Huonot ja vältettävät työkalut

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 13.8.2012.

 1. zarppi

  zarppi 1st gear

  [​IMG]

  Huutonetissä oli tälläinen :D
   
 2. jake81

  jake81 3rd gear

  Kaverilla on joku ton tyylinen sarja minkä on perinyt isältään, on nin kovaa kamaa että käsin väänsin 13mm kiintolenkin "banaaniks". :-D Vuosia sit ostin bahcon tuumaisen hylsy sarjan.ja on ollut todella hyvä. Ns. Papukaija pihdeissä ei mun mielestä ole kun yks vaihtoehto, knipeks.
   
 3. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Keskinkertaisista ja tuntemattomista merkeistä ei aina tiedä että mitä saa. Taiwanilainen Tengtools-työkalusarja on kestänyt kevyttä harrastekäyttöä jo 20 vuotta. Ainoa osa joka hajosi oli yksi jatkohylsy, joka oli vääntiön ja kiinni ruostuneen pyöränpultin välissä, kun yritin avata pulttia vääntiön päälle hyppimällä. Mutta se nyt oli jo selkeää väärinkäyttöä. Väärinkäytöstä puheenollen, räikkä on kestänyt vaikka metrisen jatkovarren kanssa väännettäessä.

  Skilin kuviosahan terän ja jalustan kiinnitys reistaavat niin ettei työstä tule mitään. Muuten mekaaninen kestävyys on hyvä: kun kerran paloi hihat ja heitin roskan seinään, vain jalusta vääntyi ja sen saattoi oikaista. Halpoja lukkopihtejä täytyy myös kiittää: ovat sen verran meltoa rautaa että kun kiristin ne vääntöjousen ympärille ja aloin hakkaamaan sitä vasaralla irti, ei jouseen tullut naarmuuja vaan leukojen hammastus meni lyttyyn. Ryobin tasohiomakone pärisee mukavasti mutta hiekkapaperi pysyy kiinni kuin vähän aikaa. Yksi jugoslavialainen sähköpora meillä oli 90-luvulla. Se ei sopinut käteen yhtään, iskuporatoiminto meni aina itsekseen päälle mutta onneksi savut pääsivät ulos ja äijä joutui hankkimaan paremman. Black&Deckerin pora oli ihan hyvä 20 ensimmäistä vuotta, sitten katkaisin hajosi niin, ettei pora tahtonut pyöriä kuin kuin väärään suuntaan. Satunnaisessa käytössä Dekkerit ovat minusta ihan hyviä, sopivat käteen ja toimivat muutenkin, mutta kovassa käytössä kuolevat nuorina.
   
 4. hara64

  hara64 1st gear

  ostin sellasessa "hienossa muovisalkussa" olevan poranterä sarjan.
  oli hienot kullanväriset terät, mutta ei niistä sitten muuhun ollutkaan.

  joka koko rupes vaan viheltään kun tarjos rautaan,oliko lie muoville tai jolleen muulle tarkotettu.

  rahallinen menetys ei ollu kun muutaman egun
   
 5. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Siina se sitten tuli vehkeet arvonsa mukaan, halvalla saa harvoin hyvää, ainakin jos sen halvan kaupasta ostaa. Itsekin sorruin "kiiltäviin" poriin, mutta ei niillä puuta kummempaa tarvii yrittää reiittää. Sitten ostin halpakaupasta santapaperia paketin missä oli useampaa karkeutta, no oli joo mutta sellaista pahvia missä se "santa" oli että mureni kun koitti muotoilla. No ei sekaan kallis ollut (alle 2€).
   
 6. TompSa

  TompSa 2nd gear

  Joulupukki toi kerran poranteräsarjan. Kun kokeilin 5mm terällä lattarautaan porata, niin terän kierteet oikeni suoraksi...
   
 7. hara64

  hara64 1st gear


  on ilmekin varmaan ollu näkemisen arvoinen :rotfl:
   
 8. JesseX

  JesseX 1st gear

  Varmaan samanlainen satsi minkä ite joskus ostin. Terät käänty käsin vääntäen 90 asteen kulmaan katkeamatta :rotfl:
   
 9. sbm396

  sbm396 3rd gear

  Wurthin poranterässä huomasin saman laatuvirheen ei pystyny rautaan mitenkään ja sai vääntää ruuvipenkissä vinkkeliin oli luultavasti kulkeutunu ohi karkaisulinjan
   
 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Magnum rautasahanterät, shatterproof. On coblttia ja normaalia.

  Okei, nää ei tosiaan särähdä poikki niinkuin paketissa luvataan mutta perkele pari vetoa sahaat niin hampaat aivan sileet. Kirjaimellisesti!


