Honda Civic VTEC 1.6 2001 kaasuttelee itsekseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Potakka, 25.1.2013.

  1. Potakka

    Potakka 1st gear

    Honda Civic VTEC 1.6 2001 kaasuttelee itsekseen kun kone on hieman lämmennyt? Kierrokset vaihtelee 1500-2200 välillä ihan niinkuin joku painelisi säännöllisesti kaasupoljinta.

    Vaihdoin autoon moottorin hajonneen tilalle. Kaasuläppäkotelo on auton entinen. Auto oli seissyt syksystä saakka ennen korjausta.

    Onko teorioita?

    Itse ajattelin että voiko olla tyhjäkäyntimoottori?
     
  2. renttu81

    renttu81 Gearhead

    sepä se voi ollakkin.
     
  3. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Tyhjakaynnilla hyppii kierrokset tuohon reiluun kahteen tonniin ja jatkaa samaa rataa? Jonkun tiivisteen vuoto MAFin jalkeen tai vacuumletkun vuoto tai se tyhjakayntimoottori. Tyhjakaynti moottorit harvemmin hajoilee, sen voi putsata ja jos ei auta niin seuraa imulinjaa MAFin jalkeen imusarjalle, ei vaadi isoa halkeamaa tai hapertumaa.

    Edit lisaan viela etta en ole mikaan Honda expert mutta samaa vikaa ollu useammassa kiesissa. Tuo sahaaminen johtuu siita etta MAF kertoo minka verran ilmaa tulee koneeseen mutta vuoto lisaa ilmaa ja happianturi huomaa taman ja sitten alkaa taistelu sen ja MAFin valilla kun molemmilta tulee eri tietoa moottorinohjaukselle.
     
  4. Potakka

    Potakka 1st gear

    Putsasin tuota tyhjäkäyntimoottoria kahteen otteeseen niin rauhoittui käynti ainakin toistaiseksi. Katsotaan nyt.
     
  5. nixon

    nixon 3rd gear

    Itsellä on kaksi eri Mondeota(99 & 01) tehnyt tuota itsestään kaasuttelua joskus muutaman kerran. Mitään vikaa ei kuitenkaan ole löytynyt(en kyllä etsinytkään) ja kumpikin auto toimi täysin normaalisti ennen ja jälkeen sekoilun. Ainoat jutut mitkä yhdistivät näitä viittä sekoilua olivat kostea keli, muutaman asteen lämpötila, paikallaan seisominen tyhjäkäynnillä ja kone suunnilleen puolilämmin.
    Laitoin kosteuden piikkiin nuo häiriöt.
     
  6. joojoo0123

    joojoo0123 1st gear

    Moro, selvisikö tämä ikinä? Itsellä täysin samaa vikaa moottorin vaihdon jälkeen. 04 1.6 vtec.
     
  7. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    koitappas ilmata jäähdytysjärjestelmä kunnolla,hondien tyyppivika kun on ilmakupla niin tekee tota.
     

Kerro tästä muillekin!