HOT ROD -omavalmisteprojekti!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 28.2.2006.

  1. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Taitaa täytyy valmistaa toi aakkosen runko tosta valmiiksi ja ruveta kattelemaan että koska tulee myyntiin sulta nämä aakkoset. Tuleeko oikein lokasuojilla?
     
  2. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Tietenkin kaikki osat jotka voivat olla lasikuitua tulevat aikanaan valmistettavaksi.On vara valita mitä autoonsa laittaa.Onko kukaan harkinnut sellaista tapahtumaa jossa voitaisiin esitellä harrastustamme ja tekemiämme autoja kansanedustajille?Tällainen tilaisuus olisi varmasti upea Eduskuntatalon edessä silloin kun he lähtevät kesälonalle.Heidät voisi kuljettaa lentoasemalle tai lyhyt pätkä rautatieasemalle.Ei maksaisi paljon ja olisi varmasti tuleville harrastajille hieno palvelus,miksei meille jo alalla oleville.Aika täytyisi sopia heidän kanssaan ,mahdollisesti käydä esittelemässä autoja etukäteen tai lähettää kuvia netin kautta perusteluineen.Aatteleppa ite.
     
  3. pm

    pm 1st gear

    Tähän mukaan vielä omavalmisterodi, niin ne kansanedustajista jotka tällä tavalla kiinnostuisivat aiheesta, voisivat sanalla "tutkia" konkreettisesti mistä tässä on kyse. Saisi samalla konkreettisen esimerkin omavalmisteisten erillisrekisterin tarkoituksesta harrastajien näkökulmasta!
    Toteuttamisen arvoinen tapahtumaidea! Kesälomalle vaikka Herstin Lincolnin kyydissä, kävis mulle 8)
     
  4. bootsi

    bootsi Gearhead


    Juu, "ammattilaiset" tutkimaan... :odroll:

    "Ohhoh, onpas siinä iso moottori, taitaa olla V8... ja nuin ohkaisilla tikuilla tuo taka-akseli kiinni. eihän tuommoinen voi kestää, taatusti turvaton. Bensaakin syövät taatusti ainakin 20l/100km ja hirvittävää melusaastetta aiheuttavat."
     
  5. pm

    pm 1st gear

    Nämä luulot on helpompi korjata kun on jotain konkreettista mukana!

    Vai pitäiskö näitä esittää jotenkin salailemalla etteivät vaan luule jotakin mihin voi vedota vaikka ei tiedetä asiasta mitään?

    Reilusti vaan esille asiat ja "esineet" joita halutaan keskusteltaviksi ja sitä kautta muutettua paremmiksi
     
  6. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Nämä 200 ovat niitä joilla on lopullinen päätäntävalta tässä asiassa ,riippumatta siitä ovatko he asiantuntijoita vai ei. Heille on perusteltava hyvin miksi kannattaisi harraste ajoneuvoilta ,jotka ovat omavalmisteisia ,poistaa autovero tai edes kohtuullistaa sitä ja luoda määritelmä harrasteautosta. Pisaralla hunajaa saa enemmän hyvää aikaiseksi enemmän kuin sangollisella myrkkyä, älkäämme menkö julkisesti esittämään vihjailua heidän ammattitaidostaan tai asiantuntemuksesta. Siellä on joitakin harrastajia, tunnen erään ministerinä olleen. Olen tehnyt asian tiimoilta 23 vuoden aikana useita kyselyitä kirjeitse, puhelimella ,sähköpostilla ja henkilökohtaisesti keskustelemalla. Perustavaa työtä asian eteen. Olen kuitenkin niin sivussa Helsingistä ettei ole tilaisuutta käydä heidän kanssaan keskusteluja useammin. Ainoastaan heidän vierailujensa osuessa tänne korpeen on pienet mahdollisuudet heidän kiireistään johtuen.
    Jos aiomme luoda mahdollisuuksia tulevaisuuden harrastajille nyt olisi syytä ottaa yhteyttä kansanedustajiin ,että heille voitaisiin antaa todellista tietoa ja näyttöä kotimaisesta osaamisesta. Minulla on se vakaa näkemys että tästä maasta löytyy maailman huippuja tehtiinpä mitä tahansa harrasteautoiluun liittyvää, muistakaa vaikka Leinon Polara tai Corvette, Mannermaa, Alasalmi, Kutja, heidän laisilleen pitää jo nyt antaa suuri kunniamaininta todellisesta työstä oman alansa kehittämisestä ja tunnetuksi tekemisestä myös ei-harrastajien parissa. Jos itse olisin moittinut jokaisen takaiskun jälkeen julkisen vallan edustajia ,luulen ettei kovin helppoa olisi nyt muiden harrastajien kuten omavalmisteprojektin vetäjien toimia heidän kanssaan, kyllä 30 vuoteen olisi kaikki sillat saanut poltettua isommaltakin joukolta.
    Jos saatte sovittua puolueiden ministerien, ryhmänjohtajien, puheenjohtajien ja puoluesihteerien kanssa sovittua kevätkauden päättäjäisajelun Hesassa ,uskoisin sen selventävän heille mitä on todellinen autoharrastus ja autorakennus. Perustella voisi myös valtion verohyödyllä. Vai valmistammeko autoja tulevaisuudessa niin kuin laki sallii nyt:yksityis henkilö voi myydä vuodessa 4 autoa eikä sitä katsota ammattimaiseksi toiminnaksi. Voisin valmistaa 4 autoa ja myydä ulkomaille ilman minkäänlaisia veroseuraumuksia, puhtaana käteen. Eli minun olisi kannattanut tehdä taloudellisista syistä näin jo vuosia sitten, mutta en ole tätäkään käyttänyt hyväkseni ja pilannut muiden mahdollisuuksia. Yhteistyöllä ja rakentavalla keskustelulla kaikkien osapuolien kanssa saamme varmasti jotakin hyvää aikaiseksi.
     
