huutokaupat.com

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 18.7.2016.

  1. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Katos joo, niinpäs siinä lukeekin ja nyt tosiaan on "toisin mainittu".

    Porschen ilmoituksessa semmosta ei lukenu, joten sen osalta selvä homma. Ja jos Mesen tarjous jostain syystä hylättäis ni oon valmis perumaan puheeni ja syömään hattuni ja mitä vielä.

    Puolisentoista tuntia aikaa tarjota, jännittää.
     
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    :eek:
     
  3. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Kappas. Tarjous hyväksytty.
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jokohan perikunta saa myydä jollekin muulle?
     
  5. Mac

    Mac Gearhead

    No, se että kun on tuo myydään korkeimman tarjouksen tekijälle ehdot mallia tuo:


    Myyntiehdot
    Myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle.

    Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla, kun se kauppahetkellä on. Kohteella ei ole normaalia kuluttajasuojalain etäkaupan mukaista 14 vrk:n vaihto- tai palautusoikeutta. Kohteelle ei myönnetä takuuta. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, ellei ilmoituksessa ole toisin mainittu. Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä kyseisen liikkeen aukioloaikana jättämällä myyjälle kirjallinen sitova tarjous. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen. Kohteesta peritään 99€ toimistokulu joka lisätään lopulliseen kauppahintaan.

    Jolloin se minun mielestä pitäisi myydä sille korkeimman tarjouksen tekijälle ilman mitään mutinoita

    Sitten on nämä myyntiehdot

    Myyntiehdot
    Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

    Jolloin myyjä saa päättää haluuako myydä vai ei. Nyt tarpeeksi selvää?
     
  6. GBS

    GBS 2nd gear

    Mä olen koittanut joitain juttuja ostaa tuloksetta tuota kautta. Aina hylätty tai joku muu tarjoo enemmän mikä on hylätty sit myös.
    Kerran onnistu vahingossa kun vielä ajattelin että heitänpä ny tarjouksen tollasesta mönkijästä...... En seurannut edes ko. Juttua.
    Tuli meili muutaman pävän päästä että onnea ja maksa ostokses..
    No. Myin ko. Vehkeen heti pois kun en sillä mitää tehny ja sain jopa muutaman euron välistä. Mutta niinkuin kirjoitin ettei yhtään oikeasti itelle tarpeelista ole onnistunut. Toki onhan tuolla noita naurettavia "myydään eniten tarjonneelle" juttuja missä lähtöhinnat ovat jo markkinahintoja.
     
  7. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Minä ja toi huutokauppias näemme asian niin että

    1) myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tehneelle, ja
    2) pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, ellei ilmoituksessa ole toisin mainittu.

    Mikä tässä on niin vaikeaa?
     
  8. GBS

    GBS 2nd gear

    Minkä takia mainostetaan että myydään eniten tarjoavalle?
    Ja sitten voidaan hylätä tai hyväksyä?
    Naurettavaa pelleilyä mun mielestä.
    Onneks tuolta kuitenkin iso-osa vissii menee kunnolla kaupaksi.
    Kaveri osti lapsillensa jonkun crosskartin just puoleen hintaan.
    Eli ei kaikki ole noita erikoisia.
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Sekin ainoa Jagge mitä huutelin niin myytiin kyllä ja ihan edukkaasti, mutta en arvannut isoja rahoja tarjota kun en ehtinyt käydä katsomassa. Tosin enhän minä tiedä mihin asti olisi noussut jos olisin roikkunut mukana.

    Onko joku oikeasti kysynyt huutonaupat.comin (tai käräjäoikeuden) tulkintaa noista ehdoista. Jos käyttäytyminen ei vastaa palveluntarjoajan näkemystä, niin penalttia ja porttikieltohan siitä pitää jakaa.
     
  10. Mac

    Mac Gearhead

    Ei kai sille sitten mitään voi.
    Meinaakohan sitten, että silloin kun tuota lausetta ei lue, niin voi huoletta käyttää jotain kaveria bulvaanina ja jos jää käteen, niin hylkää sen tarjouksen ja myy sitten "oikealle" huutajalle?
    Onhan toi sit ihan helkkarin hauskaa, jos on hutanut jostain pelistä ja sitten jää kakkoseksi ja päättää siirtyä toiseen kohteeseen ja voittaakin sitten sen ja perään pukkaa sitten laskua toisestakin kohteesta, kun myyjä sittenkin hyväksynyt sen sun tarjouksen eikä sitä suurempaa?
     
    Muokattu: 29.7.2016
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ittelle katellut OBD-masiinaa, niin järkejään hinnat nousee viimeisen tunnin aikana siihen 80-100e hintaan millä sitä palikkaa saa jo Ebay;stä

    Sit momentinkerroin meni johonkin 10% alle kaupanhinnan, mutta siinä kaupan tuotteessa vaikka maksais 30% enemmän on takuu joka korvaa ees valmistusviat
     
  12. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Silloin kun ei ole mainintaa oikeudesta hylätä korkeinta tarjousta, ni ei
    Ootko ihan fiksu?
     
