Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Koukkase meillä ssalmella kattomassa sitä pajeroa, on siinä muutakin kalustoa rivissä joka vois mahdollisesti kiinnostella

    Niijjoo siinä on warn;i puskurin päällä
     
  2. stana

    stana 3rd gear

    Itsekin niitä subaruita mietin ja tutkin ja se koneiden hajoaminen koskee ekoja 2007-2010? noin välisiä malleja. Kai.. Mutta on sitten oikeasti rikki kun menee.
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Miksi diesel. Eikös nykyisin käyttökustannukset ole suunnilleen samaa luokka bensakoneen kanssa. Jos ei aivan helvetin paljon tule kilometrejä vuodessa?
     
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Käyttöki ratkasee jonkun verran.

    Esimerkkinä mulla kaks farkkua, suht samanpainosii, toine manuaali + diesel, toinen automaatti+bensa, molemmat 2.0litrasia.

    Sekalaisessa ajossa dieseli vie sellasta ~6.5 litraa, bensa ~8 litraa ( todellisuudessa mulla vie kymppiä sekalaisessa, kun annan monoa, mut vähän nätimmin ajamalla se on siinä 8, en vaan jaksa nysvää. Emäntä jaksaa).
    Työmatkassa ( 80% motaria, 83km suunta), diesel vie saman 6,5, bensa viekin 10..
    Dieseliä saa kenkiä aika huolella ja kulutus pysyy käytännössä ihan samana, bensalla tulee huikeita eroja..
     
  5. jarona

    jarona Gearhead

    Kyllä subaruunkin pensaa jaksaa ostaa, itellä 3,3 ja automaatti.
    Matka-ajossa 8,5-9 litraa satasella ja kylillä sen kymmenen.
    Paitti jos lapsettaa ja polkee...
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juu tuo dieselin pieni kulutusero kaupunki vs maantie tai normiajo vs kengintä on tosi pientä ja tekee ajosta kannattavaa vaikka nykyään näyttää että bensa-autoilla pääsee teoriassa pieniin maantiekulutuksiin.

    Harva auton kokoinen bensa-auto menee maantiellä alle 6.5 tai 6. Diesel saa olla jo kohtuu isolla koneella ja nelikolla että menee tuo (poislukien maasturit ym).


    Ainoo peijakas että volkkarilla toi pumppari vei pelkässä kaupunkitöllöttelyssä 7.5 litraa kun vanhalla tdi vehkeellä pääsi 6.5.
     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Sit vielä jotkut kärrynvetämiset yms. missä pensan kulutus nousee aika törkeesti vs. sama dieselillä. Etenki jollai pikkukoneisilla pensa autoilla ero on ihan silmitön jos kuormaa enempi.
     
    Karpov tykkää tästä.
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo huomasin kun oli yksi ensimmäisiä turboihme-ekomoottorilla varustettuja Ooppeleita kerran vuokra-autona, niin pari litraa nousi kulutus kun nosti nopeuden 90 => 100.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tää ei ollu noloa tunnustaa ketju
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ai se että huomasin oli noloa?
     
  11. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Se hinnan keksiminen tuntuu olevan nykyään vaikeeta, tiedusteluun vastataan vaan että paha sanoa kun tietää paljonko on rahaa laittanut "myytävään" tuotteeseen... Näin ostajan näkökulmasta sitä on vähän mahdoton tietää...:odeek:
     
    rane58 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  12. Medium Gorilla

    Medium Gorilla Gearhead

    Kuukausi takaperin tarvitsin pikaiseen käyttiksen edellisen poltettua johtosarjaa sen verran ettei korjaus ollut mahdollista annetulla aikataululla.

    Huutokaupasta bongasin kohtuullisen ruhonkiikuttimen, tarjous jäi lapaan 925 euroo. Myyjänä liike ja tottakai pidättivät oikeuden hylätä tarjous. Ei riittänyt mun tarjous ja puhelimessa vinkuivat että "siitä on asiakas tarjonnut 1600 e ennen huutokauppaa.." No myykää ihmeessä pois totesin ja hommasin huussin työmatkaa varten muualta.

    Sama värkki oli vielä pari kiekkaa Huutokaupat.comissa, myyty lopulta tarjouksella 801 euroo. :D
     
    passerby, rane58, cdv70 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Ja mitähän ko. liike oppi tästä..?

    Todennäkösesti ei mitään :poff:
     
    passerby, rane58, Nikuzai ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. Larry

    Larry Double Gearhead

  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En se minä ollu! Sitäpaitsi se oli vahinko!
     
    rane58 ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Fakebookin kautta pääsee koko juttuun (toimiikohan linkki): https://www.ksml.fi/kotimaa/Laukaal...1192610?pwbi=757c7f0b431d915f4a8b545d364aa62f

    Vihtavuorelainen mies osti satoja autoja ja myi niitä eteenpäin pimeästi vuosina 2011–2016. Kuvituskuva. Kuva: Timo Nieminen

    Vihtavuorelainen mies sai Keski-Suomen käräjäoikeudessa tuomion vuosia jatkuneesta pimeästä autokaupasta.

