Hyd.roller nostajan kunnon tarkistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja streetnova77, 26.12.2016.

  1. streetnova77

    streetnova77 1st gear

    Ilmeisesti yksi nostajista naputtanut koneessa n. 2000 rpm:n tietämillä. Kaikki nostajat näyttää kuitenkin päällepäin ihan hyviltä ja ehjiltä. Onko tuohon mitään konstia löytää viallinen yksilö muiden joukosta vai joutuuko ostamaan kaikki uusiksi? Ei oikein huvittaisi sijoittaa noihin 300e, kun multa löytyy noita käytettyjä nostajia parinkin koneen tarpeisiin... Koneena OEM roller lohko SBC.
     
  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Mitenkä siis ilmeisesti naputtanu parissa tonnissa? Minä tähän olen kyllä väärä henkilö mitää vastailemaa, mut jos sieltä heräis joku kokeneempikin konkari näpyttelemään.. Mosa ilmeisesti jo muttereina, mut käydessä kun keinun säätöä, eli nostajan preloadia ois säädelly, niin olisi kait voinut huomata nostajan mikä ei lakkaa naputtamasta. Tosin josseise tyhmäkäynnillä naputa, nitota...?
     
  3. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Sama kävi mielessä että käyntikunnossa olis voinu löytää mahdollisen viallisen nostajan helpommin.

    Irrallaan ollessa niitä vois puristella kasaan, ja näin vertailla vuotaako joku helpommin.
     
  4. streetnova77

    streetnova77 1st gear

    Ok, pitänee sitten vain puristella niitä kasaan ja ihmetellä. Itsekkin ajattelin ettei tuohon taida mitään idioottivarmaa konstia olla. Mulla ei ole tietoa tuosta naputuksesta sen tarkemmin, edellinen omistaja vain mainitsi asiasta ostaessani konetta ja epäili sen johtuneen nostajasta. Voihan olla että siellä on naputtanut joku muu kuin nostaja. Kansia, nokkaa ja venttiilikoneistoa (paitsi nuo nostajat) ei koneen mukana tullut, joten ne vaihtuvat joka tapauksessa. Alakerrassa näyttää kaikki olevan kunnossa, joten sieltä en usko mitään ihmeellisempiä ääniä tulleen. Jos noista nostajista ei mitään ihmeellistä löydy, niin voisi kai nuo sinne takaisin laittaa ja ihmetellä sitten kuuluuko valmiista koneesta naputusta. Helpompi sitten löytää jos joku viallinen eikä oikeastaan vaadi kuin imusarjan irrotuksen...
     
  5. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tjaa, oishan se saattanu sitte olla ihan vaan nakutusta, eli detonaatiota. Mitää hajua mitkä roippeet siinä oli edellisellä sitte kiinni? Lähinnä puristus ja nokka? Edellinen kirjoittaja tietää sitte niistä paremmin...

    Mites noi vanhat nostajat ja uus nokka, vai onks sillä noilla rollaattoreilla niin merkitystä?
     
  6. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Nakutus on enemmän semmoista rätinää, kuin varsinaisesti naputusta. Mun mielestä nakutus on vähän huono sana, koska se ei oikein kuvaa sitä ääntä mitä moottorin nakuttaessa kuuluu.
     

Kerro tästä muillekin!