Hyvä liima muovin liimaamiseen (vanha mittaristo -70 luvun alusta)

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja AnHie65, 11.12.2016.

 1. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Terve,
  Kun tuollaista vajaa 50 -vuotista mittaristoa purkaa, niin metalliruuvi halkaisee "naaraspuolen" muovikierrepalan kovin herkästi; muovi kovettuu ja hapertuu ajan saatossa.
  Mikä olisi niin äkäinen liima, että se kestäisi muovipalojen takaisinliimauksen ja ruuvin kiristämisen edes kevyesti?
  Mielellään tuubista ja yksikomponenttinen siis...

  AH
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Mä oon rapeita muoveja mukaan lukien uudemmatkin kaukosäätimet, koonnut takaisin nippuun pikaliimoilla. Merkkivalmistajalla (Loctite) on laaja sortimentti eri tarpeisiin ja niillä tuotteilla olen onnistunut hyvin. Tommoset liimat kovettuu kun aikaa antaa, paksuinakin kerroksina joten ei välttämättä haittaa vaikka vähän paloja puttuu.

  Ihan kaikki muovit ei liimaannu. Kokeile!
   
  AnHie65 tykkää tästä.
 3. T.

  T. 3rd gear

  Kaikki ei liimaannu ja jotkut muovit jopa sulaa. Syanoakrylaattia eiks useat pikaliimat pohjimmiltaan ole? Äkäistä ainetta mutta hyvää tavaraa kyllä. Jos se on sellainen tappi missä on se ruuvinreikä päässä niin olen itse korjannut niitä pikaliiman lisäksi myös epoksilla. Viimeisin oli näköjään biltsun kamaa, mutta nämä tulee kahdesta tuubista. Helppokäyttöistä on kun samanverran vaan sotkee molempia keskenään. Jos siihen tapin päälle saa pujotettua jotain sopivaa putken tapaista mehupillistä lähtien, tukee se liimausta. Sopivassa kohdassa jos on ja mahtuu, niin olen joskus laittanut liiman lisäksi pienen nippusiteen puristamaan palaa paikoilleen. Tähän käy tietysti vaikka rautalankakin kun kirii kärkipihdeillä. Ennen ruuvia vielä liimajämät pois reiästä niin ei halkaise uudestaan :lol: .
   
 4. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Juu, ehkäpä tuo epoksi on se varmin vaihtoehto.
   

Kerro tästä muillekin!