    Mies harjoitti laajaa käytettyjen autojen kauppaa vuosina 2011–2016 laiminlyöden kokonaan liiketapahtumien kirjaamisen ja verojen maksun.

    Mies osti ja myi kuuden vuoden aikana eteenpäin 277 ajoneuvoa ja vältti arvonlisäveroa reilun 250 000 euron edestä. Hän laati ajoneuvoista lähes viisisataa ilmoitusta sanomalehtiin ja noin viisikymmentä internetin myyntisivustoille.

    Mies salasi autobisneksensä myös ulosottoselvityksissä sekä Kelalle ja Laukaan kunnalle tekemissään tukihakemuksissa. Käräjäoikeuden mukaan mies myös peukaloi kolmen auton mittarilukemia ja sai myytyä autot niiden todellista arvoa kalliimmalla.

    Käräjäoikeus tuomitsi Viljo Sakari Mikkolan, 70, vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä liiketoimintakieltoon 16.4.2022 saakka. Tuomio tuli muun muassa törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä veropetoksesta, törkeästä petoksesta sekä kahdesta törkeästä velallisen petoksesta.

    Kaksi miestä ja nainen auttoivat bisneksessä
    Miehen ostamia ajoneuvoja merkittiin Trafin rekisteriin 66-vuotiaan miehen ja 73-vuotiaan naisen nimiin sekä 63-vuotiaan miehen yritysten nimiin. Nainen ja 63-vuotias mies myös säilyttivät autokaupasta tulleita varoja itsellään. Miehet ja nainen tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen rekisterimerkintärikoksesta sekä avunannosta törkeään veropetokseen ja törkeään velallisen petokseen.

    Koko nelikko määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan Verohallinnolle maksamattomista arvonlisäveroista sekä vahingonkorvauksena kaikkiaan reilut 360 000 euroa. Summasta Mikkolan osuus on reilut 220 000 euroa ja muiden yhteensä vajaat 140 000 euroa. Nelikko tuomittiin myös maksamaan Kelalle yhteisvastuullisesti reilut 7 000 euroa esimerkiksi Mikkolalle perusteetta maksetusta työmarkkinatuesta.

    Lisäksi Mikkola määrättiin yksin maksamaan Kelalle reilut 19 000 euroa perusteettomista asumistuista.
     
    rane58 tykkää tästä.
  17. miguelo

    miguelo Gearhead

    Mikkolan Ville puuhasteli takavuosina romubisneksen parissa, josta hänet moni tuntee lempinimellä "romu-Ville". (niissä piireissä tunnetustikin pimeää rahaa on aina liikkunut)

    Ihan hauska ukko, joskus on ollut Usa-kalustoakin myyntiautoina, joita olen käynyt katsomassa. Tykkäsi usein istua paikallisessa kuppilassa, ravintola Vihtahousussa.
     
  18. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Vedätys Huutokauppa com,issa Kotakauppias pohjoisesta no katsoin sen hinnan liikkeen sivuilta rahdin kera kun kerran kauppaa käydään molemmissa paikoissa ja laskin alv% mukaan ja sen mukaan parikymppiä halvempi tarjous.

    Arvatkaapas kuinka yksi onnellinen tarjoaja minun lisäksi ja hinta napsahtaa jo parisenkymppiä yli "liikkeen virallisen hinnan".

    Onko järkeä edes noita huudattaa jos asettaa tuon oman huudon ylemmäksi kuin virallinen hinta?

    Tuskin kukaan muu moista peliä harrastaisi kuin itse tuotteen kauppuri.

    No enpä hävinnyt mitään saahan sen saman luxuspaketin halvemmalla kuluttasuojan kera jos nyt noilta edes tilaa.
     
    rane58 tykkää tästä.
  19. virta

    virta Gearhead

    Paikallinen hevosmies myy katsastamatonta käyttistä edullisesti.Kun nyt saa trafista tiedot katsoa ilmaiseksi rekisterinumerolla katson ne!Ajoneuvoverot maksamatta koko vuoden ajalta,myös verovelvollisen nimi on julkinen tässä tapauksessa vaikkei omistajatietoja muuten saa ilmaiseksi.
    Autoa on yritetty myös katsastaa mutta vikalista on loputon,kalleimmat tuulilasin särön korjauskehotus,ruosteinen helmakotelo ja öljyvuoto,lisäksi pienempää korjaamista.
    Onneksi tuli katsittua ensin,ei tuosta autosta ole kuin varaosaautoksi tai sitten paaliin.
     
  20. jariha

    jariha Double Gearhead

    sori tyhymäku oon, mitä kautta ton vikalistan näkee?
     
    Nikuzai tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!