Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

 1. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Tämä ei nyt liity autoihin vaan talonostoon:myyjä on kuitenkin mielestäni kiero ja juttu sopii siis tähän osioon...
  Runsas 10 vuotta sitten olimme talokuumeessa ja pankin kiinteistövälitys- ikkunassa oli talonmyynti-ilmoitus, varsin kohtuullinen hinta.
  Menimme paikalla, jossa oli kaksi muutakin ostajaa. 1. tullut olisi halunnut ostaa talon, mutta välittäjä päätti, että talo myydäänkin nyt tarjousten perusteella.
  -Olimme vielä vaimon kanssa nuoria ja typeriä, että lähdimme mukaan tarjoamaan. Onneksi ei voitettu!
  Ihmettelin jälkeenpäin saako asuntovälittäjä ruveta nostelemaan ilmoittamaansa hintaa tuosta vain ?
   
 2. KTM

  KTM Gearhead

  Saa ja tuo hinta on pyyntihinta. Kiinteistövälittäjä on velvollinen toimittamaan kaikki tarjoukset myyjälle mitä jätetään. Jos tulee monta "täydenrahan" tarjousta myyjä voi kysyä, että kuka ostajista tämän oikeasti haluaa ja nyt voi sitten perustella tarjoamalla rahaa. Myyjä olisi idiootti jos ei käyttäisi kuumaa tilaisuutta hyväksi. Sama koskee autoja yms tuotteita, eli kun on monta kiihkeää ostajaa, niin kovimman tarjouksen tekijä vie hyödykkeen. Me elämme kapitalistisessa markkinataloudessa emme säädellyssä suunnitelmataloudessa.

  Selvennyksenä sitten, että en ole kiinteistövälittäjä. Olen vain tarkastanut LKV:ltä nämä asiat aivan vastaisuuden varalle kun viimeksi vaihdettiin asuntoa.
   
 3. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Saa ja tuo hinta on pyyntihinta. Kiinteistövälittäjä on velvollinen

  toimittamaan kaikki tarjoukset myyjälle mitä jätetään. Jos tulee monta "täydenrahan" tarjousta myyjä voi kysyä, että kuka ostajista tämän oikeasti haluaa ja nyt voi sitten perustella tarjoamalla rahaa. Myyjä olisi idiootti jos ei käyttäisi kuumaa tilaisuutta hyväksi. Sama koskee autoja yms tuotteita, eli kun on monta kiihkeää ostajaa, niin kovimman tarjouksen tekijä vie hyödykkeen. Me elämme kapitalistisessa markkinataloudessa emme säädellyssä suunnitelmataloudessa.


  Selvennyksenä sitten, että en ole kiinteistövälittäjä. Olen vain tarkastanut LKV:ltä nämä asiat aivan vastaisuuden varalle kun viimeksi vaihdettiin asuntoa.[/quote

  - Eli, jos laitan taloni myyntiin vaikka 100 000 eurolla, ilmoitus vaikka paikallislehteen, voin tuosta vain nostaa hintaa, jos katselijoita käy?
  Ei sovi ainakaan minun oikeustajuuni.
  -Eikö väärillä tiedoilla houkutteleminen ole jo laitonta?
   
 4. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Ihan kuin ostotarjous on sitova on myynti hintapyyntö sitova. Jos tosiaan joku paikallaolijoista päättää maksaa koko pyydetynsumman, se on siinä, ainakin sop.me.lain mukaan. First come first served.

  Juridisesti tuon rikkomisen osoittaminen voi olla helppoa asuntokaupassa - hintapyyntö esitteessä / lehdessä ja todistajien edessä tehty ilmoitus ostopäätöksestä.

  Sitten tulee se ongelma - käytännössä jos osto/myynti tarjouksestaan joku on lipsunut, niin eipä oikeudessa teoriassa voida korvata mitään muuta kuin aiheutunut vahinko. Esim. kauppaa ei voi purkaa.

  Käytännössä ostaja, joka on paikalle raahautunut voisi hakea korvausta todellisesta vahingosta. Jos se välittäjä on alkanut sohlaamaan siellä paikanpäällä samantien, niin eipä osoitettavaa vahinkoa taida löytyä esittää, kuin matkakulut sinne kohdetta tsiigaamaan. Siis jos lainaa ei ole vielä nostettu - käytännössä tuossa tilanteessa mahdotonta. Hyötysuhde käräjäoikeudessa nykykuluilla on vähän huono käräjöidä?

  Silti tuo, että välittäjä alkaa sohlaamaan hyvän välitystavanvastaisesti paikanpäällä olisi kannattanut kannella lääninhallitukselle, joka valvoo välittäjien toimintaa. Olisi toimisto voinut saada virallisen huomautuksen.

