Huonot ja vältettävät työkalut

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 13.8.2012.

 1. sämpy

  sämpy Gearhead

  Taas tulee vastarantaääniä.. toi biltsun paineilma-laikkakone, niin tässäkin on näköjään laatueroja. Oman ostin ehkä 6 vuotta sitten ja tosi paljon käytetty, koritöissä pääasiallinen laite kun rälläkkä on niin mohlo ja tuolla pystyy taitavalla sormenkäytöllä säätämään kierroksia eikä muutenkaan ole niin vaarallisen oloinen kun kevyellä ilmamäärällä laikka pysähtyy jos rouhasee liian kovaa. Laikansuojus tottakai lensi roskiin heti alkuun. Mitään ongelmia ei ole ollut.
  Huolestuttavaa jos Biltema on kilpailuttanut laatunsa ihan kelvottomalle tasolle, muutama vuosi sitten tuolta tosiaan sai ihan kelvollisia paineilma ja käsityökaluja. Sähkökoneita en ole tuolta ikinä ostanut.
   
 2. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Voi olla tosiaan kilpailutuksen syytä, harmittaa itseänikin, kun oikeasti käytännöllinen kone, mutta pilattu pienillä valmistusvirheillä. Jätin ton toisen koneen itselleni, vaikka vikaa onkin. Ton epäkeskeisen laikankiinnityksen kanssa pärjää, kun kuluttaa hiukan laikkaa, niin ei enää pompi, mutta jotain muutakin vikaa on, kun käsin laikasta pyöräytettynä selkeästi huomaa, että jossain vaiheessa kierrosta vastustaa, eli akseli tms. karraa johonkin kiinni.
   
 3. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Vehkeet joiden käyttöön tarvitaan voimaa, ei luonnollisesti yleensä kestä, jos on halvalla saanu. Yhellä vasarallakin kun yritin naulaa vääntää lankusta, niin varsihan siinä ensin vääntyi. Sähkökoneita sen sijaan kandee ostaa etenkin isompiin urakoihin. Voi sitten hakee tarvittaessa aina uutta tilalle takuun puitteissa ja mukanahan tulee esim setti uusia hiomalappuja joka kerta.
  Eikös jostain työkalukirppikseltä saattas löytyä edukkaasti laadukkaampaakin kamaa. Täytyy vaan kattoo, ettei oo ihan loppu jo...
   
 4. challenger-70

  challenger-70 Gearhead

  Bilteman paineilma puukkosaha, muuten loistava mutta vehje jää päälle vaikka löysää napista.Saman teki takuuvehje.
   
 5. Kosusenpertti

  Kosusenpertti 1st gear

  Kaikki hylsyt ja kiintoavaimet tällähetkellä Biltemasta ostettuja. Eikä yhtään ole hajonnut. Ja eräs asia joka ainakin takuuseen auttaa luottamaan oli ahtopainemittari. Mittarin led taustavalo ei toiminut ja vaihto onnistui vaikka ostopäivästä ei ollut kuin minun muistelma ja kuittikin oli hävinnyt. No sitähän ei tiedä mitä olisi ollut jos kalliimpi tavara kyseessä. Mutta ehkä silloin se kuittikin olisi löytynyt. IKH:n työkaluja olen itse pitänyt aina ennen "ammattilaisten työkaluina". Mutta luulo ei taaskaan ollut tiedon.....jne. Monta sutta saatu jo viedä takaisin. Näissä tapauksissa kyse oli valmistusvirheestä. Mutta joskushan sana "ammattikäyttöön" tarkoittaa myös sitä, että väärä käyttö tuhoaa työkalun. Niinkuin joskus allekirjoittaneella käynyt ja tulee käymään tulevaisuudessakin, sitä en kiellä. Paska hylsy ja paska tunkki on ropaajalle sama kuin lapselle kuuma hella. Eli vasta kun virhe on sattunut, ymmärtää mitkä vaarat ja voimat on kyseessä.
   
