Hitsivehkeet???

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Dodge74, 27.1.2005.

 1. Dodge74

  Dodge74 1st gear

  millainen onlis hyvä ihan tommoseen harraste käyttöön.. pitäis peltiä saada niputettua ja putkea... pitääkö olla tig vai mig laite ja kuinka tehokas ja ydintäyte langalla vai kaasulla??? tekeekö noilla ydintäytelanka migeillä yhtään mitään???
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Katteles noita vanhempia topickeja alempaa.Asiaa on vatvottu kuin karamellitaikinaa.
   
 3. chev37

  chev37 1st gear

  Osta kunnon käytetty merkki-Mig. Täytelanka ym. halpis migit eivät sovellu mihinkään. Löytyy paljon viestejä tästä aiheesta, kunhan selaat.
  Selvitä kaikessa rauhassa, romuja myydään kyllä halpiskaupoissa maailman tappiin... Eli take your time.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos hitsata haluat niin voimavirta kone ja vielä vähintään 160A niin johan onnistuu, tigillä et tee mitään jos haluat näitä vanhoja peltejä hitsata.
   
 5. amis

  amis 1st gear

  Kysellään nyt tällästäkin: kuinka pitkä monitoimikaapeli passaa migiin laittaa että pelittää vielä ilman vetävää pistoolia? Lähinnä 1,0/0,8 langalle. Voiko yli 4m laittaa?
   
 6. Damned

  Damned Gearhead

  Jee, taas yksi ostakaakemppi-ydintäytelankasucks -ketju :rotfl:
  Vois äkkinäinen mennä väittämään että puolueellista puhetta, kun ostin viime kesänä kökkömallin ydintäytelankahitsin. Antaa äkkinäisen väittää, mutta minä sanosin että ostappa just semmonen hitsi mihin rahat riittää ja opettele sillä hitsaamaan. Se perustekniikka ei kuitenkaan oo sen kummasempi hitsasitpa sitten tonnin Kempillä tai kahensaan Gernillä. Sitten kun taito ja vaatimukset kasvaa, niin sijotat kunnon laitteisiin.
   
 7. chev37

  chev37 1st gear

  Siis jos vehje toimii...

  Melkein toimivan/toimimattoman upouuden "gernin" toimintakuntoon saattaminen voipi olla aloittelijalle liikaa. Täytyisi ainakin saada kokeilla kunnollista toimivaa konetta.

  Ydintäytelanka on paljon vaikeempi syöttää paskalla syöttölaitteella, kuin umpilanka.

  Pitkä on tie, mutta onko se myös kivinen, sen päätät konetta hankkiesasi.
   
 8. chev37

  chev37 1st gear

  Vastataan vielä Amikselle, että pituus voi vaihdella hyvinkin paljon riippuen käytettävän langan, langansyöttölaitteen ja monitoimikaapelin/langanjohtimen ominaisuuksista.

  Itselläni oli yhdellä pyörällä vetävä Kempin Lisa15 4metrin "letkussa" ja hyvin kulki. Sitten siirryin nelipyörävetoiseen FU30 lankalaatikkoon ja toimi sairaan hyvin 5 m "letkulla". Kokeilin taas Lisa15 ja ei kulkenut kunnolla edes kolmen metrin "letkulla". Hiekkapuhalsin syöttöpyörän ja taas pelitti. Taannoin jouduin käyttämään halpis-migiä eikä toiminu moitteetta edes kahden metrin letkulla.

  Langanjohtimia on erilaisia (esim. teflon) ja se vaikuttaa paljon. Kemppi taas esim. kauppaa uutta WeldForcea jopa 8 m letkuille.

  Eli kukaan ei voi varmasti sanoa, tuntematta tarkemmin käyttöolosuhteita.
   
 9. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  Samoihin ajatuksiin päädyin itsekin, aloittelija hitsauksen saralla kun oon, joten jätin suosiolla halpikset hyllyyn ja sijoitin kemppi miggeriin. Parilla halpiksella oli aiemmin tullut söhrättyy ja kyllä "langansyöttö" ja räkiminen oli sensorttista ettei kiinnostanut enää...