  Mutta jos nimet olisivat olleet jo ennakkosopimuksessa jollakulla alla, niin siloin ostaja olisi ollut vahvoilla.
   
 5. Luksu

  Luksu 2nd gear

  Itsellä ei ole kokemusta siitä että olisi usea ostaja samalla rahalla ostamassa, vaan ihan ajatuksena: jos on talo,auto tai vaikka polkupyörä lehdessä myytävänä, niin eikös se myyjä päätä kenelle se sen myy vai myykö ollenkaan.Eli vaikka sulla roikkuu hintalappu jossain niin ei sitä mikään pakko ole myydä vaikka rahat olisivat nenän edessä.Ja kiinteistövälittäjillä siinä sopimuksessa lukee aina myyntiaika ja vielä senkin jälkeen joillakin on esim. 3kk. jos tulee ostaja niin voi joutua kipurahoja välittäjälle maksamaan.Eli niilläkin on ehdoissa pienelläpainettua ja ne kannattaa varmistaa ennekuin tekee itse mitään myyntikikkoja kesken sopimuksen.
   
 6. joskus tänne kirjoittelinkin tästä mutta nyt kun tuli oikein topikki niin laitetaas tännekkin, jyväskylässä asueassa iski hirveä jenkki kuume ja jostain syystä farkku caprice miellytti silmää ja tarpeita joten eikun soittelemaan.

  ensimäinen yritys oli mustasta ja siististä(ainakin kuvissa) hintaa hieman karsastin mutta jos todella olisi niinkuin myyjä lupasi niin olisin voinnut sen maksaakkin,sovittiin että haen viikonloppuna.
  no perjantai iltana soitin että aamulla tulen mutta myyjä kysyikin "millä muuten meinaat viedä pois?" tähän ihmetellen että ajamalla "juu no laatikko ei pelaa mutta voin ehjän vaihtaa tai tuon korjauttaa mutta se maksas sitten lisää. tämän auton kaupat jäi siihen

  seuraavaksi soittelin turkuun siististä capricesta joka ilmoituksen mukaan ollut perheellä uudesta asti, no puhelimeen vastaan pelkästään englantia(huonosti), ruotsia ja saksaa puhuva kaveri, itse osaa kuin englantia
  eli ykstyis kohtien selvitys jäi heikoksi ja pyysin sähköpsoti osoitetta johon laitoin viestiä, halusin tietää millä koneella, monelle rekisteröity ja katalisaattoria. vastauksesksi sain "thios is normaal version"
  yritin vielä tutun avustuksella ruottin kielellä mutta vastaus ei muuttunut joten sekin jäi siihen

  sitten soitin vaasaan ja taas sama ruljanssi
  no eipä mitään auto oli kuulema katsastettu ja siisti, sovin tapaamisen launtai aamuksi klo 10 paikalliselle abc asemalle ja eikun kaverin kanssa siperian ihmeellä vaasaa kohden no paikan päällä ei näkynyt ketään eikä puhelin numero vastannut, tässä vaiheessa alkoi harmittamaan jo jonkin verran, no kävin kahvilla ja haukkaamassa aamupalaa eikä parin tunnin jälkeenkään puhelin numero toiminut,
  no eikun soittamaan kotia että olisko ilmoituksessa toista numero ja olihan siinä, tästäkään numerosta en heit saanut ketään kiinni ja olin jo lähdössä kun sitten sieltä vastaatiinkin ja oltiin pahoillaan ja luvattiin tulla heti, no kohta tulee jannu isänsä kanssa, ei muuta kuin perään ajamaan ja tultiin autolle, auto ei ollut sisältä tai ulkoa mitenkään kaunis ja kaveri ilmoittaa että hänellä ei ole avaimia siihen...
  alkoi jo pinna palaa, sitten hän lähti avaimia hakemaan kaveriltaan. loppujen lopuksi avaimet löytyivät, yllättäen autossa ei ollut bensaa ja akkukin piti sahata tyhjiin. pitkän teutaroinnin jälkeen auto oli käynnissä mutta ei käynnyt millään tavalla siististi. no koe ajollekkin pääsin sitten vihdoin viimein, laatikko sentäs toimi.
  loppujen lopuksi hinnasta päästiin yhteis ymmärykseen ja matka kotiin meni mukavasti vaikka kulku puoli rikkinäisen kaasuvaijerin kuoren takia ei päätä huimannut. terveisiä vaan vaasan pojille jos lueskelette tätä

  nyttemmin auto on lähes täysin läpi käyty ja ajossa eli laittamista oli ja vitutti mutta ompahan oma... mielessä kävi kyllä lähteä kotia ja vetää vaasan poikia turpaan
   
 7. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Kuule lain perusteella pitää myydä. Kuten jos teet ostotarjouksen johonkin hintaan olet velvollinen ja vastuullinen lain mukaan vastaamaan tarjoukseesi kohtuullisen aikaa. Tämä on tulkittu niin, että kohtuulinen aika tarkoittaa sitä, kun tarjouksesi välittyy sinä aikana myyjälle ja hänellä on kohtuullinen aika vastata takaisin. Eli päivä -kaksi nykyaikana.

