Ihme touhua..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mörkö, 7.8.2009.

  1. mörkö

    mörkö Gearhead

    Sattuipa Mörölle kummia eilen illalla vanhalla Porvoon tiellä..

    Mörkö oli köröttelemässä kotia perheen Harley Davitsonilla kun peiliin ilmaantui outoja valoilmiöitä.. :eek:

    Ensiksi aattelin, että mikäs auto siinä nyt perässä hiostaa, jytisyttelin kaheksaakymppiä ja oottelin että menee ohi.. 8)

    Eivät menneet, olivatkin pari teiniä neidot tarakalla
    ilta-ajelulla joillain endurovehkeillä..
    :x

    No, nämä tulevaisuuden toivot ryhtyivät pussittamaan Mörköä siten, että toinen sankari hidasteli edessä ja toinen tuli täyttä vauhtia takana.
    Siinä sitten näytteli edellä kaahaava, että mene Mörkö ohi vaan rauhassa..
    Ei kun ohi ja samantien hanatti niin pirusti ettei tullut ohituksesta mitään ja hidastelemaan kuuteenkymppiin.
    Näin mentiin pari kilsaa ja sitten erosimme Mäntsäläntien tullessa vastaan..
    Läksijäisiksi siinä viellä etumainen sankari näytteli jotain kohteliaasti. :mad: :mad:

    Täytyypi sanoa, että oon teinimotoristien toimintaan varsin suuresti pettynyt, vaikka itekin moisen ikävaiheen läpi kompuroineena kuvittelen/kuvittelin heitä jopa sympatisoivani/ymmärtäväni.. :odroll:
    Se on ikävää että ei kauniina kuutamoyönäkään saa rauhassa tunnelmoida ja itsekseen "easyraideria" leikkiä. Jaettu ilo on tietysti kaksinkertainen ilo. Eivät taineet juniorit olla edes ekaa kertaa moisissa hommissa, oli sen verran "prootason" toimintaa moinen..
    :soosoo:
     
  2. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Mä näin eilen hiukan samansuuntaista toimintaa Tampereella kun juniorit kiusasivat mopoillaan taxia. :soosoo:
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  4. Town Car

    Town Car 1st gear

    Noi teinimopoilijat on kyllä perseestä. Kaikki.
     
  5. malonari

    malonari 1st gear

    Eivät ole raukat saaneet huomiota ja kuria kotona , nyt niiden pitää aikuis-iän kynnyksellä kerjätä sitä harrikka ukoilta :rotfl:
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Puuttuiko niiltä itsesuojeluvaisto?
     
  7. Otto

    Otto Gearhead

    Ai ku ne ei pelkää mörköjä?










    :rotfl:
     
  8. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Pari kertaa sattunut prätkällä liikennevaloissa, että mahoton "mopojengi" on ilmaantunut ympärille.
    Vajaa kymmenen kaasuttelevaa moposkootteria ympärillä sinisessä savussa ja itse siellä seassa. Valot vaihtuu ja ajattelen että ajan hieman kovempaa että pääsen noista, kuitenkaan pääsemättä. Kulkeevat pirut sen verran kovaa, etten kehtaa taajama-alueella moisia vauhteja päästellä, vaikka alla onkin streetfighter. Niimpä tyydyn kääntymään jonnekin muualle toivoen että räntäntännit jatkaa suoraan.
    Ei vaan mitenkään kiinnosta olla mopojengin kingi edes hetkisen aikaa, tämä tapahtumasarja aiheuttaa jotenkin typerän tunteen. :poff:
     
  9. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    Ensi kerralla lienee paras pysäyttää jotta voi taputtaa pikkasen poskelle. On kyllä uskomatonta itsesuojeluvaiston puutetta- kun luulisi harrikalla ajelevien (prosenttiporukoiden) asenne olevan teinienkin tiedossa. vai onko sinkoiskuista ja taisteluista liikaa aikaa, unohtuneet jo? ei kyllä olisi itselle tullut nassikkana mieleenkään moinen...saati uskallus riittänyt uhitella mp-tyypeille, edes tavallisille setämotoristeille.