  13. Mac

    Mac Gearhead

    Samaa voi kysyä sulta?
    Kun sulla nyt tuntuu olevan tietoa miten noi huutokauppaehdot menee.
    Kun noissa kaikissa kohteissa lukee, että myyjällä on oikeus hylätä korkein tarjous

    Myyntiehdot
    Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

    Kun tuossahan nyt ei lue sitä, että myydään korkeimman tarjouksen tekijälle, niin voiko tuossa nyt sitten käydä niin, että ihan kuka vaan joka on tehnyt tarjouksen voi voittaa sen kohteen?
     
  14. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Kohtasin voittajani.
     
  15. poikelin

    poikelin Gearhead

    Mä kysyin noita.

    Vastaukset olivat.
    .........
    Kiitos viestistänne. Useimmiten ilmoittajilla jää kyseinen teksti kohteeseen koska tekevät ilmoituksen vakio pohjallaan ja unohtavat poistaa sen Myydään eniten tarjoavalle kohteesta.
    .........

    Johon tivasin lisää että mitäs sitten....ja vastaus oli
    .........
    kiitos viestistänne. Jos kohteeseen on merkitty "Myydään eniten tarjoavalle",

    niin myyjän on myytävä kohde. Ainoastaan pätevän syyn vuoksi voi kohteen hylätä, esim. autojen kohdalla, jos vaikka autoon on tullut sellainen vika, että molempien osapuolien kannalta on järkevämpää hylätä kohde.
     
    Saetkae, Mac, Pertti K ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joten siitä vaan käräjille jos ko. lause löytyy, voitat kaupan eikä myyjä suostu myymään. Haunhan pystyy rajaamaan näyttämään vain ne jotka myydään korkeimman tarjouksen tehneelle, luulisi pystyvän estämään niiden ilmoitusten tarjouksen hylkäämisenkin.
     
  17. Mac

    Mac Gearhead

    Kas, mukavaa että tuohonkin nyt sai selvyyden, vaikka jotkut koittivat selittää mustaa valkoiseksi.
     
    yks toine mikko tykkää tästä.
  18. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Kuka ymmärsi väärinpäin?

    Mä ymmärsin että tekstiin jää valmista tekstipohjaa käyttäessä lauseke oikeudesta hylätä korkein tarjous milloin myyjä merkitsee kohteen myytäväksi eniten tarjoavalle. Tällöinhän kuvan nurkassa näyttäis lukevan "Myydään eniten tarjoavalle".

    Eli myyjällä on tarkoituskin myydä kohde sillä hinnalla millä sattuu menemään, mutta tekstissä lukee vahingossa mitä sattuu. En oikein näe syytä hylätä, pl. ilmenneet vakavat viat jolloin on ostajankin etu olla ostamatta. Ja nyt kai ei olla purnattu siitä että joku myyjä olis hylänny korkeimman tarjouksen just sellaisesta ilmoituksesta, jossa on tuo merkintä myymisestä korkeimman tarjouksen tehneelle?

    En tuolla tietenkään mitään myy, mut höyhenenkevyt ymmärrykseni ohjelmoinnista puoltais sitä, että tommonen web-pohjainen huutokauppa-alusta ei antais myyjätaholle huutokaupan päätyttyä mahdollisuutta klikata "hylkää"-painiketta milloin on kohdetta myyntiin laittaessaan klikannu "myydään eniten tarjoavalle" -täppää.

    Mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja mitä näitä nyt on, vaikeaa tietää näin neljältä aamuyöstä ja siksi voin olla ihan hakoteilläkin. Mut kiva kun osallistutaan.
     
    Muokattu: 31.7.2016
  19. ChevyStyle51

    ChevyStyle51 1st gear

    yleensä huutokaupat comista koettua.
    huutokaupat.com kauppatavat on aika erikoisia. Yritin ostaa hallitunkkia. Ensimmäinen kauppias keskeytti huutokaupan kun hinta ei noussut tarpeeksi, kyseessä uusi kiina-tunkki. Toinen käytetyn myyjä ilmoitti huutokaupan päättymispäivänä että tunkissä on öljyvuoto eikä ole kunnossa, no huuto oli jo tehty huutokaupan alussa, eli paskaa tuli ostettua.
     
  20. signet

    signet Gearhead

    Tuolla huutokaupat.comin ehdoissa myyjälle on ehdoton kielto(ja varmaan isot sakot)huutaa omia kohteita ja käyttää bulvaania hinnan vedättämiseen yms. kieroiluun
     

Kerro tästä muillekin!