If vakuutusyhtiössä saa olla tarkkana....

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mercman, 23.7.2014.

 1. Naxu

  Naxu Gearhead

  If on alkanut nostamaan vakuutusten hintoja. Dodgessa ('61) oli vielä vuosi sitten 270€:n paikkeilla vakuutus. Nyt oli paukahtanut melkein satku lisää... Kohta alkaa olla sen verran hyvä hinta IFillä että voip ottaa lähitappiolasta vakuutuksen, sieltä kun saa myöa yli 40-vuotiaaseen kaskot. Aikaisemmin tapiolan ja ifin hintaero oli kohtuu iso, nyt se on jo kavennut aika reilusti.

  Toinen esimerkki veneen vakuuttamisesta. 70-luvun alun kotimainen 5-metrinen HT-vene. Vakuutusarvo 5000€. If hinkui valokuvia jne ja vakuutuksen olisin kyllä saanut mutta hintaa 320€. POPista sai vakuutuksen suoraan, ongelmitta, ns. kaskovakuutuksena ja hintaa 80€/vuosi.....

  Kyllä IF on aika hyvin alkanut hinnoittelemaan itseään ulos.
   
 2. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Tarttis kattoa mitä vuotta vanhemman electran tän vuoden maksu on mulla. Tosin tää on vissiinkin kalleinta aluetta liikennevakuutuksen osalta kun niin paljon kolhitaan kuulema.
   
 3. sämpy

  sämpy Gearhead

  Viime syksynä IF olisi vielä ollut sekalaisessa autokalustossa halvin, mutta hinnoitteli itsensä totaalisen pihalle firman vakuutuksissa eikä tuntunut oikein edes kiinnostavan niitä tarjota.
  Siirsin kaikki Lähitapiolaan, jossa oli jo yksi -71 auto juurikin tuon kaskon takia, jonka sai heti voimaan eikä tarvinnut toimittaa mitään valokuvia tai selvityksiä. Autovakuutuksissa saattoi kokonaiskustannus nousta pari-kolmekymppiä mutta en jaksanut edes laskea keskittämisalennuksen vaikutusta. Helpompi kun on yhdessä yhtiössä niin voi siirrellä bonuksia, ei jaksa muutaman kympin takia tehdä asioita vaikeaksi. Lähitapiolassa onnistui kotivakuutuksenkin rukkaaminen sopivaan muotoon paljon helpommin, kun oli osaava ja aktiivinen konkarimyyjä joka tiesi miten atk systeemin saa taipumaan haluttuun suuntaan.

  Kai Ifin tulosta on alkanut kaivertamaan torpattujen mopoautojen jatkuva lunastaminen. Vai kuka niille vielä myöntää asiakkaan näkökulmasta järkevän hintaisia vakuutuksia?
   
 4. ebalen

  ebalen 3rd gear

  mulla chargeri ifissä osakasko mulla noin 260€ vuosi...mutta moottoripyörät hinnotteli ulos..pojan krossiin 65cc liikennevakuutus 2000€ vuosi..eipä tarvinnu sinne laittaa..
   
 5. nv-550

  nv-550 3rd gear

  Vähän kyllä ihmetyttää tuo If:n touhu liikennevakuutuksissa,taloon maksoivat etukäteen vesijohto-remontin (oli 15mm kupariset putket lattian ja seinien sisällä)ja olin tosi tyytyväinen kun maksoivat kaiken,mullekki tunti-palkan koko remontin ajalta.Sen aikanen If:n vakuutus-asiamieskään(nyt eläkkeellä) ei käsittäny buickin vakuutustarjousta.
   
 6. mercman

  mercman 3rd gear

  Joo , tämä meni siis niin että otin vakuutuksen autooni 8.5.2014 ja vakuutuskauden mukaisesti vuosivakuutus tuli täyteen 13.8.2014 eli tämä väli maksoi 46.90 euroa. tästä eteenpäin tuli uusi vuosimaksu. Kävin paikalliskonttorissa selvittämässä asiaa ja pääkonttoriinkin soitettiin mutta asia ei ratkennut. Tuossa välissä kului kuulemma tuo 30 päivää ja stop. ei valitus oikeutta. Myöhemmin soitin itse pääkonttoriin jossa väitettiin että muuttamalla vakuutuskautta voidaan maksuun vaikuttaa. Nähtäväksi jää. Kiukkuisen ensimmäisen viestini jouduin poistamaan/muokkaamaan.Ja kyseessä siis museo vakuutus.Eikä auttanut vaikka kädessäni on IF :n tulostama paperi jossa vuosivakuutushinnaksi kerrotaan 46,90.Rahastahan tässä ei ole kyse vaan periaatteesta. kommentoin lisää kun selviää mikä lopputulos on..
   
