If vakuutusyhtiössä saa olla tarkkana....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mercman, 23.7.2014.

  1. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    oli mielenkiinrtoinen homma kun kilpailutin kaikki vakuutukset LähiTappiolan jäljiltä Ifiin..
    Hinta koko vakuutuspompsista pysyi jokseekin samana, mutta vakuutusturva laajeni aika merkittävästi.

    Mikä jäi selkeästi mieleen tuosta vakuutuskasasta, oli se, että kevyt-KA vakuutukset oli huomattavasti kalliimpia lähtökohtaisesti Ifissä, mutta niihin tuleekin sitten vaikka mitä alennuksia, niin hinta olikin lopulta vaan pari-kolme kymppiä kalliimpi kuin LTssa..
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Niin se heittelee.. kun siirsin IFistä lähitapiolaan, kotivakuutuksen sisältö laajeni merkittävästi ja korvausarvot liki tuplaantui, silti hinta laski. Yritysvakuutukset tippui 40%. Autot nousi muutaman prosentin.

    Mutta luulen että tuossa vaikuttaa henkilöt aika paljon. Oma vakuutusmyyjä on "vanha ketku" joka tuntee järjestelmän läpikotaisin ja tiesi tarkalleen miten vakuutukset pitää määritellä ja paiskoi lisäalennuksia joka paikkaan mihin pystyi. Firman koekilvetkin tuli suoraan 70% bonuksilla ja hinta alle puolet siitä mitä IFissä ha + kka vakuutus.

    Että ei liene ihan sama mistä konttorista vakuutukset ottaa. Tosin voi olla että IFissä myyjien kädet on enemmän sidottuja, mutta kumminkin ei nuo vakuutukset ihan kiinteitä paketteja ole vaan aika paljon niitä näköjään pystyy räätälöimään ja muokkaamaan.

    Paitsi IFissä ei pysty muokkaamaan pikkukaskoa, lemmikkiturvat ym. on pakko ottaa. Olikin yllätys kun lopetin talvikaudeksi ja vasta sen jälkeen selvisi että keväällä hinta kasvaa 100%. Suivaantuneena lopetin kaikki pikkukaskot.
     
  3. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    :eek:
    On kyllä hienoa olla lypsylehmänä..

    Kyllähän tuo oli melkeen tiedossa, että parikymmentä vuotta lähivakuutuksen asiakkaana on tehny tehtävänsä vakuutusten hinnoille. Vanha jumiintunut asiakas ei saa enää mitään ilmaseksi, vaan kaikki on väkisin vaadittava kilpailutuksen ja toiseen firmaan hyppäämisen kautta.
    :argue: :wc: :wc: :wc: Tähän tiukkaan asiakassuhteeseen tuli jäätyä tuttujen vakuutusmyyjien ja erinomaisen palvelun takia. Nyt kun nuo kaks onnetonta meni yhdistymään, niin on taso pikkasen tipahtanut ja hinnat.. :eek:

    Pitää varmaan alkaa tuo kilpailutushomma tekemään kerran vuodessa, tai jotain.
    Samasta syystä en enää tee mitään kestotilauksiakaan.. :poff: siitähän saavat.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mun ajoneuvovakuutukset on Ifissä ihan vaan sen takia että keskeytettäviä mp liikennevakuutuksia ei Pohjolasta enää saanut. Eikä saa kaikista muistakaan firmoista. Sen sijaan koti/matka/-tavara/tapaturmavakuutukset jäivät Pohjolaan. Vuodesta toiseen kilpailuautomaatti Ifistä tekee yhteydenoton ja sen perään tarjouksen. Ovat tarjouksissa nykyisin pikkuisen alapuolella Pohjolaan nähden, mutta kun lukee tekstin kokonaan, niin tulee vastaan hinta -50% ensimmäisenä vuotena kohdan. Vanhaa hyvänhintaista ei ehkä saa takaisin kun lähtee yhtiöstä toiseen. En vaihda.

    Onko vakuutusyhtiöissä eroja korvauksen suhteen? Varmaan sitäkin, mutta kyllä se on vahinkotarkastaja, joka kulloinkin päättää, miten mikäkin korvataan. Ja niissä on eroja jopa saman vahingon sisällä - tuli sellainen vahinko kokeiltua, jossa ehti yksi tarkasta eläkkeellekin ennen kuin diili oli tehty. Hyvin meni kuitenkin.
     
  5. virta

    virta Gearhead

    Siis pelkkä likennevakuutus,,ei ole tarvinnut noitten kanssa tapella maksella vain.


     
  6. Turnn

    Turnn Gearhead

    Unohtu syyskuussa siirtää bonukset käyttikseen.Laskusta huomasin mokan. Pisteet Iffille kun mukisematta siirsivät bonukset takautuvasti!
     
