Huurteenpoisto/puhallin leimalle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Bomber#1, 9.2.2015.

  1. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    Onko hyviä linkkejä mistä saa ostettua tai ideoita, miten toteuttaa rekisteröintileimalle riittävän huurteenpoiston tai puhalluksen tuulilasille.
    Autolla ei ole tarkoitus ajella talvella eikä pakkaskeleillä ja systeemi saisi olla mahdollisimman siro.
    Alkuperäistä puhallinta ei ole tulossa...
     
  2. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Joissain työkoneissa on kuulemma näppärän kokoisia puhallinsysteemejä/lämmitin. Sellainen tuonne omaankin rotiskoon tulenee aikanaan,liian kallis korjata vanhaa ja turhaa..
     
  3. Herje

    Herje Double Gearhead

  4. max

    max Double Gearhead

    Mä leimasin viime kesäkuussa suht radikaalin Camaron,johon jouduin rakentamaan puhaltimen/kiinnityksen uudestaan,koska olin purkanut ilmastoinnin ja kaiken muun mikä liittyy lämmitykseen.
    Hienosti laitoin puhaltimen toimimaan orgis kolmiasentokytkimellä,ja kaikki oli autossa laillista ja toimivaa(kerrankin).Ikkunalle vedin muistaakseni motonetista hankkimaani kurkkutorvea.

    No leimalla ei kokeiltu puhaltimen toimintaa,ja kun sitä ähelsin pää punasena kondikseen!!
     
  5. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ainoa vaan että pelkkä puhallin ei mielestäni ole hyvä. Huurtuu lasit pikkasenkin kylmemmällä/kostealla kelillä siksi pieni lämmöntuotto ominaisuus ei olisi pahasta. Jatkuu ajot pidemmälle syksyyn. Joskus oli meinaan jonkun kanssa puhetta tuosta ja mainitsi että kannattaa katsoa noita työkoneiden lämmitin systeemejä.Eikä ollut mikään kallis kuulemmakaan. Saa neljällä hönkimis reiällä eli pari tuulilasille ja pari jalkatila osastoon.
     
  6. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mistäs vuodesta asti tuo pitää olla puhaltimella hoidettu...
    Omassa on suuttimet, torvet ja ilmakauha lasin edessä...
     
  7. Ck

    Ck Gearhead

    01.06.1955
    -autossa tuli olla koneellisesti toimivat lasinpyyhkimet ja huurteenpoistolaite.
     
  8. Batman

    Batman Gearhead

  9. Hai

    Hai Double Gearhead

  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kevyin ja yksinkertaisin ratkaisu on 12v laitetuuletin, pari metriä paria eri kokoa alumiinikurttuputkea, alumiiniteippiä ja hetki askartelua.

    50-100mm kurttuputki vedetään keulasta syylarin vierestä pakosarjoissa kiinni tulipellin läpi, laitetuuletin siihen väliin ja haaroitus kojetulun päällä oleviin suuttimiin.

    Alle kilon painoinen?
     
  11. arskazone

    arskazone Double Gearhead

  12. Jorrma

    Jorrma Gearhead

    Mul on Piilteemasta hankittu kämmenen kokoinen puhallin yhdellä nopeudella ja vastuslanganpätkällä minkä vaikutusta ei kyllä huomaa kojetaulun ritiläs kiinni kuskin kohdalle hönkäämässä leimalla ja mitään ongelmaa ei vuosiin leiman saannin kannalta.
     
  13. jaketin

    jaketin Gearhead

Kerro tästä muillekin!