 7. Jarkko E.

  Jarkko E. 1st gear

  Paripyörä silverado, k-a, helsinki,kuski 28 vuotta, pelkkä liikennevak. 0 bonuksilla If:ssä 1900€

  Poppi hoiti homman hienosti ja huomattavasti halvemmalla


  edit:korjattu krapulan aiheuttamia vääristyksiä
   
 8. Turnn

  Turnn Gearhead

  Saa olla iffissä tarkkana..... Mulla oli katkaistu täyskasko käyttiksestä ihan tuosta vaan!! soittelin ja myönsivät/ihmettelivät itsekin.
  kuulemma vahingon sattuessa olisivat tietenkin korvanneet koska heidän moka -uskoisko?
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Faijalla meni avensiksen lamppu ite maksuksi porokolarin jäljiltä, soitteli, et näin kävi ja totesi tyttö puhelimessa, et ei ole mitään kaskoa vaikka kaikissa on täyskasko aina
  Sitä ei tiedä minne se on kadonnut tai kuka sitä ei ole laittanut, mut jos ei ole kirjallista todistusta siitä, et kasko on haluttu niin ei varmana vak.yhtiö mitään maksa
   
 10. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Vakuutuskirjastahan sen näkee, mikä vakuutus sulla on.
   
 11. sämpy

  sämpy Gearhead

  Ja niitä vakuutuskirjoja kannattaa oikeasti lukea, sieltä vasta huomasin että matkalla IF->Lähitapiola oli yhdessä autossa bonukset menneet 75->40% ja toisessa 75->20%.

  Sitä tosiaan IF sai selvitellä päivän kelaamalla viimeisten 15 vuoden rekisterejään että virhe selviäisi.

  Eikä tunnu oma pää enää muistavan sitäkään, että missä autossa nyt on osakasko ja missä ei, pitää sekin vakuutuskirjoista tarkistaa.

  IF kun pisti pikkukaskoon pakolliseksi kaikenmaailman lemmikkiturvat ja ties mitkä ja tuplasi hinnat, niin irtisanoin liki kaikki. Kun ei voinut seisonnan ajaksi pätkäistä kun ei saanut enää samanlaista saksittua osakaskoa takaisin.

  Itsellä kun on liikennevakuutuksia 11 eri vekottimessa ja päälle kotivakuutukset kaikkine lisukkeineen ja henkilökohtaiset tapaturmat ja henkivakuutukset ja yrityksen kaikki vakuutukset, niin sitä vakuutuskirjaa tulostuu aika monta sivua..

  Pakko tunnustaa etten tiedä kotivakuutuksen kaikkia kommervenkkejä ulkoa. Kokoelmissa on esim. 30 000 euron arvo ja auton varaosat vakuutettu erikseen. Jälkimmäinen kompensoi sitä, jos tuo lato palaa, että siellä olevat projektiautot ei ole vakuutettu. Ensimmäinen koskee esim. n. 10 000 sarjakuvalehteä ja albumia.. Tosin niitten arvo sulaa samaa tahtia kuin autonromujenkin, kumpiakaan ei kohta harrasta kukaan.
   
 12. Ana67

  Ana67 3rd gear

  No ei nää Ifin vakuutukset ny mitään kalliita oo : -83 Mirada Liikenne- ja kaskovakuutus(osa) vuosimaksu yhteensä 139,72e. Bonus 70%, Järjestöasiakkaan keskittäjäalennus 12% ja moniautoetu 5% Asuinpaikka Namibia ikä 46v.

  Sekä -90 Ford P100 samapaketti ku yllä 175,28e bonus 35% muut alet samat.

  Ei mun mielestä kalliita :rotfl:
   
 13. pas2

  pas2 Gearhead

  hö, samanlainen vene, if 66€
   
 14. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Vm86 Sedan Caprice 5.0l koneella, Asuinpaikka Jyväskylä, kuskilla ikää 25, bonus 60% niin liikennevakuutukselle jäi hintaa ~167€\vuosi

  vähän ot kysymys tähän.. Onko kellään tietoo saako henkilöauton bonukset siirrettyä kevyt kuorma-autoon ja siittä vielä sitten joskus ehkä takasin henkilöautoon?
   
 15. Koso

  Koso 1st gear

  Mulla ainakin on henkilöautosta siirretty bonukset Subuun ja käyttiksessä sitten paljon pienempi prosentti... Kokonaisuus paljon halvempi näin ja vakuutukset Ifissä
   
 16. Jarkko E.

  Jarkko E. 1st gear

  Popissa onnistui myös bonareiden siirto henkilöauto->kuormaauto
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Laskeskelimpa nyt illan ratoksi lähi-tapiolasta. Ekkeri 660e pelkkä liikenne, olds 794e pelkkä liikenne. Ihanan halpaa. Nykyset ifissä 300e ja 350e. Ilman bonuksia laskettu molemmat tottakai.
   
 18. eilhik

  eilhik Gearhead

  No nyt vaihtui taas yksi perheen auto poppiin hinta putosi 150euroa ja plussat saavat pitää keskenään, lähitapiolassa käväisin laskestelemassa niin vakuutuksen hinta olisi ollut 50euroa kalliimalla omavastuulla noin 700euroa arvokkaampi :( siihen saa kerätä s-bonuksia ja silti mennään todella metsässä.
   
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Toi on muuten ihme homma miten vakuutusten hinnat pomppii valtavilla haarukoilla joillain ihmisillä, itellä mitä viimeksi joskus laskeskelin oli erot joitain 10 euroja eri firmojen kesken


  Vertailun netissä tekemisessä ahdistaa eniten se anna henkilö tunnus
   
 20. Buickustom

  Buickustom Gearhead

  '83 Caprice stw 305:lla, museokilvissä, omistaja 42v mies, Siuntiossa.
  Ifillä n. 90e vuosi.
  OP Pohjola 36e vuosi.
   

Kerro tästä muillekin!