Homeongelmat/pilkut sisustuksessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja armas, 3.1.2007.

  1. audiq

    audiq Gearhead

  2. miss duster

    miss duster 1st gear

    Home lähtee parhaiten pois kuumakäsittelyllä.
    Esim kankaiset viet saunaan ja annat saunan paukuttaa n 2h 100c niin homeitiöt kuolee pois sitten vaan harjaat ja imuroit penkit vyöt, lattiaverhoilut jne kunnolla.
    Onhan tässä se huonopuoli että purkuhommiksi menee, ja tolla miedolla etikka liuoksella (1l vettä 1dl etikkaa) sumuttamalla voi ehkästä hometta.
    Ite saunotin homehtuvat kattopahvit ja autto, lopuks pyyhin kostealla kloriiniin kastetulla rievulla ni jopa oli valkoset taas.


    Homeen vaarallisuudesta
    Sininen ja vihreä ja valkoinen home ovat vaarattomia (käytetään mm. penisiliinin valmistukseen)
    Musta home on vaarallista ja erittäin hankalaa poistaa, värjää materiaalit pahemmin kuin esim vihreä ns. leipä home.
     
  3. Minul on ja hometta vähän käyttö dartin penkeis ja kattoverhoilus. Mut hyvin ne on penkeist pikkuhiljaa kulunu ku siel on istuttu. Katto pitäs jaksaa joskus pestä verhoilun pesu sprayllä ja harjal, sillee on ennenki lähteny
     
  4. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Mitäs jos sitä on autossa, uskaltaako sinne mennä ollenkaan? Pitääkö sisustus polttaa?
     
  5. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    En osaa sanoa minkälaisia homeita autoissani on ollut, mutta itse olen saanut homeet "pestyä" pois tulikuumalla vedellä ja ihan rätillä hankaamalla.

    Kokemusta on esim 15v taivasalla seisseen auton homeen poistosta tuolla kuumalla vedellä.
    Siinä tosin oli kyllä nahkasisustus mutta sitä valkeaa väriä ei sieltä homekerroksen alta näkynyt... :wink: :wink: :odroll:
     
  6. Aamupaisti

    Aamupaisti 3rd gear

    Itellä ens kesänä ainakin sisustan pesu pesurilla edessä. Itellä on myös samalla periaatteella toimiva imuri, ei tosin tuollanen laatukärcheri (vaan joku ikkunapesin, verhoilupesin jnejne). Tietty joku nyt vois antaa varottavia esimerkkejä esimerkiks et lähteekös noista ämeriicän plyysheistä värit tms? Käsittääkseni monet autoliikkeet pesettävät autonsa sisustat ennen myyntiä tuonkaltasilla systeemeillä.

    Homeenpoistoonhan tämäkään kommenttini ei liittynyt lainkaan. Pahoittelut keskustelun sivuraiteille saattamisesta :)
     
  7. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    Tos syksyllä kun olin laittamassa capricee talviunille niin jaksoin nähdä vähän vaivaa: pesin auton ja imuroin ja vein isän yhden auton talliin missä on kosteuden poistaja. Viikon verran siellä kosteudenpoistohärveli täysillä, sitte auto pihalle ja 10km päähän lopulliseen talvisäilöön. Ollut siä nyt marraskuun alusta lähtien ja ei pilkkuakaan hometta! Autossa meinaan oli välillä melko kosteeta kesällä kun oli viä ajossa...(vuotava tuulilasi jne.)
    Vertailun vuoksi kaverin samanikänen STW samassa tallissa, viikko-pari seisokkia ja lattiamatot valkosena...
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Nostetaans vanhaa topikkia.. Vai oliko täällä jo aktiivitopikki auton talvisäilytyksestä?

    Itsellä ollut kanssa ongelmia "uusien autojen" homepilkkujen kanssa kangasverhoilussa. Vinyyliverhouksiin tuolla suositeltiin ihmesientä tai "Universal stonea", pitää kokeilla.

    Mutta kankaitten kanssa ei ole vielä hyvää systeemiä löytynyt. Ainakaan kärcherin "ikkunahöyrypesuri" ei auttanut yhtään, kuivapesukaan ei paljoa. Joku messujen englantilainen ihmekangassaippua yhtä tyhjän kanssa. Paras tähän asti kun pesee surutta pihalla vesiletkulla, pyykin pesujauheella ja pehmeällä harjalla. Kattoverhoilua koitin pestä pesukoneessa, plyyssin pinta lähti, homeet ei..

