Hitsikoneesta...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Chevy-74, 22.9.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niin, kyllähän kalliimpi on aina parempi, mutta myös halvoilla koneilla saa suht. hyvää jälkeä jos osaa vaan hitsata.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    migger

    Onkos noissa miggereissä täytelanka valmius? Entä mitä maksaa?
     
  3. JPK

    JPK 1st gear

    Tilasin tänään itelle super miggerin. Olisin ottanut migger 210, mut kun niitä ei kuulemma tehdä kuin vientiin... Ja edelliselle kirjoittajalle terveisiä. 495 näytti olevan toi perus migger, mut siihen ei sitten mene kuin pienet kelat, jotka sit maksaa jonkin verran enemmän kuin iso kela, siis kilohinta korkeampi. Lähinnä sen takia otin tuon super miggerin. Parin sadan hinta ero tulee takaisin 8 lankakelan käytön jälkeen :)
     
  4. mese220b

    mese220b 1st gear

    Olen tässä nyt etsinyt joko käytettyä tai uutta miggiä museoautoprojektiini. Vaihtoehtoina ovat olleet seuraavat:

    Kemppi:
    -Migger (150A, 230V) n. 475€
    -SuperMigger (170A, 230V) n. 700-800 €
    -Kempomat 1701 (170A, 230V) 860 €
    -Kempomat 2100 (2??A 400V) 1100 €
    -MinarcMig adaptive 150A (150A, inverter, 230V) n. 800 €

    Wallius (Hakas)
    blueweld 222 (hakas aw30) (220A, 400V) n. 900 €
    blueweld 272 (hakas aw40) (270A, 400V) 1050 €

    -Näistä ovat nyt loppumetereillä Wallius 222 (hakas aw30) sekä kempiltä kempomat 1701 ja 2100

    Kempin vahvuuksia kempomat -sarjassa on selkeästi parempi langansyöttökoneisto kuin muissa mainituissa koneissa. Kempissä on myös hiuken enemmän säätöjä (pulssihitsaus...)
    Se invertterikone putosi pois pelkästään lapsellisen oloisen langansyöttölaitteen vuoks, olisin ostanut sen, jos se olisi ollut kempomat -sarjan tasoinen.
    Migger -sarja oli taas suunnilleen saman hintaisia kempomat 1701:n kanssa. Kempomatissa on jo konetta paljon enemmän, joten peruskempeistä ehdottomasti se!

    Wallius olisi taas hinta-teho -suhteessa aavistuksen kemppiä parempi.

    Valinta on vielä tekemättä hakas aw30:n ja kempin kempomat 1701 tai 2100 välillä. Mielipiteitä tai vaihtoehtoja? Kaasut ym. kilkkeet nostavat paketin hintaa jo siinä määrin, että satasen hinta koneessa ei juuri lopputulokseen enää vaikuta.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kerro heti mistä saa Walliukset tuohon hintaan! Oon nääs ostamassa.
     
  6. mese220b

    mese220b 1st gear

    Ei saa varsinaista Walliusta, mutta vastaavan, eli Agrimarket -ketjun myymänä "merkillä" hakas :) Kuoret on keltaiset, mutta vastaa omien tietojeni mukaan täsmälleen walliuksen blueweld -sarjaa. Kone on Wallius. Katso vaikka walliuksen nettisivuilta esitteet hakas -koneista.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep,pitää käydäkin agrimarketista kyselemässä. Tiesin kyllä samaksi laitteeksi.
     
  8. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Itellä on joku 80 luvun kemppi sellainen 150cm korkea ja kaksmetrisellä kaasupullolla. Meinaa peltihitsaus olla hieman vaikeaa kun ei saa virtaa kunnolla alas ja numerothan on tietty näkynyt koneen kyljessä viimeksi vuonna 82 mutta kyllä sillä mennään :rotfl:
     
  9. JPK

    JPK 1st gear

    paljonko kempomatin 1 vaihekoneet maksaa?
     
  10. mese220b

    mese220b 1st gear


    Katsopa tätä ketjua hiukan taaksepäin... Olin listannut postaukseeni myös hinnat... siellä oli kempomat 1701.
     
  11. JPK

    JPK 1st gear

    no niinpäs olikin :oops: . Onko tossa Super miggerissä ja kempomatissa mitään huomattavaa eroa?

