Hyvä ja halpa kanttikone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 1purehell, 15.6.2005.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mistäs sellaisen löytäis? Mieluiten sellainen omilla jaloillaan seisova ja riittävän tukeva, että pystyy vääntään 1,5mm peltiä ilman kikkailuja.
     
  2. amis

    amis 1st gear

    Omavalmiste tai käytetty... :odroll: Ei niitä halpoja ja hyviä kanttikoneita uutenaan saakaan... Tai no, halpa ja hyvä ovat suhteellisia käsitteitä :)
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    kalliiksi tulee pitemmän päälle jos ostamaan joutuu sekä halvan että hyvän :eek:
     
  4. Erppa

    Erppa Gearhead

    Niin , harvemmin noi kaksi asiaa kulkee käsikädessä.
    Ite tein joskus amiksen päättötyönä 1,5m leveän kantin ja ihan hyvähän
    se on.Ehkä viis kertaa tarvinu , mutta pitäähän se olla :wink:
     
  5. amis

    amis 1st gear

    Löytyiskö sulta kuvia? Jos voisit vaikka mailata?
     
  6. Erppa

    Erppa Gearhead

    Piirustukset ei varmaan enään ole tallessa ja kuvia saa varmaan ens kuun alusta jos tarvis vaatii...
     
  7. amis

    amis 1st gear

    Ok, ei mikään kiirus... :wink:
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  9. mese220b

    mese220b 1st gear

    Onko arvon raadilla mielipiteitä seuraavasta:
    Class Ohlssonin 600 mm kanttikone 89 €
    Biltema 600 mm kanttikone 99€

    Molemmat suunnilleen samanlaisia, biltema muistikuvan mukaan vaikutti tehdyn paksummasta tavarasta, mutta muistinko väärin? Kumman itse ostaisitte, vai onko jollakin moisia? Tekeekö niillä auton hitsaushommissa mitään?
     
  10. amis

    amis 1st gear

    Olen bilteman kantilla jonkin verran kanttaillut koulun puolesta. Ihan asiallinen peli on ainakin 0,75 pellille ollut... Tai se ei ollut bilteman kone, vaan amiksen tekemä tarkka kopio :wink: Mielestäni on aika kallis, jos ajattelee kuitenkin koneen rakennetta... Itellä on rakenteilla kanssa kanttikone, max työleveys 500mm :) Alapalkki 70x70rhs ja yläpalkki 70mm "T"-rautaa+6mm latikkaa, Ei pitäs heti vääntyä :rotfl:
     
  11. mese220b

    mese220b 1st gear

    Nooh, hainpa sieltä C-O:lta sen kanttikoneen... Jossain vaiheessa pääsee testailemaan, kun auton varsinainen rakennus alkaa. Ensin pitää haalia kalut kokoon.
     
  12. oml

    oml Gearhead

  13. Erppa

    Erppa Gearhead

    Mulla olis ison peltileikkurin terät. Niistä sais varmaan kanttiin hyvät terät kun jyrsis sen terän pinnan suoraks. Jos tarvetta niin lähtee sopivasti.
     
  14. koiste

    koiste Gearhead

  15. Karva

    Karva Gearhead

    Kyllä sen voi ittekin tehdä ...

    http://community.webshots.com/photo/500 ... 389CdIvOI#

    Eli kanttikoneen runko sopivan kokoisesta ja riittävän järeestä I - palkista, taittopinnat romuliikkeestä, jos sattuu löytyyn jonkin vanhan ison särmärin yms, sopivia paloja.

    Prässin saa pelaan pullotunkilla, ja tunkki oli kiinalainen tai ei pelaa aivan yhtä hyvin väärin päin kun muuttaa öljyn imukohdan eli lisää siihen pillin jotta imee nyt väärinpäin ollessaan öljyä säiliöstä...

    http://community.webshots.com/photo/500 ... 389oqCwCr#
     
  16. amis

    amis 1st gear

    Oon iteki koittanu saada tunkista sellasta et se toimis väärinpäin. Laitoin sellasen n. 2-4mm sisähalkasijaltaan olevan aluputken epoksilla kiinni siihen rööriin, mistä tunkki imee öljyä. Mutta ei se vaan ota toimiakseen. En tiedä sit että johtuuko siitä että se tunkki on ihan paska vai onko mulla joku perustavaa laatua oleva moka tullu :eek:
     
  17. mese220b

    mese220b 1st gear

    Voihan sen tunkin kait siihen laittaa ihan normaaliinkin asentoon, niin ei tule mitään ongelmia vai? Miksi sen pitäisi olla ylösalaisin?
     
  18. Karva

    Karva Gearhead

    Ei sen tarvi olla väärinpäin, mutta onpahan ainakin enemän tehdastekoisen näköinen .... :lol:
     
  19. PD

    PD 1st gear

    Jos se tunkki pitäis ilmata? Ittellä on prässissä 20t tunkki ylösalaisin ja se vaati ilmauksen kuljetuksen jälkeen kun oli kyljellään. Muistaakseni ilmaantui kun irrotti sen "laskuhanan" ruuvin kokonaan. Vähän pieneltä vaikuttaa vaan toi putki...
     
  20. Eyetech

    Eyetech Gearhead

Kerro tästä muillekin!