  7. BBC

    BBC Guest

    KOPPA

    Jope kovasti kyseli koppaa lainaan, mutta mitään ei kuulunut?!
    Onko keiteleellä ollut laajakaistat sekaisin puhelinpylväissä,...

    Nyt taitaa olla meikäläisen osalta kohta aika mennyt ohi, mutta onhan nuita 32 5w coupeja suomessa 3kpl muitakin jotka varmasti lainaa korejaan.

    AULIZ
     
  8. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Juu.Täällä oli kuukauden aikana sähköt pois 18 päivänä 4-5 tuntia.Eipä juuri tullut harrastuksista eikä töistä mitään.Nuo Willyksen muotit vievät vielä aikaa ,ei ole maskin yksiosaista säleikköä pojat saaneet hommattua,jotta sais keulan muotoiltua.Kattokaan ei tarvinnut kuin 10 mm kittiä .Paskan möivät .Kyllä koreja on tarjottu lainaan ,ei 32 5w coupea ,Auliz on tässä etusijalla jos sattuu kori löytymään.Muutkin ovat tarjoamillaan tuotteilla ykkösinä,ovat tallennettuina koneelle.Iloista Uutta Vuotta.
     
  9. janiluo

    janiluo Gearhead

    Josko Auliz ois meinannut että milloinka hän saa tuoda korin malliksi muotinottoa varten?
    :odroll:
     
  10. Hebster52

    Hebster52 3rd gear

    Näyttää Jope sulla tulevan kova kiire päälle ettet varmaankaan ehdi miettiäkään jotain minikupla rodi muottia.. :lol:

    Käsinkö sinä noita laminoit? Jossain jotkut ilmeisesti myös "ruisku laminoi"?
     
  11. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    En ole unohtanut ja se kyllä kiinnostaa.Voisin jopa opettaa valutyötä.Ruiskuvalu onnistuisi varmaankin tuollaisesta korista.Itse laminoin käsin sillä saa ainakin lujan,Kyllä se kestäisi varmasti ruiskutettunakin.Tuossa oli kaverin pikavene valmistettu ruiskulla ,luultavasti liian lyhyellä kuidulla tehty taisi olla jotain 10-15 mm mittaista pätkää,aika huono ,murtui käsissä paksuuskin vaib 3-4 mm .Uskon nykyisten olevan pidemmällä kuidulla ja riittävän kestäviä.En osaa sanoa kun en ole koskaan nähnytkään ruiskutettavan muottiin.Ainakin tuo Ruotsissa ruiskutettu on sisältä erittäin siisti,muusta ei voi sanoa normaaleilla saniolla mitä se on.
     
  12. BBC

    BBC Guest

    KORI

    Niin, tarjosin vain aikasemmin koppaa jopelle kun kyseli 32 5w coupen koria ja sopivasti pistin auton palooksi ja maalaan kaikki hilut uusiksi samalla kun tekniikka muutoksia.