  Lukaise itse sopmenL . Ja kiinteistövälittäjä tekee sopimusrikkomuksen jos ei myy sopimuksessas sovittuun hintapyyntöön. Ja se 3kk määrä aika tarkoittaa sitä, että välittäjällä on aikaa myydä se kolmen kk. ajan siihen sovittuun pyyntihintaan. Jos ei saa myytyä , niin sopimus katkeaa. Alle sen pyyntihinnan voidaan kyllä myydä, mutta vain myyjän hyväksynnällä.

  Laki on säädetty juuri turhan juoksuttamisen estämiseksi. Siis varmistamaan, etä molemmat kauppaosapuolet ovat tosimiellellä liikenteessä. Vai olisiko sinusta kiva hakea kiksejä iskemällä talosi myyntiin puoleen hintaan ja aina täyden hinnan tarjonneen kohdalla alat ojentaa kättä kättelyyn, mutta vetäiset parhaasen yläastetyyliin handun tukkaasi ja toteat "So not"..

  Käytännössä laki mahdollistaa ostajan, joka on tarjonnut tasan ilmoittamasi pyyntisi, mutta et myy hakemaan hänelle aiheutuneet todelliset kulut sinulta. Käytännössä siis matkakulut.

  Muuten jos lakia ei olisi säädetty , niin yllä kuvatun kaltaiset pellet saisivat kiksinsä ilmaiseksi muiden tyhjästä juoksuttamisesta, tai yrittääjät voisivat pitää liikkeessään ilmaista sisäänvetäjää - esim. jotain halvaksi hinnoiteltua tuotetta (autoa, kelkkaa yms) , jota ei sitten myytäisikään siihen pyyntihintaan.. Vaan tarjottaisiin sitten jokaiselle ostajaksi tarjoutuvalle jotain muuta tilalle..

  Olisiko tuo sitten järkevää pitkän päälle .. Mutta siksi laki.
   
 8. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Tästä löytyy omalta kohdalta mukava esimerkki, oltiin toissa kesänä kämpän haussa, sitten osei sopiva eteen. Käytiin katsastelemassa ja kun myyjä oli melko haluton niin yksi tuttu kävi tekemässä kosteusmittaukset jne. Hinnasta päästiin sitten yhteisymmärrykseen ja sovittiin kauppa 139000E.

  Sitten ois ollu kauppasopimuksen teon aika, ja käsirahan maksaminen, ei vaan käynyt myyjälle mitenkään. Heillä kun ei ollut uutta asuntoa tiedossa niin eivät muka uskaltaneet luvata tarkkaa muuttopäivää, tästä ei päästy yli tai ympäri ja kauppakirjaa ei saatu tehtyä, ei auttanut vaikka oltais lähetty käveleen.

  Lupasivat käsi raamatulla että sovitussa pysytään, no ei siinä mitään mahtanut asialle ja oli pakko koittaa luottaa toisen sanaan, pankkilainat sovittiin vamiiksi jne. Heillä oli tasaisesti ostoilmotuksia lehdissä ja oli puhe että jos ei sopivaa löydy niin muuttavat vaikka tilapäiseen vuokralle, parin kuukauden siirtymäajasta oli alkuun puhe. Pari kuukautta meni ja odoteltiin, sitten näkyi kämppä uudelleen myynnissä ja hinta 169000E. No "se ois menny liian halvalla oli vaan myyjän kommentti", ei ees saatana voinu ilmoittaa vaan sai lukee lehdestä, eipä tuossa mitään mahtanut kun ei saatu mitään paperille. Jälkikäteen kuulin että edellistä kämppää myydessään olivat kuulemma mennyt pari-kolme kertaa puihin, hieman sapetti silloin mutta löytyi onneksi kuukauden sisään parempi vaihtoehto joka ostettiin.
   
 9. KTM

  KTM Gearhead

  Menee vähän viilaukseksi, mutta kiinteistövälittäjä ei myy mitään. Se vaan välittää/on juoksupoikana ja asunnon omistaja myy jos on myydäkseen. Eli kiinteistövälittäjällä ei ole nimenkirjoitusoikeutta myytäväään asuntoon tai oikeutta hyväksyä tai hylätä tarjousta vaan välittäjä on velvollinen toimittamaan kaikki annetut tarjoukset myyjälle.
   