    Tommosta teinilaumaa vastaan on paha ruveta rähinöimään, kun muistaa vanhan ameriikkalaisen sanonnan

    "never underestimate the power of stupid people in large group"(bongattu muuten jenkkilahnan takaikkunatarrasta)
     
  10. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Ei vittu täysin totta, huomaatteko mikä määrä noita nykyään pyörii ja kirsikkana kakussa on aina vetäjänä mopoauto tai kaksi. vanhempien rahatilanteesta se pilluralli lähinnä kertoo. Toista se oli vielä kuutisenkin vuotta sitten, eipä näkyny kaupungeissa kovin paljoa mopoja. Ihme kyllä.
     
  11. B 50

    B 50 Gearhead

    Mörkön kannattais nyt harkita osuvampaa nimimerkkiä. Mopopojat kiusaa.. :poff:
     
  12. arrakis

    arrakis 1st gear

    Kyllä se on fakta, että lähes kaikki teinimopoilijat ovat syvältä sieltä. Samansuuntaisia kokemuksia olen kuullut useita. :mad:
     
  13. Jupe

    Jupe Gearhead

    Ajelin tuossa yhtenä päivänä töistä kotiin, nopeusrajoitus sillä syheröisellä tiellä on 60. Mutkan takaa eteen ilmaantui mopo ja skootteri jotka ajoivat aivan keskellä kaistaa vierekkäin ja jutellen. Mietin tovin että mitäs tässä oikein tekee, jos tööttää niin varmaan ainakin toinen säikähtää ja mitä siitäkin seuraa. Jos lähtee kiertämään niin lopputulos on sama. Yhtä-äkkiä toinen vilkaisi taakse, näki minun tulevan ja ette ikinä usko minkälainen härdelli siinä alkoi!
    Poukkoilivat sinne tänne ja se peräkkäin pääseminen ei ollut ihan simppeli juttu. Kun sitten uskalsin lähteä ohittamaan niin kumpikin soitti härvelinsä tööttöä ja heilutti keskaria, samalla hoksasin molempien kuskien olevan tyttöjä!

    Alkoi ottaa aivoon, vetäisin linkkipysäkille parkkiin, pomppasin autosta ulos ja kävelin neitejä vastaan. Toinen kiersi kaukaa mutta toinen pysähtyi. Katsoin tiukasti silmiin ja kysyin että mitähän asiaa heillä oli vai onko jotain hätänä kun noin suureellisesti piti huomiota herättää...?

    Ei kuulemma ole mitään hätää eikä asiaakaan... sanoin vain että tuollainen käytös ei ihan sovi liikenteeseen ja samat terveiset voi kertoa sille kaverilleen.

    En tiedä, ehkä tein väärin ehkä en. Toivon vain että jos oma jälkikasvu joskus törttöilee liikenteessä, niin kohdalle osuisi fiksu aikuinen joka tipauttaisi takaisin maan pinnalle.
     
  14. jaketin

    jaketin Gearhead

    hyvin tehty jupe .

    itse ajoin pyörätielläö fillarilla, niin vastaan tulleet 2 kundia skootterilla meinas ajaa yli. vaihtoivat puolta ja tulivat kohti. sain väistettyä. :mad: :mad:

    menivät sen verran kovaa ja en kerennyt näkemään rekkaria. oisin jäljittänyt sen skootterin ja pannut sen paskaksi :mad:
     
  15. Fastback

    Fastback Gearhead

    Mopojengien ei kannattaisi ihan kaikkia piirittää. Tunnen parikin mestaria kenellä on autossa mukana kaikenlaista kädenjatketta, yhdelle ei edes 33 hengen mopojengikään pärjää, eikä tarvitse vielä edes lipastaa vaihtaa.

    Minullakin on takaluukussa kuukkeri nelliä muistuttava alavesiletku :rotfl: Sillä on hyvä uhkailla!!! Mopokortin ikärajan voisi nostaa 16 vuoteen ja mopoautoon tarvittava kuljetusoikeus vasta 18 vuotiaille.

