Hylsyjä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 17.5.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tarttis karseen isoa hylsyä, jotain 1 ½" tai 38/39mm kumpi se nyt sitten onkaan. Vakiosatseista ei löydy niin isoa, ei piiltemasta eikä mutanetistä.
    Mistähän voisi mennä kyselemään pk-seudulla? Mistä ostatte työkalunne?
     
  2. torso

    torso 1st gear

    jospa jostain raskaankaluston korjaamosta löytys?
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Noin isoja tuskin löytyy muualta kuin speciaali työkalukaupoista eikä niistäkään kaikista. Mä tarvin pari vuotta sitten 42 mm hylsyä ja ainoa mista täällä meilläpäin sai oli semmonen kuin Tarvike-Ahola joka myi kuorma-autoihin osia yms. Ja oli muuten hinnakas, silloin elettiin vielä markka-aikoja ja se yks hylsy tais maksaa melkein satasen :eek:
    Mut epäilenpä siis että ainut vaihtoehto on ottaa vaikka keltaset sivut esiin ja sieltä noi kuorma-autojen ja muun raskaan kaluston varaosamyyjät, korjaamot tai vastaavat ja soittaen sit semmoselle.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ok. Kiitos vinkeistä.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    3/4" sarjoista pitäs tommonen löytyä. Hyvin varustetut Työkaluliikkeet varmasti tilaa jos ei hyllyssä. Tuolla työkaluliikkeellä en tarkoita mitään tavallista rautakauppaa vaikka kyllä nekin varmaan tilaavat. Sieltä Biltemaltakin löytyy sellainen sarja jossa on 22mm-50mm hylsyt = 88€
    Uusin luettelo 159 sivulla on siinä noita irtohylsyjäkin tuohon kokoon.
     
  6. kmp66

    kmp66 3rd gear


    Pyritkö mutteriin pilsnereille ja poke ei päästänyt!! :rotfl: :rotfl:
     
  7. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Joo :rotfl: Eiku pojalla oli silloin semmonen vaihteellinen 125 cc karting-auto jossa etufillarit oli kiinni tommosilla muttereilla (formulatyyliin yhdellä isolla mutterilla :wink: ). Ja se oli 42 millinen ja tietenkin sen verran syvällä siellä vanteen sisällä ettei sitä sanut käännettyä tiukalle isolla lenlillä tai jollain putkipihdeilläkään. Pari kertaa siitä pyörä irtos sen takia kesken ajon vauhdissakin mut mitäs pienistä eihän noi kulekaan kun hätäsesti vähän päälle 150 km/h :rotfl:
     
  8. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Työkaluässä-liikkeistä saa muistaakseni n. 35-85mm tuuman vääntiöllä olevaa sarjaa jossa on aika paljon tavaraa. Hinta taisi olla 200 ja 300 välillä.
     
  9. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    motonetistä ja biltemasta saa irtohylsyinä jonnekin ~44mm asti, 3/4" karalla ja hintaa n. 10€ kappale. 3/4-->1/2 adapteri vitosen paikkeilla. Mä käytän noita stefojen ja laakerien asennuksiin ja onhan sitä joskus jotain mutteriakin väännetty.

    Multa löytyy sattumalta tollanen 39mm hylsy, ford scorpion vetareissa tais olla tollanen mutteri.
     
  10. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Tosta oikealta palstalta löytyy myös erikoisia hylsyjä ja erityisesti tuumaisia.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo, löytyhän sitten lopulta. Bilteman nettiluettelosta en kyseistä kokoa löytänyt, ja jos siellä sitä olisi niin hyllyssä on juuri se lokero tyhjänä kun menen käymään. Tuumacidin nettiluettelosta en myöskään löytänyt, olisko ollut 1 1/4" suurin..
    Mutu-netin luettelosta sitten uudelleen yritettäessä puusilmäisenä yhtäkkiä löysinkin ja riensin sinne aamulla vain todetakseni biltema -efektin iskeneen: juuri se lokero oli tyhjä.

    No, hetken vittuunnuksissani tuumiessani huomasin että oli siellä sitten sellainen isojen poikien 14 osan hylsysatsi josta löytyi jyhkeät vääntövarret, räikkä yms releet ja hintakaan ei ollut paha: 39e ja rapiat. Ajattelin että kun kuitenkin olisi pitänyt ostaa se 3/4" väännin sen hylsyn lisäksi ja ne yhteensä kun olisi maksanut jo pitkälle yli 20e niin..

    Kun sais noi vielä pysymään lootassaan ettei tarttis ettiskellä kun on just SE hylsy jossain kadoksissa.
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Onnea voittajalle!
     

Kerro tästä muillekin!