 6. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Sama ilmiö myös minun vastaavassa sahassa.
  Lisäksi aika ajoin saha jumittaa, eli ei meinaa käynnistyä vaikka painike on pohjassa. Pienellä renaamisella on sitten lopulta käynnistynyt.
   
 7. challenger-70

  challenger-70 Gearhead

  Ikhn omat aivaimet tuntuu tosiaan olevan ihan kuraa.Ennemmin bilteman työkalut.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 8. JarV

  JarV 1st gear

  Motonetin parikymppiä maksava 2t hallitunkki. "Hetitappava"
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead


  + kaikki 2tonnin saman näköset tunkit.

  Pakkasella vielä hyvin kankeesti toimii ja löystyy.
   
 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Vois lisätä kaikki krominväriset kiiltävät kiinanhylsyt, tuppaa halkeemaan. Toisaalta am tehcin tms kiinalaiset mattapinnalla ja useammalla hampaalla tuntuu kestävän yllättävän hyvin.
   
 11. Raggy

  Raggy 1st gear

  Aiemmin topicissa mainittiinkin tuo kaksoiskartio työkalu.
  Viime kesänä vaihdoin uuden jarrupääsylinterin ja siinä samassa piti pari putkee väänttää uusiksi.
  Ajattelin hommata sitten oman työkalun kun sitä kuitenki tarttee.
  Tein ostopäätöksen IKH:n mallista, jolla harjoitellessa sainkin erinäisiä vinoja tavallisia kartioita aikaiseksi.
  Prässin kartio meni heti luttuun ko laitto sen välikappaleen väälliin, millä tehhään se pallopää.
  Vein takaste liikkeeseen ja sain samanlaisen prässin kouraan.
  Sama homma. Palautin koko paskan ja otin rahat takaste.
  Tutulta lainasin bilteman vastaavaa työkalua ja sain kartiot tehtyä.
  Eikä prässi tienny mittää. Pitäs varmaan ostaa sellane.

  Aikanaa ammattikouluun mentäessä piti ostaa hylsäsatsi ko en omistanut mitään työkaluja. Luokalle tuli sitten kimppatilaus josta noin puolet osti GeeTeen sarjan 10v takuulla ja toiset sitte kamasan ikuisella. Itte otin kamasan.
  En muista tähän mennessä et joku ois moittinut geeteen kaluja mut lähes kaikilla kamasan räikät on menny vaihtoon. Munki räikät lähti takuuseen tosin joitain vuosia koulun jälkeen. Varmaan pari viikkoo kesti ko sain uutta mallistoa olevat tilalle. Nämä on ny toistaseks kestäny. Kamasan hylysyjä ne hajotti, tosin pulttipyssyllä :lol:

  Yhen halapa rallin sarjan 6mm lenkkiavaimesta nasahti toinen leuka poikki muijan corsan käsijarruvaijeria nitkuteltaessa.

  Noita kamasan räikkiä on parjattu muuallakin foorumilla ja eikä pelekästään tällä foorumilla..
   
 12. Solmu

  Solmu 1st gear

  Oman kokemuksen mukaan nämä Amprot, Tengtoolsit, bilteman 10v ym kiina/taiwan paremmat työkalut kestää lähes saman, kuin tunnetut merkit, mutta merkittävä ero tulee työkalujen siroudesta. Lenkit esimerkiksi on lyhyempiä ja paksumpia. Vertaa vaikka Stahlwilleen, joka on pitkä ja lenkkipää ohut ja muutenkin sirompi. Kestävyys halvemmissa toteutettu siis kasvattamalla ainevahvuutta ja lyhyemmillä momenttivarsilla.
   
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Hyvin nuo silti on kestänyt vaikka rälläkkää antanut monelle lenkkiavaimelle että mahtuis.


  Jopa 2007 ostettu 1,5 euron porakoneen/ruuvarin kärkisarja vielä yhtä päätä vaille ehjä. Ja on jatkuvassa käytössä. Ei sovi silti kehua täähän oli huonoille työkaluille.
   
