Höyrynkehittimen kierukan materiaalivaatimukset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juko7, 19.2.2012.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kyseessä vanha Kocoverk-kierukkatoiminen höyrynkehitin. Vehje alkoi puskea höyryä savupiippuun ja reikähän siitä teräskierukasta löytyi. Varmaan täytyy tehdä uusi, osaako joku sanoa mistä löytäisin normienmukaiset lujuus/seinämänpaksuusvaatimukset?

    Muuttujia lienee paine, putken halkaisija, seinämän paksuus, materiaalin lujuus, lämpötila (öljypoltinliekki ulkopuolella, vesi sisäpuolella), muita?

    Mittarissa 15 bar ja varoventtiili muistaakseni 10 joten ei ihan mahdottomia kuitenkaan
     
  2. mesev8

    mesev8 3rd gear

    höyry

    en tiedä mikä vimpain toi on mutta normaali hydraulikka putkea voi kyllä käyttää, itse oon korjannu muutaman paine pesurin ja hyvin on toiminnu ja niissä on kylmä vesi sisällä ja noin 150 barin paine ja ulkopuolella palaa polttimen liekki joka kuumentaa veden
     
  3. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Re: höyry

    juu samalla periaatteella toimiva kapine kyseessä, mutta ilman korkeapainepumppua

    vielä kuva vehkeestä ja sisälmyksistä, kierukassa on nyt tuumaista putkea 47 metriä mutta mietin miten sen päivittäisi nykypäivän materiaalien tasolle..

    [​IMG]
     
  4. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ja uusissa pesureissa kierukka on ruostumatonta. En usko et tollasilla paineilla materiaalin tarvii olla mitään mahottoman eksoottista, väittäisin et hydrauliikkaputki on passelia.
     
  5. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Tämähän on heavy duty pontikkapannu :rotfl:
    Kierukka saattaisi löytyä lahtaamalla vanha lämminvesivaraaja. Kattiloissa ei ole noin isoja.
     

Kerro tästä muillekin!