    Täällä Jyväskylässä yksi hlöautoilija keuhkoontui jostain skootterille liikennevaloissa. Nousi autosta ja meni koputtamaan skootterikuskia kypärään ja huusi pää punaisena. Skootterin kuljettaja häkeltyi siinä määrin, että katsoi parhaaksi poistua päin punaisia valoja. :lol: Eikä aina ne mopolijat siellä törttöile, on sielä autoilijoissakin tavallisiä kyrpiä.
     
  16. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    En mä tiedä onko mopoikäiset nykyään yhtään sen tyhmempiä kun viis tai kymmenen vuotta sitten, voisko johtua vaan siitä että mopoja on pirun paljon enemmän kun ennenvanhaan? Eli kun mopoilijoita on enemmän mahtuu joukkoon myös enemmän näitä asennevammaisia vajokkeja... Ja pk-seudulla järjestävät niitä pirun mopomiittejä, pari-kolmesataa skootteria pyörii pitkin kyliä pitkässä letkassa... Ja kyllä, siinä joukossa taitaa tyhmyys tiivistyä.
     
  17. Fargo

    Fargo Gearhead

    Ítseasiassa mopoja tais olla eniten suomessa joskus 50-60 luvun taitteessa, näin muistan jostain lukeneeni.

    Mut nykypäivänä on mopo läninnä lapsukaisten kulkine ja vanhemmilla vissii liikaa rahaa kun on varaa ostella noita mopoautojakin niin paljon. Kun itte oli mopoikäinen niin minkähänlaisen siepin olis ukko saanu jos olisin alkanu kinuu vanhaa rahaa 60tmk arvoista lelua ittelleni.... puhumattakaan että olis meillä ollu varaa moiseen vaikka kai ihan keskiluokkaa vanhemmat edusti.
     
  18. kippis

    kippis Gearhead

    pick nickistä kun ajelin kotiinpäin niin oli matkalla yhellä bussipysäkillä mulatteja 3 liftaamassa jkl:ään. vissiin meinasivat että intian malliin mp päälle mahtuu ainakin 7 tyyppiä :rotfl:
    siinä 90 vauhdissa nostin bootsin ylös mutta ei viittiny koukata pysäkin kautta :poff:
     
  19. Zege

    Zege 3rd gear

    Alkoi tuntua, että ei voi pitää paikkaansa, niin piti oikein alkaa kaivamaan nettiä.

    Ja todellakin, tällainen maininta löytyy
    "Mopojen määrä oli korkeimmillaan 1960- ja 1970-luvuilla, jolloin vakuutustilastojen mukaan Suomessa oli käytössä runsaat 200 000 mopoa."
    source: http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.as ... ta.fi&f=WP


    Toisaalta samoissa luvuissa ollaan nyt:
    "Rekisterissä olevien mopojen määrä on noussut 2000-luvun alun sadastatuhannesta moposta yli kahteensataan tuhanteen – samalla on myös kasvanut viritettyjen mopojen määrä."
    Source: http://www.ake.fi/AKE/AKE_tiedottaa/Nuo ... u/Mopo.htm
     
  20. sampop

    sampop 1st gear

    Muistelisin että parikymmentä vuotta sitten kun olin mopoiässä, ainakin satakunnassa meno oli varsin reipasta. Kankerilta kasikympin pytty ja muut vermeet niin oltiin lähellä 100 km/h:a. Kännyköiden puuttuessa kokoonnuttiin kylän raitille viikonloppuisin ja olipa se touhua. Itelläni ei ollut rahaa kuin surkeaan raisuun joka laukesi heti miten ja niinpä aloin säästää kevariin. Ja niillä pääsi siihen aikaan jo 150 km/h:n pintaan. Järki oli niistäkin touhuista varsin kaukana kun miettii millaiset ajotaidot ja harkintakyvyn siihen aikaan omasi.

    Mutta kyllä se nykyajan nuoriso on ihan kauheeta, kuuntelee jotain kauheaa japan poppia ja ulkonäöstä ei tiedä onko tyttö vai poika ja tytöt pukeutuvat ihan kuin hutsut ja mihin tässä vielä joudutaan. Selkäänsä tarvitsisivat kaikki ;-)
     

Kerro tästä muillekin!