Huonot ja vältettävät työkalut

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 13.8.2012.

 1. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  oliko siinä varsi tinapaperilla/maalila päälystettyä savea? :rotfl: jostain anttilan 1e 2e 5e koreista isäukko noita aina tonkii. ja esim alumiinisia poranteriä mut varmaan saanu 2e koko hyllyllisen honkonkista. kyl joku 1e lenkkikiintoavainpari 10 ja 13mm on hyvä heittää auton hanskalokeroon samanhintasten ruuvimeisselisarjojen tai hylsysarjojen kanssa. on ne parempia kun paljaat kädet kun tien päällä tarttee. tosin niitä kyl häviääkin samaan tahtiin kun tulee.
   
 2. kyläseppä

  kyläseppä 1st gear

  Bilteman halppis jarruputkityökalu toiminut muutaman kymmenen nipan perusteella ok, joskus tulee vinopää ja joutuu uusiksi tekemään, mut se enemmän käyttäjästä kuin laitteesta kiinni.
  Halppis porakoneita vihaan, kun ne pyörii liian kovaa ja terät palaa, mutta en oo raaskinut kunnollista jossa vaihteisto ja vääntöä ostaa kun reikiä ei tule sataa enenpää vuoteen
  Halppis rälläköillä oon hyvin pärjännyt, gelb, vai celp nyt toiminut noin 50 laikan verran, ilmeisesti hyvä yksilö kun aikaisemmat sippasi aika usein.
  Halvat pihdit tuntuu olevan aina kuraa ja tinaa, Kunnon pihtivalikoima onkin seuraavana ostoslistalla
  Bilteman kierretyökalu sarja, aika heppoiset vääntiöt.. mutta toiminut silloin kun tarvetta ollut, sarjan 10 ja 12mm tapille pitäisi olla paljon tukevampi väännin.
  Bilteman 10v takuu lenkit ja hylsyt ok, tosin eniten käytetyt hylsyt alkaa olla jo kuluneita, niin pitäisi päivittää 20e uuteen satsiin.
   
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  tämä vasarakertomus tarjosi päivän parhaat naurut.
   
 4. woland

  woland 1st gear

  Ainakin bilteman työkaluja on osin turhaankin parjattu. PIhdit ym. ovat olleet valla päteviä. Lupaavat monelle kalulle 10v. takuunkin. Johan siinä ajassa alkaa se kahvan värikin olemaan poissa muodista :p

  Susia sen sijaan löytyy niitäkin. Ainakin kaikki "kuusiokoloavaimet" joita tulee Ikean kasaa-ja-kiroile hyllyjen mukana. En tiennyt että niin pehmeää metallia on olemassakaan. Lisäksi Motonetin öljynvaihtopumppu kesti imeä noin 4 dl, jonka jälkeen ruuttasi atf:ät silmille. Samaisen puljun pultin halkaisija halkaisi 2 ja puoli pulttia, jonka jälkeen antautui täydellisesti.
   
 5. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Joo Bilteman 10v takuulla olevat työkalut ovat harrastekäytössä sangen toimivia. Ainakin minä olen ollut erittäin tyytyväinen.
  Lisäksi Bilteman muutaman kympin yläkannuruisku ("ammattikäyttöön") on lähes suora kopio Satajetin vastaavasta ruiskusta mukana tulevista puhdistustyökaluista lähtien.
   
 6. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Tulipa tästä mieleen muistoja muksuajoilta. Isä aikanaan osti Bilteman sähköllä toimivan öljynvaihtopumpun. Kokeilivat sitten mun veljen kanssa pumppua ja muistan kun itse katselin ikkunasta kun laite antautui. Oli pentuna hauskaa kun isä ja veli sekä auto sotkeentuivat lentävään öljyyn. Veljellä ja isällä ilmeet olikin sitten vähän vakavammat ja laite muistaakseni palautettiin kaupaan :lol:

  Ja sitten tähän kaksoiskartiotyökaluun, jolla topicin aloitin. Kävin palauttamassa ko. värkin ja myyjä kehui hänenkin käytössään laitteen kestäneen hyvin, arveli valmistusvikaiseksi. No taitaa olla koko erä mitä kaupassa on näitä viallisia, kun erehdyin ottamaan vaihdossa uuden. Nyt on sekin kartiostaan aivan kulunut, vaikka olen sillä vain muutaman kartion kokeillut tehdä. Kartiot ovat edelleen tälläkin laitteella toispuoleisia. Teinkin sitten niin, että väännän laitteella vain ns pallon vastakappaletta käyttäen, joka onnistuu kohtuullisen hyvin. Itse kartion tekoa varten tein parista pultista, mutterista ja suorakaiteen mallisesta profiilin pätkästä oman kartiotyökalun. Rälläkällä ja vingulla muotoilin kartion :rotfl: 8.8:n pultti tuntuu kestävän hyvin kartiona ja yllätyin, kuinka siistin näköisiä putken kartioista tulee tällä karun näköisellä työkalulla.
   
 7. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ostin valetun pallonivelen irroitustyökalun. Sen jälkeen kun kiristysvara pieneni ja alko puremaan niin seuraavalla kierroksella lohkes kahtia koko paska. En suosittele moisia. Motonetissa ja tokmannissa näytti näitä olevan..
   
 8. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Osta kunnollinen niin kestää, meillä on tallilla Hazet, eipä ole ollut ongelmia. Kuusikoloavaimia on monet parjannut, suosittelen Bondhus-merkkisiä. Jouduin kerran duunissa aukomaan ruuveja 5mm kuusiokolokannalla jotka oli kiinni alumiinissa, hapettunut kiinni niin että hylsyt halkes. Bondhusin avain ja metrinen putki niin johan aukes, avain tosin tosin jousti n. 45 asteen kulmaan mutta palautui muotoonsa, uskomattoman kestävää kamaa.
   