  7. palotila

    palotila Gearhead

    Minä olin kerran saamassa korvauksia if:iltä, vahingossa kärsineenä osapuolena. Oli se niin kankeaa ja hankalaa että siirsin loputkin vakuutukseni sieltä pois. Tuntuu olevan autojen kanssa niin että saattaa suuresti vaihdella veloitukset yhtiöstä toiseen ja merkistä toiseen, vaikeaa löytää sellaista keskihyvää kun vakuuttaa käyttistä ja harrastepelejä. Ja se if:in mainos-renkutus on jo riittävä syy pysyä sieltä pois.
     
  8. idiot

    idiot Gearhead

    Vakuutukset if:ssä

    Lintta go go, bonus 65% - liikennevakuutus + osakasko ~250e/v
    Brookwood, bonus 0% - liikennevakuutus (ei saa kaskoa) ~360e/v
    Käyttöauto, bonus 40% - liikennevakuutus + osakasko ~450e/v

    Go go seisoo käytännössä ~6kk vuodes > 125e/vuoteen

    Brookwood ollu nyt seisonnassa pari vuotta ja tulee liikenteeseen
    ensi kesälle, boonuksia odotellessa :wink:

    Käyttöauto ajossa ympärivuoden.

    Aikoinaan Go go:n vakuutukset oli Tapiolassa, pelkkä liikennevakuutus oli tuolloin luokkaa 1200e/v :poff:
     
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tapiolasta siirtyi meidänkin vakuutukset IF:iin, ero oli just noissa harrateautoissa uskomattoman suuri, pahimmillaan jopa 600€/vuosi.
    Yllätys oli se että IF ottaa ensimäisen kerran auton seisontaan laitettaessa 25€ käsittelymaksun tai jotain. Se teki meille 6x25€ kertamaksuna nyt seisonnassa olevista autoista.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mikä tuollainen maksu on? En oo huomannu. Vai onko auto laitettu if konttorilta seisontaan eikä trafilta?
     
  11. Substitute

    Substitute Gearhead

    Eka yhteismaksu tuli kaikista vakuutuksista ja ihmeteltiin että mitä ne seisonnassa olleiden autojen 25€ maksut oli ja maksukausi niille oli kolmisen kuukattua tai jotain. Soitin, niin sanoivat että se tulee vaan yhden kerran/auto. Aika keksityltä maksulta vaikutti.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pitää tarkastaakkin asia.
     
  13. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Ei mulle kyl tullu tuollasta maksua ku just laitoin auton seisontaan.
     
  14. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    En ole minäkään tuollaista huomannut, mutta voi kyllä johtua ihan mun huomaamattomuudestakin. En ole niin tarkkaan katellut.
     
  15. Toope

    Toope 2nd gear

    Toi substituten tilanne kävi samalla tavalla täälläkin,lisänä vielä sekin vakuutuksia irtisanoessa,ja pohjolaan siirtäessä se että emännän audin vakuutus halpeni kohtuulliset 400€/v.ja tähän pieni mainos.. https://www.youtube.com/watch?v=0gYrQviMr8U Ifillä ei myönnetty kaskoa yli 50v autolle,pohjolassa automaattisesti tuli sekin,jos halusi ottaa,halusin,ei halpa n;300€ vuosi mut silti "säästän".
     
  16. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mulla tuli IF:issä kanssa seisonta maksu blazerisä muutama vuos sitte. Mulla se oli kyllä 20e
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Puhut varmaankin osakaskosta, sillä Pohjola ei myönnä kovin herkästi täyskaskoa yli 10 vuotiaalle autolle.
     
  18. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Taisi lähtee If--> Turva. Caddyn vakuutus melkein 300€ halvempi ja Buickin MR LV jo niin halpa että naurattaa. Palo ja varkaus MR autoon alle satanen.
     
  19. Naapuri

    Naapuri 1st gear

    Etsin juuri parastaa aikaa itselleni edullista vakuutusta Impala 69 ja IF:n vakuutus on kyllä ehdottomasti halvin näistä. Tieliikenne vakuutus ilman bonareita 398€ kun muiden vakuutusyhtiöden summat pyörivät yli 1000€ puolella.
     
  20. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    No enpä tiedä ainakaan itselläni POP halvin ja kyseessä W211-09 ei pystynyt IF vaikka olenkin ex-asiakas samaan 10% nettialennuksilla >250€ hinnanerolla ja vaimolla kanssa omastaan > 150€ ja tuo IF,in
    75% bonusta on sitten havaittu isoksi kuplaksi jokainen "järkevä" tajuaa että pelkkä rehellinen markkinakikka.

    Yli 400euron/vuosi summalla saa kaikkea kivaa vaikka kaiken näköisiä "plussia" saisikin kerrytettyä :)
     

Kerro tästä muillekin!