    Niin ja tuosta säilytyksestä, ulkona voisin (varauksella) taipua ikkunoiden raottamiseen jos on jonkinlainen katos. Sen sijaan ns. "latosäilytyksessä" olisin sitä mieltä, että ikkunat kiinni vaikka ei olisi kosteudenpoistajaakaan.

    Perustelu: raollaan olevista ikkunoista vaeltaa ilmaa sisään ja ulos lämpötilavaihtelujen, kosteusvaihtelujen sun muiden myötä. Auton sisällä tuosta ilmasta tiivistyy eritoten aamupäivisin kosteutta pisaroiksi kaikille kylmille pinnoille. Kun tuolla ladossa ei kuitenkaan ole satunnaista voimakkaampaa tuulta tai auringonpaistetta kuten ulkona, ei tuo kosteus pääse kuivumaan. Näin raollaan oleva ikkuna toimii ikäänkuin kosteuspumppuna, joka tuo koko ajan lisää kosteutta autoon enemmän kuin poistaa sitä. Siksi pidän korkeintaan ovia toiseksiviimeisessä asennossa eli ei aivan lukossa, mutta ikkunat on tiukasti kiinni. Auto luonnollisesti putsattu turhasta paperiroskasta ym. ennen säilytystä. Tuo on toiminut viimeiset 15 vuotta.

    Niin ja tuo kosteudenpoistajahan lienee samaa tavaraa kuin kissan helmihiekka, jota saanee halvemmalla. Suolakin toiminee, mutta hiukan epäilyttää mitä tuosta märästä suolasta saattaa haihtua ilmaan, tummeneeko metalliosat tms.?
     
  9. Kesällä tuli vilkaistua edellisenä syksynä seisomaan jääneeseen autoon sisälle ja melkoinen yllätys oli kun kangaspenkit paikoin aika hurjan näköisessä homepeitteessä.

    Sisusta oli kuivan oloinen ja talli myös , jossain vaiheessa oli kuitenkin olosuhteet olleet sellaiset että home päässyt itämään.

    Imuroin enimmät homeet pois ,jonka jälkeen kuumaa vettä ja reilu annos pyykinpesuainetta , ja harjalla penkit jynssäten , tuli käytettyä kohtuu reilusti sitä vettäkin.

    Sitten märkäimurilla useampaan kertaan kuivatin niitä penkkejä ja lattiamattoa ,ja jätin auringonpaisteeseen kuivamaan ovet auki.

    Ei ole sen jälkeen pilkkuja ilmestynyt ja penkit palautui ihan ok näköiseksi + nyt autossa raikas tuoksu.

    Jotkut vannoo vanhanliiton konstiin eli piimään , kuulemma antaa homeelle kyytiä yön yli uitossa ,mutta pitää sitten pestä pois reilulla vedellä... tätä ei ole tullut vielä kokeiltua.
     
  10. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Kun laittaa sinne seisomassa olevaan autoon kosteuden poistajan ni ilmestyy hirveen paljon vähemmän pilkkuja, eivät ole pahan hintasia ja todettu ihan toimivaksi systeemiksi.
    http://www.mlcaravan.fi/kauppa/product_details.php?p=736
    tuossa vielä linkki yhdenlaiseen kosteudenpoistajaan.
     
  11. Damned

    Damned Gearhead

    Varsinkin kun ostaa Motonetistä tai Biltemasta niin ei tarvitse maksaa noin tolkutonta hintaa.
     
  12. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    tuon linkin laitoin lähinnä havannoimaan minkälaisesta pötikästä on kyse.
     
  13. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Opel Corsa seisonut pihalla ikkunat kiinni ja aivan homeessa. Samalla Aspeni joka on ollut ladossa ikkunat raotettuna puoli tuumaa niin ei ole yhtään hometta. Kannattaa kai raottaa niitä ikkunoita ja jos laittaa pressun päälle niin jollain telttakepeillä korottaa hieman, että ilma vaihtuu.

    Etikka, homeenpoistoaineet, lämmin vesi, pesuainetta ja sienella hankaa.

    Putsaa auton kunnolla ennen säilytystä ja nostaa sen vaikka pukeille seisomaan. Laittaa johonkin lähelle rotanmyrkkyä jyrsijöiden varalle.

    /edit Niin ja huoltoasemilla ainakin suolaan laitetaan riisiä, jotta kosteus ei tekisi siitä suolasta sellaista kokkareista. Käviskö riisiämpäri autoon sitten? :eek:
     

Kerro tästä muillekin!