  Ei nää nyt taloutta kaada kun 2kpl maksaa 2-5euroa mutta jos ei muita löydä ja pitäs hommat tehä ni voi tulla pettymys.
   
 11. jake81

  jake81 3rd gear

  Komppaan tässä topicin aloittajaa kun itekkin kokeilin tota motonetin jarruputki työkalua ja ei tosiaan tee yhtään mitään, heti jos on hehkutettua kuparia kovempi putki niin ei tule kartioo mutta prässäys laitteen kartioon ura.
   
 12. taunusstyle

  taunusstyle 2nd gear

  meikälläki on nuita halpoja poranteriä varmaan yks keksi laatikollinen,tulleet niissa kivoissa muovi purkeissa missä läpinäkyvä pyörivä kansi.isä niitä aina toi kun tahoin tuomaan poranteriä,oli ostanu jostain poistolaarista kaikki kuus purkkia yhteishintaan 10 euroa.terät on valmiiksi tylsiä ja jos toppaa metallia poratessa kierteet oikiaa,ja varmaan ainoita teriä millä saa porttua kolmion muotosia reikiä :/ made in taiwan ja kiina niissä purkeissa luki.ite ostin sitten lapinpultista 40 euroa maksavan porasarjan pelti laatikossa niin on kestäny porata ronskimmallaki koneella reikiä,paitti että isä sai isoimman terän räjäytettyä jollain ilveellä ihan muruiksi :O

  viimekesänä jouduin ostamaan boschin sähköporakoneen kun 35 vuotta vanhasta skillistä kulu ankkurin kontaktorit loppuun.sekään ei ole missään kevyessä käytössä ollut,parhaimmillaa 12 tuntia huuvatettu kun ruosteita hiottu auton pohjista ja maalipinnoista.bosch ainaki vielä toimii vaikka viime kesänä hioin sillä oldsista maalit pois.
  isona rälläkkänä on joku ihme wolf(susi) merkkinen jonka isä osti mustalaisilta 80 luvun alussa ja voimaa on niin että jos terä tarttuu kiinni niin ronteli karkaa käsistä,silläki leikattu satoja laikkoja ja useita kattopeltejä.
  pikku rälläköina 90 luvulla hommattuja boscheja kierroksen säädöllä ja ilman.on ollu kokeilussa halpahallienki rälläköitä mutta niisä aivan mieletön metakka ja vonkuna jo käynnistäessä ja klappia laakeroinnissa,ja kovemmilla vastuksilla alkavat savuamaan
   
 13. sämpy

  sämpy Gearhead

  Jaa liekö laatueroja, ostin oman markka-aikaan. Jos auton alkuperäistä teräsputkea piti kartioida, niin puristimen jäykkyys ei riittänyt vaan urat lipsui putken päällä, mutta lisävinkalla siitäkin selvisi ja muutama teräsputki tuli tehtyä. Edelleen se alkuperäinen pikkunen vastakappale käytössä, ihme kun ei ole hukkunut. On tuolla ehkä 50 putkea tullut tehtyä vuosien varrella. Löysin kirpparilta sittemmin puristinkiskon ja sen vääntö-osan made in usa ja onhan ne paremmat kun pysyy putki kunnolla kiinni, biltsun vastakiekko edelleen käytössä kun noitten kanssa ei sellasta tullut ja on ne biltsun muutkin osat edelleen kunnossa.
  Ehkä mä sitten vaan katson tosi tarkkaan että putki ja vastin on linjassa ja että lähtee puristumaan ok, kun olen tuolla "paskalla" kaikki nämä vuodet pärjännyt. Jos vaan huitasee menemään niin varmaan saa vastineen keskitapin poikki tms.
  Kaikenlaista halpaa pienoisporaa tullut käyteltyä vuosien varrella, jos joskus viisastuisi ja ostaisi dremelin. Viimeisimmässä halpiksessa (ferm?)muovirunko vääntynyt ajan myötä ja ankkurilinja vääntynyt samalla niin ei osu oikein hiilet ja laakerit kohilleen.
   
 14. pas2

  pas2 Gearhead

  Itse asiassa ostin joskus 9,90mk poranteräsarjan ihan kokeeksi ja kun totesin että terä kestää ja pirun hyviä muutenkin niin hain toisen laatikon ja vierestä vielä kiintolenkkisarjan (kiina). Jotain poranteriä tosta setistä pyörii edelleen kyydissä, Ja 19mm kiinto on pakissa kun se kestää mitä vaan.
  Pari halpalaarisettiä teriä kokeiltu ton jälkeen, terät katkottu tai huonoiksi todettu ja setti päivitetty kiinnitystarvikkeen yksittäisteristä.
   