 9. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Kovassa on pieni ruuvi jos metristä jatkoakin kaipasi. Eikös se ole 8 mm pultti jos on 5 mm kuusiokolokanta?
   
 10. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Polarasta irrotin aikoinaan ilmastointia. tarvitsin isoa, olikohan 32 kiintoavainta. Ostin ihan halpa hallista 9€, ja siinä hommassa oli soiva peli.
  Mutta jos aletaan "oikeita" 32mm pultteja kuoma-autoista tai traktoreista kääntämään tuolla avaimella niin tekemättä jää hommat.
   
 11. Hai

  Hai Gearhead

  Jos pienen mainoksen sallitte, niin.
  Alumiinisissa Mopar pohjissa tulee nyt Bondhuussit mukana. 8)
  viewtopic.php?f=18&t=242136
   
 12. unknown

  unknown 3rd gear

  Räikät joita kannattaa välttää tunnistaa siitä että siinä vaihtimen vieressä on kaksi reikää, mistä roskat pääsee räikän sisään.
  Muutenkin asia on niin että halpoja räikkiä ei pitäisi ostaa ollenkaa, vaan kerralla sijoittaa kunnolliseen.
  Työkalut kannattaa valita siten että ne sopii hyvin siihen omaan kouraan, eikä välttämättä juosta "merkkitietoisena" ostamassa kalliita työkaluja, jotka on huonoja käyttää.

  Avaimet, jotka on pääasiassa itsellä käytössä: Hazet 600N ja wanha Bahco

  Hylsysarja: Beta

  Ruuvimeisselit Witte, Beta

  (Tästähän laittaisi äkkiä uuden topicin "hyvät työkalut, joita kannattaa ostaa")
   
 13. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Eipä hyvissä "merkkityökaluissa" vikaa ole.On vanha sananlasku että köyhän ei pidä ostaa halpaa. Hyvät työkalut kestää pidempäänkin. Ja kestää silloin kun pitää.Itse suosin noita merkkikamppeita. Kyllä ne ovat loistavia. Snap Onin räikät maailman parhaita. Kun niillä tekee työtä joka päivä niin äkkiä huomaa laadun ja ei-laadun. Ja kyllä näissä käsissä on työkaluja mennyt jos jonkinlaista.
   
 14. unknown

  unknown 3rd gear

  Ainoat työkalut mitä olen rikkonut on juurikin noita Snap-On:neja tai ne ei sano "snap" vaan ovat niin pehmeätä metallia että vain kiertyvät ja vääntyvät. Viimeksi Bilteman kuusiokolo 6mm ja Toyota voitti, missä snap-on räikkä hyppäsi hampaan.
  Seuraavaksi tarjosin Wera:n normaalia kuusiokoloavainta ja hyvin toimi.

  Sitten kun tähän joku alkaa vääntämään "että vie räikkä vaihtoon" niin asia on niin että ei euroopassa valmistettuja ja hyvästä eurooppalaisesta teräksestä tehtyjä työkaluja tarvitse vaihtaa takuuseen ja itse arvostan sitä että takuuta ei tarvitse ikinä käyttää.
   
 15. nixon

  nixon 3rd gear

  Motonetin mutterinhalkaisupelin "kiila" halkesi kärjestä koiranluun irrotuksen yrityksessä. Seuraavaks testataan biilteema.
   
 16. JnZm

  JnZm Gearhead

  Ikean huonekalujen mukana tulevat kuusikolot saa pienemmänkin miehen voimilla poikki.
   
 17. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Myös Ikean huonekalut saa pienemmänkin miehen voimilla rikki,hyvä että niitä saa edes kasaan ilman damagee.
  Ettei menis ooteeks niin,pakosarjan pultti tappoi halpislenkkiavaimen :eek: eikä ollu edes oikeesti tiukassa.En muista merkkiä mutta joku bilteman/vastaavan kurasarja mallia 5.90e
  En huippulaatua odottanutkaan saavani mutta en ihan rannevoimin olettanut rikkovani noita.
   
 18. mesev8

  mesev8 3rd gear

  ostin aikanaan stahlville momentti avaimen makso markka aikaan 3500mk ja piti olla elinikäinen takuu,no volvon kannenpultteja kiristäessä huomasin et avain ei enään naksahda,että ei kun avain myyjäliikkeeseen,no siellä tuumattiin et se oli sen elin ikä,no pienen kiistellyn jälkeen ne sen suostu lähettämään maahantuojalle,ja sieltähän se avain aikanaan tuli takas,eikun onnen kukkuloilla avinta hakemaan, liikkeessä myyjä ilmoitti et avaimen korjaus maksaa 650mk,on kuulemma väänetty yli,no meillähän oli jopa 5kg momenttia kun se lopetti toimimasta,ei auttanut muuta kun maksaa, eipä oo tarvinnut sthalvillen edustajat mun puljussa käydä työkaluja myymässä,
   
 19. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Moniotepihdit, joiden säätäminen tapahtuu leuat isolleen avaamalla vie hermot joka ikinen kerta kun niitä tarvii. Kun niitä käytettäessäkin on yleensä tarve avata ne leuat, jolloin säätö menee ihan pieleen.
   
 20. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Ja sitten vielä ne lipsuvat "papukaija pihdit" kun puristaa minkä hennoista ranteista jaksaa ja sitten kriittisessä kohassa ote lipeää kun leuat luiskahtaa kauimpaan asentoon, ja pihimmassa tapauksessa jotain ihmislihaa, luita ja jänteitä siellä välissä.......auuttss.!
   

Kerro tästä muillekin!