 6. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  hiilarilla yli 20v mittarit tuli liimakoneen mukana niin mitä sitä vaihtamaan.
   
 7. Kyllä ainakin tämmöselle normityöläiselle tuntuu kaasutkin olevan kalliita... ja erityisesti pullojen vuokrat on taivaissa.

  Sain huutokaupasta ostettua toisen migin tallille niin ei tartte kiskoa sitä yhtä konetta puolelta toiselle (kaksi eri tilaa käytössä) ja toiseen ajattelin kokeilla hiilaria kun kaikki sen käyttäjät hehkuttaa sen olevan "ihan ok".

  Mistäs hiilaripullo edullisesti? Vanhat sammuttimet tais käyttää 10kg hiilaripulloja.
   
 8. Ratsumies

  Ratsumies 1st gear

  Noita hiilipulloja voi 10kg asti täytellä sammutinhuolloissa ja seoskaasuja (omistuspulloja) täyttää enää Woikoski. Jotenkin on turvallisempi olo tuon hiilipullon kanssa, kun autopeltihommissa toi käytännön ero kaasuilla ei niin suurensuuri ole. Saman kokoisella hiilipullolla laskee mielestäni paljon kauemmin menemään, väittäisin fiilispohjalta.

  Vanhat sammuttimet oli 6kg pulloja (ainakin näkemäni) ja ne voi muuttaa hitsauspulloiksi, jos kaulassa on isot hatun kierteet. Voihan sammuttimenakin hitsata pullo väärinpäin, jos kovin pihi on. Edullisia ne ei mielestäni ole, kun tänä kesänä sai maksaa muutetusta, leimatusta ja täytetystä pullosta noin 180€. Sammutinhuolloista noita löytyy, tai sitten ei.
   
 9. kad_boost

  kad_boost 3rd gear

  sammutinhuollot myy hiilidioksidi pulloja ja täyttävät myös yleensä siinä likipiti odotellessa..
  mulla 10kg pullo ja se kestää kyllä hitsata kauan ku laittaa venttiilin kiinni työn päätyttyä eikä pidä aina auki. oonki ihimetelly miten hitossa niitä miehestä korkeempia seospulloja oikeen saahaa tyhjäks normaalissa harraste käytössä?vai kuluuko sitä enemmän?

  eli varmasti pärjää autojen hitsauksessa!
   
 10. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  sit jos tarvii hitsata kirkasta niin lainaa kaverilta seoskaasua :D
   
 11. Duster440

  Duster440 3rd gear

  jos on valovirta kone ja pitäis runko tai jotain paksumpaa hitsata niin seoskaasu on ainut oikea hiilidioksiidi on liian kylmää ainetta
   
 12. laiska`s custom

  laiska`s custom 1st gear

  hiilarilla tarvitaan virtaa enenmän,voimavirtakone minimissään.ei ole yhtään huonompi,monesti parempi

  olis ylimääränen 10kg argoni pullo,tarvetta?täys ja leimaa about 8v
   
 13. Tweety-81

  Tweety-81 2nd gear

  Ainakin Presso Center Virkkalassa täyttää asiakkaan seoskaasupulloja ns. "pikatäyttönä" odotellessa... Ja sieltä myöskin ostettiin pullo omaksi jokunen vuosi sitten, kun ei jatkuvasti hitsaile niin tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin vuokrapullo...
   
 14. jusku1

  jusku1 2nd gear

  Laitatko YV:tä paljonko potulla olis hintaa...
   
 15. Hiilidioksidi on monessa tapauksessa seoskaasua parempi autopeltihommissa. Se on seoskaasua kylmemempää => ei polta läpi niin helposti. Hiilidioksidi on myös seoskaasua raskaampaa => ei karkaa niin helposti, jos on vetoa. Hiilidioksidi sietää myös seoskaasua paremmin epäpuhtauksia. Muita etuja ovat edullinen pullo ja täyttömaksu.

  Hiilidioksidilla on myös haittapuolia: suuren pisarakoon vuoksi paljon roiskeita, jättää korkean kuvun hitsille => enemmän hiomista. Hiilidioksidilla ei päästä myöskään kuumakaarialueelle, mutta sillä ei ole mitään merkitystä peltejä hitsattaessa.

  Edellä mainituista syistä itse suosin peltihommissa hiilidioksidia. Paksummat raudat sitten puikolla. Ammattihommissa seoskaasu on paikallaan.
   
 16. Letukkamies

  Letukkamies 1st gear

  Useempikin kyseli tuossa hiilidioksidin kestoa.
  Hiilidioksidi pullo kestää todellakin paljon kauemmin. Itse hitsailen seoskaasulla ja hiilidioksidilla. Eron kulutuksessa kyllä huomaa. Jossain hitsauksen oppikirjassa tämä oli mainittukkin ja oiskohan ollut niin että hiilidioksidilla hitsaa noin 2,5 kertaa enemmän kuin vastaavalla määrällä seoskaasua.
   
 17. kuutio

  kuutio 2nd gear

  Jos satunnaisesti hitsailee vaan vähempi niin mun mielestä seoskaasu niin ei tarvii miettiä, se kun käy käyt. kaikkeen mihin mikkiliimaa tarvii... oon kokeillu hiilaria ja kyllä, peltihommissa ei eroa...
   

Kerro tästä muillekin!