Hyvät apukaukovalot?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Bowtie, 5.10.2009.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Näin syyspimeällä emännän käyttö-Neonin tuikut on alkanut tuntumaan vielä entistäkin surkeammilta, joten mieleen juolahti josko keulalle lätkisi lisäpitkät. Itsellä ei minkäänlaisia kokemuksia apukaukovaloista, joten käyttökokemuksia kaivataan! Ja kun kyseessä on tommonen kiilakeulanen pulkka, ei keulalle raaskisi laittaa mitään jumbo-kokoisia lyhtyjä vaikka niillä sitä valotehoa varmasti saisikin... Eli millaset kompaktin kokoiset tuikut kannattaa ostaa? Onko esim. Motonetin myymistä Siriuksista mihinkään, näyttävät olevan liki puoli-ilmaisia? Entäs Hellan soikeat pikku-Cometit?
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Pyöreissä lampuissa on paras valaisu.

    Osta jotkut tunnetun valmistajan pyöreät lamput, ja laita laadukas polttimo sekä paksut johdot releillä. Sen luulisi riittävän.

    Pyöreitä on myös pienikokoisia, esim. tuo löytyi pikahaulla:
    http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=1547
     
  3. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Siriuksia älä osta. Hella tai Bosc on varmasti hyvä ostos. Itselläni täällä pohjolan perukoilla ollut aina lisävalot autossa, Boscin pienimmätkin pyöreät ovat todella hyviä valoja ja kestää laittaa 100W polttimotkin, ei heijastuspinnat sula. Ja laatumerkeissä on valokuviokin parempi kuin halvoissa merkeissä.
     
  4. mie

    mie Gearhead

    Pyöreät pienet Siriukset oli joskus apukaukovaloina, aika onnettomat tekeleet, tosin hintaakaan ei ollut paljoa. Valokuvio oli kuin olisi ollut kaksi pientä taskulamppua sojottamassa keulalla. Samoille paikoille tuli Hellan ovaalit valot, ovat kuin eri planeetalta, valokuvio on pitkä/leveä ja tasainen. Tosin hinta oli sitten nelinkertainen 20€ vs. 80€, mutta noita Hellan eri FF-malleja uskaltaisin kyllä suositella, pärjäsiväthän ne testeissäkin ihan mallikkaasti. Omat taitaavat olla mallia 300 eli se isompi ovaali.
    Helposti kiilakeulaiseen valot saa kiinni rekisterikilven taustalevyn avulla, noissa Helloissa kiinnitysmekanismi on vähän erikoisempi, joten vie tilaa vähän enemmän kuin tavallinen peruisvaloissa oleva U-rauta (tai sellainen kuva ainakin itsellä jäi.)
     
  5. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Bilhelvetestä ne ovaalit sinisävyisellä lasilla olevat, ovat hintaisekseen loistavat ja niihin ne "äärimmäisen valkoista" valoa antavat polttimot samasta kaupasta. Jo rupeaa tie valkenemaan :rotfl:
     
  6. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    ihtellä carinanarinaavensipavensiksessa on tuollaiset hellan ff100 tuikut...suhtkoht pienikokoiset ja valaisuteho yllätti positiivisesti.
    hintakaan ei ollut paha...kärkkäisen ostoshelvetistä muutama vuosi sitten tarjouksessa 55 eeroa. normi hintakin jää kyllä reilusti alle satkun (kymppejä alle) pari.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tietoahan tuli nopeasti, kiitoksia! Lisääkin kokemuksia saa laittaa...! Epäilykseni noista Siriuksista osui siis oikeaan, markalla saa markan tavaran... Jätetään ne siis hyllyyn. Ajatuksena mulla siis että laittaisi lisäpitkät Neonin etupuskurin "ilmanottoaukkoon", eli pyöreät ei mahdu millään. Kikkareen keula on niin kiilamainen että kilven taakse laitettavalla levyllä valot tulee todella eteen ja ovat tod.näk. aivan naurettavan näköiset, ja puskurin päälle ei viitsisi porata reikiä jotka jää rumasti näkyviin jos valot joskus poistetaan... Hellan pikku-FF:t varmaan mahtuisi kivasti, täytyy vielä varmistaa mittaamalla. Noista Bilteman soikeista sinilasisista olis mielenkiintoista kuulla lisää, olivat ilm. Tuulilasin testin mukaan ihan kohtuulliset? Halvat ainakin...
     
  8. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Minä kyllä liputan isojen valojen puolesta, suuri on komiaa, johtuu varmaan siitä että on tuota rallia veressä. Mutta, makuasia sano koira kun persettään nuoli. Isoilla valoilla on kyllä mahtava kurvailla syksyn pimeinä iltoina. Sen olen huomannut, että kun on kunnolla valoa keulassa niin esim. hirven näkee jo kaukaa, kun silmät kiiluu valon osuessa niihin. Sitä ei pienillä valoilla näe, eikä 55W polttimoilla varsinkaan. Tietysti se on vastaantulijoille hieman v-mäistä kun on kirkkaat valot. Minua ei haittaa jos jollain on kirkkaat valot, enemmänkin sumuvalot vituttaa.
     