 14. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Pitkään sai tämä topicci osaltani olla rauhassa. Nyt illalla vaan meni hermot, kun piti perälevyyn porata 9 reikää terän pulttikiinnitystä varten, kun aiemmat terät on olleet hitsillä kiinni. Varustuksena oli Bahcon 16 mm reikäpora kiinnitettynä pieneen magneettiporakoneeseen, jossa normaalin porakoneen istukka, nopeussäätöä ei koneessa ole, joten porasin varovasti ja runsaan leikkuunesteen kanssa. Tulos oli yksi reilä ja toinen melkein reikä. Kävi niin, että bi-metalli reikäsahan terä oli niin pehmeä, että siitä petti karaan tulevan kiinnityksen kierre, kara ohjausterineen kyllä pyöri, mutta reikäsaha pysyi paikallaan. Koitin sitten naittaa karan ja selvästi muotoaan muuttaneen reikäsahan toisiinsa naputtelemalla reikäsahaa pistepuikolla ja harjapäävasaralla, jo harjapäävasaralla naputtelulla sai muokattua reikäsahan kuusikulmaisen pyöristyneen kannan takaisin muotoonsa, mutta selkeät merkit naputtelusta jäi, onnettoman pehmeää materiaalia. Pariin kertaan uusin naputtelun, ja sitten loppui pinna.
   
 15. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Halvemmissa kaikkee sellasta mikä alkaa pitemmä päälle harmittamaan vaikkei ne hajoisikaan. Esim. Hylsyt epämääräsen kokosia, lenkit veteliä tai hylsyjen tapaan ihan ihme toleransseilla tehty.

  Mutta toki merkkikaluissakin on esim. makitan räikkä mikä on lähellä käyttökelvotonta.
   
 16. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Monissa paikoissa just nää kiinankusiset "ei niin tiukat" on hyviä paskasten ja ruosteisien vanhojen osien irrotuksessa. Näitä laatutyökaluja ei saa edes paikalleen, ennen kun kiinan paskalla on irrotettu. Jonkun ruostuneen tai muuten paskasen putsaukseen menee niin paljon aikaa, kun ei se sovi sinne, vaikka koko on oikea.;)
   
  Rotten tykkää tästä.
 17. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Joo, jotain hyötyä on joskus kun oikeen valkkaa millä hylsyllä touhuaa. Tarkoitan näitä helposti meneviä kiinalaisia, eritoten Bilsteeman ja Mätänetin monikulmaisia, menevät vähän huonompaankin kantaan.
  Sit taas kun sellasella sutasee ARP:n pultista kannan sileeksi niin toivoo että olis jättänyt nää ekstratoleranssiset hyllyyn...
   
  viikinki75 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 18. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  12 kulmanen liian väljä ei ole kyllä hyvä missään esim. lenkit. On toki myös liian tiukkoja joita saa vasaralla laittaa paikalleen uuteen pulttiin.

  Sillä väljällä myös usein on pultti pyöreenä mikäli se on kanta on ruostunu.
   
 19. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  No tietysti johonkin ARP:in pultteihin ja muutenkin "parempiin" osiin kannattaa käyttää kunnon työkaluja. Noita kiinankusisia sitten johonkin Ruostuneisiin alustanosiin, mitkä menee todennäköisesti poikki muutenkin, romuautojen purkuun, ym.
   
  4d sedan ja Rotten tykkäävät tästä.
 20. mpower

  mpower Gearhead

  Niin,te niitä kuppaisia ruosteisia ruuveja ja muttereita veivaatte!
  Mää simmosella hirmuisella Stahlwillen 22x24 lenkillä duunissa vetelin kiinnitysrautojen laippamuttereita kiinni muutaman vuosikymmenen!Sama avain 30 vuotta,miksikään ei menny ja forssiakin pikkasen oli,mutterit karkaistuja 1.5xD!
  Jumalauta poijaat,kyl meinaan kestää ja kevyt käsitellä heikommallekin miehelle,laatukamaa on!:)
  [​IMG]
   
  Muokattu: 31.8.2019
  Pertti K, sdfsd, mikaa7146 ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!