Honkkarin OBD lukijat.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja jylppy, 23.8.2012.

 1. jylppy

  jylppy Gearhead

 2. audiq

  audiq Gearhead

  http://sixtek.fi/index.php

  Minä hommasin tuolta. Takuuseen tuli uusi kansi, kun pyysin ja mitä olen muutaman kerran kysellyt neuvoja, niin on apua saanut ja oltu aidosti kiinnostuneita ratkaisemaan ongelmat. Samoin ennen lukijan hankkimista kyselin sähköpostilla tietoja, niin vastaus tuli nopeasti. Ja takuuhommassa tavallaan totutusta kaavasta poiketen, silloinkin tuli nopeasti vastaus. Eli uskaltaa kyllä suositella! Honkkarissa voi olla vähän hiljaisempaa neuvojen kanssa, jos ongelmia ilmenee.
   
 3. transport01

  transport01 3rd gear

  Mulla on toi kalliimpi. On toiminut ongelmitta ne harvat kerrat, kun olen tuota tarvinnut. Ongelmien tullessa Honkkari varmaan vyöryttää hankalammat kyselyt IKH:lle, jonka maahantuoma tuo on. IKH:n yhteystiedot löytyy myös manuaalista.

  Kuuntelin, kun joku kyseli myyjältä tuosta halvemmasta lukijasta honkkarissa ja yllättävän asiantuntevia vastauksia sai.

  Omlaa kohdalla lukija piti saada nopsaan ja honnkari oli lähin paikka 50m koukkauksella, josta se sai siihen aikaan vuorokaudesta. Isomman näytön takia päädyin tuohon kalliimpaan. Kai tuolla halvemmälläkin koodit saa ulos, mutta suuremmassa oli muistaakseni muitakin lisäominaisuuksia, jotka kuvittelin tarpeellisiksi.

  Jos haluaa päästä halvalla, niin ELM327+läppäri. Noita saa halvimmillaan postikuluineen alle 20 euron ja toimii.
   
 4. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Tai ELM327+Android-känny+Torque. Aikasen kätevä yhdistelmä ja saa muutakin irti kuin vikakoodit.
   
 5. tabs

  tabs Gearhead

  +1 tälle. Tilasin oman ELM327 pulikan DealExtremestä, oli jotain 17€.


  Saa ulos Torquesta Livedataa+koodit yms. Ainut mitä olisin vielä kaivannut olisi ollut ahtopaine 6,5td:stä, mutta kyseistä toimintoa ei tueta.
   
 6. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead


  Minkälainen palautussysteemi tuolla on? Mulla on nyt 2kpl kiinasta tulleita ELM327 (ei DealExtremestä) eikä kumpikaan toimi.
   
 7. Ana67

  Ana67 Gearhead

  No, kyllä ainakin Romanian ihmeestä saa ahtopaineenkin ulos ja hyvin sama on ku mittaris... Eli liekkö auton päässä "ongelma" ettei anna.
   
 8. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Onkohan sulla kaikki asetukset oikein?? Itekki "taistelin" hetken ennen kuin asetukset meni oikein...
   
 9. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  No eipä tossa Torque:ssa ole paljon asetuksia, joita muutella. Toinen saa yhteyden puhelimeen ja yrittää saada yhteyttä auto ECU:uun siinä onnistumatta ja toinen ei saa edes yhteyttä puhelimeen. Myöhemmin kun luin netistä niin on ihan yleinen ongelma näiden piraattivehkeiden kanssa ettei ne toimi. Oikeat ELM327:t kun maksavat halvimmillaan melkein satasen ellei ylikin.
   
 10. cb125twin

  cb125twin Gearhead

 11. magenta

  magenta 2nd gear

  Mikä Torque ?
  Mikä ELM 327 ?
  Saisko linkkiä ?
  Mika
   
 12. transport01

  transport01 3rd gear

  Tällainen tuli mulle, hinta oli silloin alle 20€, nyt hiukan yli.
  http://www.dealextreme.com/p/elm327-usb ... tool-28528

  Oli piraatti taikka ei, niin oikealla softalla tuolla kikkareella irtoaa ainakin kaikki vaihteiston ja moottorin tiedot, mitä olen yrittänyt Chevrolet transportista. Vaihteiston osalta mm. vikakoodit, vaihtoajat, sisään/ulos kierrokset. Parametriä on sellainen määrä, että läppäri on ainoa oikea väline niiden tarkasteluun.


  Torguesta en tiedä, kun ei ole Android kännykkää.
  Google auttanee.

  Mulle riittää honkkarin lukija satunnaisiin juttuihin ja läppäri kunnon näytöllä, ohjelmistolla ja kovalevyloggauksella sitten kun tarvitaan enemmän dataa.
   
 13. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

 14. jylppy

  jylppy Gearhead

  Jaaha! Tommonen Elm327 vaikuttaa kelpo kokkareelta, Saako Peeceeseen jonkun tommosen Torquen tyylisen ohjelman?

  http://www.elekma.com/elm327_adapteri_usb

  Tuolla noita ohjelmia joitakin on mainittukin...
   
 15. Minimies

  Minimies 3rd gear

  Elmit on sitten tarkkoja tuasta portista, kolmessa koneessa pitänyt käsin vaihtaa portti pikku numeroiseksi. (muistaakseni 1-5)
   
 16. jylppy

  jylppy Gearhead

  Onkohan noissa ELMien ohjelmaversioissa jotain konkreettisia eroja? On saatavilla v1.4 ja v1.5?
   
 17. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Hah,hah, ei toimi dealextremen elmikään :lol: "Bluetooth device not found" punainen valo syttyy, mutta bluetoothi ei vissiin pelaa kun ei löydä koko kalikkaa...
   
 18. umpio

  umpio 2nd gear

  Tyhmä kysymys, tiedän, mutta kysyn kuitenkin ennen win -läppärin hommaamista: voiku tuolla ELM + joku softa -yhdistelmällä myös nollata vikavalot?
   
 19. jylppy

  jylppy Gearhead

  Olen tässä nyt taistellut tuon ELM kokkareen kanssa. Koittanut sen seitsemää eri ohjelmaa ja yks on toiminut. (sekään ei täysillä kun on demo.) Eli OBD Autodoctor. Kaikki muut ei välttämättä suostu edes aukeemaan...

  Milläs muut on päässy autoihinsa kii?
   
 20. jylppy

  jylppy Gearhead

  Olen tässä nyt taistellut tuon ELM kokkareen kanssa. Koittanut sen seitsemää eri ohjelmaa ja yks on toiminut. (sekään ei täysillä kun on demo.) Eli OBD Autodoctor. Kaikki muut ei välttämättä suostu edes aukeemaan...

  Milläs muut on päässy autoihinsa kii?
   

Kerro tästä muillekin!