  Oma käyttö on aika vähäistä mutta nekin kerrat menevät tästä lähin helvetin paljon kivemmin. Ite käytän tota vähäisen tarpeen takia juuri täytelangalla eikä takana ole vielä kuin muutamia harjoitussaumoja mutta nätisti palaa eikä vain "räitise".

  Ydintäytelanka muuten vaatii aivan oman pyälletyn syöttöpyöränsä eli sellaisen sahakuvioisen uran. Tavallisella v-uralla kiristintä joutuu ruuvaa tolkuttomasti ja silti luistaa. Moneenkohan halpikseen tuota osaa edes saa... :odroll:
   
 10. chev37

  chev37 1st gear

  Kiva kuulla, kun joku tekee viisaan valinnan, eikä huoli halvinta.
   
 11. amis

  amis 1st gear

  Langansyöttölaite on Lisa-12, siinä on 2 vetävää pyörää....
   
 12. chev37

  chev37 1st gear

  Lisa langansyöttölaitteissa on vain yksi vetävä pyörä. Toinen on laakeri, joka painaa lankaa vetävää pyörää vasten.
   
 13. amis

  amis 1st gear

  No jollen ihan väärin muista, niin siinä on ne kaksi pyörää, joista toinen on moottorin akselissa kiinni ja toinen on ratasvälityksellä toisesta pyörästä... Eli siis oikestaan 2 vetävää pyörää.... :odroll: Korjatkaa kun olen väärässä...
   
 14. chev37

  chev37 1st gear

  Lisa 15 mallista on ollut semmoinen viimeinen viritys jossa oli 2 vetävää pyörää. Tosin on pirun harvinainen. Siinä oli muistaakseni 50mm halkaisijaiset pyörät. Moottori oli muistaakseni musta. Tavallinen yksipyörävetoinen malli on 40 mm halk pyörillä ja moottori on sininen. Niitä on myös myöhemmin muutettu merkkihuoltojen toimesta 2-pyörävetoisiksi. Joku saattanee muistaa muuta/paremmin? i

  Se kaks vetävää pyörää on ihan asiallinen toimiva systeemi.

  Lisättäköön vielä se, että varaosien saanti alkaa olla vaikeaa, joten kannattaa hankkia langansyöttöpyöriä ym. kun vielä saa...[/img]
   
 15. Raw

  Raw 1st gear

  TIG on aika kallis investointi, mutta jos rahaa löytyy niin mikä ettei. Saa vedeltyä aikas hyviä saumoja. Kemppi on paras merkki.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hahaha! Toi rystyset verilla oli hyvä! :rotfl:
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ootkos edes muita kokeillut?Nykypäivän teknologialla ei yksikään ns.merkkikone ole paska.Niistä on aika helvetin vaikea sanoa että mikä on paras.Todennäköisesti jos sulle tehdään sokkotesti erimerkkisillä hitsauskoneilla,et eroa huomaa hitsattaessa.
   
 18. MuscTor

  MuscTor 1st gear

  Käys haastattelemassa kavereita, jotka ihan oikeasti tietää peltihommista.

  Kokeilepa käydä tsekkaamassa http://www.makkesgarage.co.nr/ ja kato millä vehkeillä tää hoitaa hommansa.
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sori jos sotken topiccia..
  Eli ostin käytetyn puikkohitsaus muuntajan mallia "Kempak Stick 160". Se on sellainen musta/oranssi muovi koteloinen valovirta puikkokone. Harraste rimpulahan se on mutta ajaa asiansa näissä sunnuntai räpellyksissä.
  Mahtaako tämä olla Kempin tekämä kone? (siinä on tekstit kyljessä suomen kielellä)
  En tee tällä koneella peltihommia :)
   
 20. Jyrki R

  Jyrki R Gearhead

  Vaihdoin italialaisesta Kempin Miggeriin. Suojakaasuna Mison. Olen ollut tosi tytyväinen. Kyllä koneella on merkitystä sauman laatuun. Tasainen langan syöttö jne. Tsekkaa TM:n testi parin vuoden takaa, jos valovirtalaitetta haet.
   

Kerro tästä muillekin!