    Aika vain on mennyt jo ohi, koska jos siitä olisi tullut muotti niin olisi pitänyt toimia aika pian. Auto pitää olla keväällä valmiina ja minulla on viikkoaikataulu asioille. Palkkana kuitukori olisi kiinnostanut ja minä olisin antanut korin lainaan, en kuljetellut sitä mihinkään vaan olisi saanut hakea ja palauttaa 2-3vkon sisällä samaan paikkaan. No, toivottavasti Jope saa jostain 32n viis klasisen jostain sitten kun tarvii.

    AH
     
  13. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Se on aikaavievää työtä tuo muotin teko,34 muotit veivät noin 8 kuukautta pois työajasta.Oli tosi huono malli.Jos olisi lasikuituinen kori siitä saisin muotit kahdessa kuukaudessa,mikäli koria ei tarvitsisi kunnostaa.Harmi tuo sähkön toimittajan tilanne marras-joulukuulla,18 pv sähköt poikki,joten en voinut ottaa mitään koreja työnalle vaikka luvassa oli 4 eri korimallia,Keväällä alkaa tapahtumaan.Juu auliz ,tulen kuitenkin hyvittämään jossakin vaiheessa hyvätahtoisuutesi luvatessasi tuota koria lainaan
     
  14. late

    late Gearhead

    Ei tuo ruiskulaminointi ainakaan rodien tekoon ole paras mahdollinen, tahtoo väkisin nurkkiin kertyä paksulti tavaraa. Matoilla tasapaksu laatu ja lujuushan on parempi matoilla tehdessä kuten Jope sanoi. Tokihan ruiskullakin luja tulee kun laittaa väliin ns. rovinkimaton, se on lasikuitumattoakin sitkeämpää. Itse olen laminoinut ruiskulla kohta kahdeksan vuotta mutta teenkin veneitä enkä rodeja. Tokihan voin kokeilla ruiskulla rodin laminointia jos joku tuo muotit lainaan :D
     
  15. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  16. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Ai Ai putki akseli ja hairpinnit! Hintaakin mukavasti! ketään ei pelota, paitsi kateellisia suomalaisia!
     
  17. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Leikitään vain vakavasti.silloin kun tämä tulee mahdolliseksi tulen myymään 32 coupen korin kuttaperkkaisena ja teräksestä tehdyn rungon 35oo euroon. Tuollainen omavalmisteprojektin koppa lähtee 1300 jo nyt.Onko kukaan ottanut siellä etelässä tätä aloitustani kansanedustajien lomalle viemispäivää harkittavaksi?Pitääkö lahjoittaa32 roadsterin kori arvontaan osallistujien kesken,vai coupen koppa?Saatais sykettä Hesan kevään aloitukseen jos siellä olis muutamia kymmeniä rodipuolelta ja 50-70 luvun harrasteautoja.Onko kukaan halukas vetämään asiaa?Jos sanon ettei homman vetäjä tule katumaan siihen uhrattua aikaa,mulla on aina varalla hyvän asian tekijöille pieniä jopa suuriakin yllätyksiä.
     
  18. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

    hups

    Lisää vaan nimimerkkejä listaan!
    Ei tarvitse kertoa projektista mitään jos ei uskalla/kannata!
    • Rodi / Mäki/Virtuaaliautoprojektit
      - Akseli Von Gardan
      - Chevy 53
      - Janiluo
      - Fireball
      - Dustujevski
      - Forvolet
      - Ruutihattu, lasikuitua ja ilman papereita
     
  19. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Voisipa tuohon kommentoida että kovin kohtuulliselta kuulostaa hinnoittelu!
    :p
    Tsemiä projektille ja siihen että järkeä saataisiin tänne nEUvostoliiton naapuriinkin.
     
  20. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Kuka olisi halukas järjestämään tuon tilaisuuden?Voisin lahjoittaa korin porukan kesken arvottavaksi ja porukan vetäjän/vetäjien kanssa voitaisiin sopia joku todella hyvä palkinto,ryhtyykö Ruutihattu,Auliz ,Alasalmi vai joku muu tai sitten porukalla.Entä miten olis V-8 lehti ,heillehän siitä olisi tuloja juttujen muodossa.
     

Kerro tästä muillekin!