  9. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Omat kokemukset soikeista Hella FF100:sta positiiviset, suosittelen. Ovat kokoonsa nähden tehokkaat. Mutta en kyllä asentaisi niitä puskurin alle, valokuvio kärsii. Kaukovalot kun pitäisi olla mahdollisimman korkealla. Ei ne Neonissa pahalta näytä puskurin päällekään asennettuna, äitimuorilla oli pari vuotta sitten omassaan juurikin samanlaiset. Ja asennuksesta ei jää muistoksi kuin pienet reiät jotka voi hyvin peittää vaikka muovitulpilla jos päätät valot irroittaa. Sitäpaitsi Hella FF:n kuorethan voi maalata auton omalla värillä, näyttää sen jälkeen jo melko hyvältä.
     
  10. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    Kyllä määääki vanin keulalla suosin isoja valoja...mutta kun tuollaiset paistinpannut nakkaa tohon japsibrittihirvitykseen niin sehän keikkaa nenälleen kun ei kestä pientäkään painon nousua....
    Elikkä kyllä tossa avensiksen keulalla tykkään kyllä enemmän noista "siroista" neiti lampuista kuin paistinpannuista
     
  11. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    No totaa, JOTKUT siriuksenkin valot on ihan ookoo :eek: Valitsee niitä rihlattomia malleja eikä niitä muovisia..

    Ennenkaikkea lamppujen määrä pitää olla riittävä, poliisista taikka katsurista vitut välittäen 8)
    [​IMG]
     
  12. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Sen lisäksi että valitsee hyvät lamput, kannattaa myöskin panostaa kytkentöihin. Eli luonnollisesti releellä ja rele suojaisaan paikkaan.
    Lamppusarjan mukana mahdollisesti tulevat rosvoliittimet kuuluu roskapussin täytteeksi, niistä ei ole kuin harmia. Johtojen päihin tulevat liittimet mielellään tinaten kiinni.

    Mulla on anjoviksen keulalla Boschin Navigatorit, eli semmoset kromatut pesuvadit. Nätit tai ei, rumahan se on koko auto...vaan mukava on ajella pimeellä ku ei oo pimeetä ;)
     
  13. Damned

    Damned Gearhead

    Jos lähtökohta on kehno, niin ns. huonommatkin lisävalot ovat parannus. Näin kävi ainakin 80-luvun saksalaisessa: laitoin Siriuksen rihlattomat nenälle ni kappas, pimeä syysiltahan valkeni huomattavasti.

    Eikä olleet kalliit. Eikä harmita jos vaikka kivi osuu.
     
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Miltähän toi setti näyttäis Neonissa :eek: Kattoteline valoraudaks ja siihen noi neljä mitkä sulla on lavalla :rotfl: Tolla patteristolla ei varmaankaan ihan heti tule näkyvyyden suhteen ongelmia, ja hehkuva laturi valaisee konehuoneen :lol: Kyllä tommosilla isoilla pyöreillä näkee, sitä en kiistä hetkeäkään, mutta en kyllä silti laita semmosia Neonin keulalle, kyllä siitä tulee niin debiilin näköinen...
     
  15. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Ja lisäksi nuissa on se etu, että ei tartte jälkeen jääviä asennusreikiä ihmetellä.
    Saavat jäädä paikalleen ku auto vaihtuu, ostaa seuraavaan uudet sitten.
     
  16. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tämäkin itseasiassa kävi mielessä että kärsiikö valoteho jos tuikut on liika alhaalla... Yhden Neonin näin johon valot oli laitettu puskurin alle, näyttivät Hellan soikeilta Cometeilta, mutta liekö sitten ollut sumuvalot? Täytyy vähän miettiä vielä, toinen olis jos puskurin taakse saisi viritettyä latasta jotkut tukiraudat jotka tulee maskista ulos puskurin päälle, ei tarttis tehdä reikiä itse puskuriin...
     
  17. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Perkele, tässähän on vittu saatana miehellä asenne jumalauta kohillaan! :rotfl:
     
  18. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Mulla oli ff100t sunnyssä noin
    [​IMG]

    Suurin ongelma oli että sai näyttämään ne tarpeeks alas, olihan ne silti paremmat ku sunnyn omat valot. Laittasin kyl ne silti tohon puskuriin kiinni.

    Lisävalojen tukirautoja jotka tulee kilven alle löytyy motonet, biltema tms. Sellainen piti almerassa paria boschin lisävaloa.

    Kyllä noilla hellan ff-sarjalaisilla pärjää kun ostaa kunnon polttimot. Voin todeta ettei boschin 225:t olleet kummoset kun pisti huonot polttimot kiinni.
     
  19. Verkkis

    Verkkis 1st gear

    ja kun ostaa hella/bosch/jonkun muun laadukkaan lisäpitkän se myös kestää vuosia, vaikka käyttää 100wpolttimoita ja ajaa vaikka hesasta kittilään yöaikaan yhtäputkea. bosch225 ref37,5, hellan rallye3000 ja jumbo220 ref37,5 100w polttimoilla hyväksi todettu. tahtoo nuo vaan olevan moneen normiautoon vähän isot, omissa volvoissa(200- ja 700-sarjan) ollut nuo, oli kyllä fiat unossakin :D
     
  20. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Suosittelisin jopa releen kotelointia. Itse hain sähköliikkeestä kosteisiin tiloihin tarkoitetun roiskesuojatun jakorasian, jonne sai mukavasti releen ja sulakkeen piiloon, eikä tarvinnu jokaista liitosta erikseen suojata.
     

Kerro tästä muillekin!