    EDIT: Mitä ite nyt oon kaveripiirissä katellut, niin super migger tuntuu toimivan peltihommissa paremmin kuin tuo kempomat 2100. Tietysti kaveri jolla on Super migger on huomattavasti parempi hitsarikin, mutta kun on säädöt miggerissä kohdillaan niin hyvältä kuulostaa ja näyttää
     
  12. amis

    amis 1st gear

    Onko miggerissä 4 vetävää rullaa langansyötössä? Kempomatilla oon jonkin verran hitsaillut, asiallisen olonen peli. 3200 muistaakseni oli malli... EI mitään moitteen sanaa 8)
     
  13. mese220b

    mese220b 1st gear

    Meikäläisen mielipiteisiin ei kannata sitten suhtautua vakavasti, ne ovat vain mutua, koska suurempaa hitsauskokemusta ei ole. Kaikenlaiset työt naulapyssyn käytöstä assembleriin kuitenkin onnistuu ;)

    Se, miten olen koneita vertaillut on perustunut vasta "ulkonäköön" yhdelläkään en ole koehitsannut. Kempin migger ja minarc adaptive olivat mekaanisesti leluimman oloiset. Wallius siitä pykälä ylöspäin ja kempin kempomat näistä vaihtoehdoista vaikutti mekaanisesti parhaalta. Käytäntö voi olla jotakin muuta, mutta langansyöttöä, kaapelia, poltinta ym. tutkailemalla tulin sellaiseen johtopäätökseen. Kävin myös katsomassa esabin 170c:tä, se oli hintaan nähden pettymys. Yhtä kallis kuin kempomat, heppoisemman oloinen...

    Mutta tiedä häntä. Järkeviä käytettyjä on vaan niin pirun vähän tarjolla, että uusi on melkein ainoa vaihtoehto. Ajattelin kuitenkin ostaa koneen pidempää käyttötarkoitusta varten.

    En viitsinyt edes mainita aiemmassa listassani merkkejä gern, hercules, telwin... Kaikki vaikutti p....lta. Nekin varmaan toimisivat 5-10v kohtuullisesti, mutta hintaero kaasuineen ja kilkkeineen päivineen on kuitenkin "kunnon" koneeseen nähden pieni, ettei köyhän kannata ostaa liian halpaa.
     
  14. mese220b

    mese220b 1st gear

    Jos puhutaan 1-vaihekoneesta, niin poweri puoli lienee melko pitkälle samanlainen (ilmoitetut virrat/paloaikasuhteet ovat samat, 170A koneissa)
    Suurimmat ja mielestäni merkittävimmät erot ovat tärkeysjärjestyksessä
    kempomatin hyväksi:
    1. Kahva pikaliittimellä ja poltin laadukkaampi.
    2. Kunnollinen metallinen langansyöttökoneisto
    3. Pieni hintaero
    4. portaattomat säädöt + jaksohitsaus
     
  15. amis

    amis 1st gear

    Kyllä kempomatissa on myös portaallinen virransäätö, langansyöttö on portaaton niinkuin suurimmassa osassa miggejä on :wink:
     
  16. JPK

    JPK 1st gear

    jep kempomatissa oli pari porrasta enemmän virransäätöjä, mut käytännössä varmaan ei oo väliä. Niin ja tallissa lojuu uunituore Super migger :). Vielä kun joku kertois et mistä löytyis halpa hiilidioksidi sammutin? Käyn huomenna sammutinhuollossa kysymässä josko löytyisi.
    Juu ja multa löytyy nurkista pyörimässä happimittari jonka pitäis käydä hiilidioksidimittariksi (ainakin kierteet pitäis käydä) ja virtauma riittää, mut onko mitään muuta estettä?
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest


    Viilataan pilkkua:

    Langansyöttö ja virta tulee synergiassa langansyötön säätö nupista.Portaallisesta namikasta säädetään hitsaukselle perusjännite.

    -Joni
     
  18. amis

    amis 1st gear

    Näinhän asia on 8)
     
  19. JPK

    JPK 1st gear

    Kävin paikallisessa sammutinhuoltoliikkeessä kysymässä vanhaa hiilidioksidisammutinta. Löytyi, kestää vaan kaks viikkoa että tulee mies koeponnistamaan sen.
     

Kerro tästä muillekin!