 15. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Dremel on kyllä ainoa oikea hiomakone.
  Omaan vaihdoin taipuisamman liitäntäjohdon, käytettävyys parani huomattavasti.
   
 16. sämpy

  sämpy Gearhead

  Joo moni muuten kelvokas laite on pilattu jollain muovikaapelilla, näin pohjoisen oloissa.. Kannattaa raksia kumisia liitäntäkaapeleita talteen aina kun romukasoissa näkyy.
   
 17. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Taas löytyi laite, mikä periaatteessa on hyvä käytännössä sitten jotain muuta. Ostin biltemasta paineilmakatkaisukoneen, kun satuin saamaan sellaisen koneen laikkoja kassillisen. Konehan taitaa olla kuin vinku mutta kiinnitys laikalle ja laikansuojus. Bilteman vinku muuten on toiminut hyvin jo kaksi vuotta melko ahkerassa käytössä. Katkaisukonetta kokeillessani ihmettelin tärinää ja huomasin, että laikan kiinnitys ei asetukaan aivan akselin keskelle, joten laikka vippaa. Toisen pultin katkaisun jälkeen sitten huomasin, että kone myös ikään kuin leikkasi kiinni, eli laikasta käsin pyöräyttäen ei oikein jaksanut pyöriä... vaihdoin koneen, myyjän mukaan ei kuulemma moisen vian takia ole ennen palautettu. Niin tää toinen kone oli muuten ihan samanlainen, laikan kiinnitys epäkeskeinen ja leipo kans kiinni.
   
 18. kojo

  kojo Gearhead

  Toi us-partsin järein moottoripukki jolle luvataan kantavuutta reilu 900kg on aika vitsi..
  materiaali on huonekaluputken luokkaa ja kun siihen ruuvaa GM 6.5 nakun kiinni ja kallistaa ees yhen pykälän jommalle kummalle sivulle niin johan on toinen takapyörä ilmassa, ei oo kaukana kippaaminen...
  Ongelman syy varmaan juontaa juurensa siihen että kone ei oo kiinni heti takapyörien etupuolelta kuten noissa "heikommissa" vaan vasta tokan poikkipalkin kohalta..
   
 19. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  En nyt sano että huono/vältettävä työkalu, mutta ostin 1,5 vuotta sitten IKH:sta Milwaukeen 125mm pikkurälläkän sillä oletuksella, että peli olisi laadukas ja kestävä kampe harrastekäyttöön.
  Olen käyttänyt rälläkkää siitä lähtien satunnaisesti ehkä 1-2 kertaa kuussa, kunnes tuossa loppusyksystä sen sähköjohto alkoi oireilla, eli moottori alkoi pätkiä kosketusvian vuoksi.
  Syyksi paljastui piuhaa kuluttanut vedonpoisto, joka oli myös ruuvattu tehtaalla liian kireälle. Lisäksi vedonpoisto oli suunniteltu siten, että sen keskellä oli poikittain muovisoiro joka toimi kuin giljotiinin teränä hangaten johdinta.

  Tuttavani on Milwaukee/DeWalt/jne. huoltoliikkeessä töissä ja kertoi, että johdinviat eivät mene edes takuuseen. Aika merkillistä, että noin vähällä harrastekäytöllä oleva kampe menee epäkuntoon vieläpä laajennetun (2v) takuun piirissä.
  Vitutti jo valmiiksi ajatus lähteä asiaa selvittelemään jonkun huoltoliikkeen vastaanottovenkulan kanssa ja mahdollisesti siitä johtuva odottelu/selvittelyrumba.

  Korjasin mokoman itse vartissa ja hommat jatkui.
   
 20. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Meillä on ammatti käytössä noita Milwaukeen pikku rälläköitä joka maksoi ikh:lla 90 € sis alv. Toukokuussa ostin ensimmäiset ja niitä käytetään päivittäin ja suht paljon. Jokaisella miehellä on periaatteessa kolme rälläkkää käytössä eli jokaisessa omanlaisensa laikka kiinni. Tähän mennessä kaksi on vasta sanonut työ sopimuksen irti. Ostaessani oletin näiden olevan paljon paskempia ja ostinkin kerralla näitä täyden tusinan.
  Eli meillä ovat ainakin kestäneet saman jos eivät enemmänkin kuin puolta kalliimmat Bosch, Metabo, Hitachi ym "merkki" laitteet.
   

Kerro tästä muillekin!