Homeen poisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja -BUICK-, 20.2.2007.

  1. -BUICK-

    -BUICK- 1st gear

    Kertokaapas vinkkejä millä saan muoveista ja verhoilusta homeen pois. On kokeiltu kaikennäkösiä verhoilun puhdistusaineita ja muita myrkkyjä mutta ei lähde pois ainakaan muoviosista. Milläs myrkyllä ne sais hyvin pois??
     
  2. ilipo

    ilipo 1st gear

  3. ZipZap

    ZipZap 1st gear

    Mulla oli konepelti autosta pois muutaman kuukauden. Nojasi navetan sisällä seinään. Kun laitoin pellin takaisin autoon huomasin että pellin pinnassa oli homepilkkuja. Aikas jännä kun puhdas peltikin voi homeentua, otollisissa olosuhteissa.
     
  4. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    perinteisesti hometta on poistettu piimällä. En oo ite käytännössä kokeillu silleen, että tuloksia oisin tarkastellu. Eli piimää pintaan ja antaa vaikuttaa...en osaa sanoo kuin kauan, mutta varmaan joitakin tunteja, ehkä seuraavaan päivään. Halpa ratkasu...että vaikkei täydellisesti toimiskaan, niin eipä nyt hirveesti harmita euron menekki litraan piimää :) :)
     
  5. -BUICK-

    -BUICK- 1st gear

    Tollasta jotain oikeen homeenpoisto ainetta oon koittanu metsästää mutta ei oo löytynyt. Ja ei kai siinä mitään menetä vaikka piimällä koittais vähän läträtä :lol:
     
  6. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    Tuon olen myös kuullut että piimä auttaa nahkapenkkien homeenpoistoon, harmi etten kokeillut kun roudattiin joskus vanhasta capricesta penkit romulavalle. Toikin on sinänsä jännä, että eikös piimä happamuudessaan anna muutoin otolliset olosuhteet homeenkasvulle sinänsä? muistelin että eikös ne myytinmurtajissakin sitä sammalta juuri kasvatelleet piimä-sammalseoksella? noo, mää voin muistaa väärin.
     
  7. poikelin

    poikelin Gearhead

    eikös sitruunalla saanu pois kanssa. noihin caprin keinonahkapenkkeihin on joskus tullu täpliä ja kokeilin piilokohtaan eikä ainakaan huonommaks menny.
     
  8. plymouth 71

    plymouth 71 1st gear

    .

    asuntovaunusta itse poistin ihan homeenpoisto aineella. ensin aineella pestiin home kohdat jonka jälkeen huuhtelu vedellä. itse käytin sekä pesuun että huuhteluun rättiä ja hyvin toimi ja muistaakseni myös hillitsi uudestaan homehtumista. sitä ikäväkyllä en muista mistä ko. ainetta ostin mutta sen tiedän että missään pro liikkeessä en ole käynyt eli sen on täytynyt olla joku halpahalli tai autovaraosa liike
     
  9. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    meillä pyyhittii vauvan pepun pyyhintäliinalla /72 kpl n 4e)
     
  10. hopolandia

    hopolandia 1st gear

    yksi mikä on aika kiva aine on ruokasooda sillä tekee vaikka mitä :D poistaa hajuja ja pinttymiäkin ynms. kannattaa jostain katella mikälie sooda kirja missee on vaikka mihin sitä voi käyttää ja aika pitkälti se toimiikin. autossa, kotona, keittiössä, puhdistuksessa jne.
     
  11. Banzuik

    Banzuik Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Lähti varmaan pysyvästi eikä tuu takasin??? :rotfl:

    Vaikka sen homeen saa silmin näkymämästä pois ei se meinaa että se kokonaan olis pois :odroll:
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ainakin omiin kokemuksiin perustuen homeet sekä muut skeidat saa pesemällä ne penkit (kangas) kunnolla. ei mitään sprayvaahtoihmeaineilla vaan oikeasti pesemällä ne.

    jakkarat irti ja vaikka mäntysuopaa pintaan harjan kanssa perään vettä reilusti... kyllä lähtee homeet ja muut.

    jos ei siihen oo mahdollisuutta niin multa voi konetta/tekemistä kysyä yv:llä
     
  13. Rock-man

    Rock-man 1st gear

    Turvavöistä lähti home kun irroitin ne ja uitin pari päivää piimässä. Eikä ole home tullut takaisin tän parin vuoden aikana. Eli kyllä piimäpesu toimii :)
     
  14. Jortikka

    Jortikka 2nd gear

    Turvavöistä ja nahkapenkeistä lähti homepilkut pois ku pesin ne laimentamattomalla -50 lasinpesunesteellä..
     

Kerro tästä muillekin!