 10. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  -No, noissa omissa talokaupoissa päädyin siihen , että en ikinä ota kiinteistövälittäjää vetämään tyhjää rahaa välistä.
  ( Olin myöhemmin myös myymässä perintötaloa kiinteistövälittäjän kautta!)
  -Ostin myöhemmin talon, jota toinen kiinteistövälittäjä pitkinhampain esitteli: hinta oli mennyt alas sukulaisten riitelyn takia.
  Talo oli rungoltaan hyväkuntoinen, korkea rossipohja, kaikki kuin unelma peruskorjaajalle.
  -Ainoa missä oli ongelmia oli 1970 -80-luvulla tehdyt asiat , sauna ym.
  Muovia ei vanhaan taloon saa laittaa , tämä on jo toinen juttu!
  Onneksi kukaan ei ollut koskenut päärakennukseen.
  -Asun muuten itsekin pohjois-pohjanmaalla, saiko joku vanha täällä seudulla asuva ns. kiinteistövälittäjä ylimääräisiä sydämentykytyksiä!
  Hyvä!
   
 11. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Tässä olis sanasta sanaan meikäläisenkin talon tarina. Löytyi korttelin päässä talosta jossa asuttiin vuokralla. 30-luvun hirsirunkoinen talo, jossa tosiaan ainoat huonot asiat oli kuistissa tehdyt pesu ym tilat. Onneksi kuitenkin kehikon ulkopuolella. Ja muovia ei oo tullu eikä tuu tähänkään :poff:
  nimim. melkein valmista jo..... :odroll:
   
 12. Luksu

  Luksu 2nd gear

  No niin tarkoitin että myyjä=omistaja myy jos myy ja mielestäni kauppa on sitova vasta sitten kun on nimet paperissa=sopimus tarkoilla tiedoilla ja käsiraha maksettu. Eli jos mun paskasista kalsareista on jääny hintalappu poistamatta ja jää kaupungilla näkyviin niin ei varmasti ole mikään pakko niitä myydä, vaikka joku tuli sen niistä tarjoamaan.Ja jos välittäjä on näyttänyt jollekin kohdetta sopimuksen aikana ja sopparin päättymisen jälkeen esim. viikonpäästä myyt sen itse sille niin välittäjällä on oikeus korvaukseen.Mutta aivan sama mulle ja kalsareista en luovu :rotfl:
   
 13. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Luulin tuon olevan kaikille itsestään selvää. Kauppakaaren Myyjä toki välittäjä ei ole, mutta kyllä sen tehtävä kansankielellä on myydä (virallisesti) välittää sitä kohdetta.  T. Itsekin nuorehkoon ikääni useamman (sijoitus)asunnon ostanut ja myynyt.
   
 14. tha022

  tha022 Gearhead

  Jo löyty ihme äijä Ebaystäkin.
  Yritin ostaa kaasaria mut luki että "shipping only USA", ei kovin harvinaista.Koitin kysyä kaverilta että käviskö kuitenkin eurooppaankin laivata. No, eipä tietenkään. Hommasin osoitteen jenkeistä mihin vois lähettää ensi ja sieltä sitten eri kaveri laittaa tuleen mulle sen kaasarin.
  Eipä anna myyjä ulkolaisten edes laittaa tarjousta päälle :eek:
  Onko eurooppalaisten dollarit niin huonoja ettei kelpaa vai mikä on?
  Vastasin äijälle että, pidä vehkees, mä annan rahani jollekkin muulle sitten.

  Tarjosinpa jopa enemmän justiin toisesta kaasarista.
  Hah hah, siitäs sait senki jenkki. :rotfl:
   
 15. Piru

  Piru 1st gear

  Tämä ei ole myyjän vika, vaan ebayn. Ei vaan pysty huutamaan jos on "usa only" vaikka "shipping address" oliskin Jenkkilään. Törmäsin samaan ongelmaan noin vuosi sitten ja pistin niille palautetta asiasta.
   
 16. jmarjamaa

  jmarjamaa 1st gear

  astron osto

  juu mullekin kävi astron kahtomis reissulla oikee waggo kauppias
  vakuutteli et auto on pirun siisti ja hyvä kuntonen
  että ei oo kaupat autosta kiinni.
  kuvissahan toi näyttikin suht ok:lta muutamineen pienine ruosteineen.

  noh seuraavana päivä soitin että tulen katsomaan, kaveri oli aamusta aikas kännissä ja meinas mennä kotosalle siistiytymään ja kuosittautumaan.

  kohtahan se soittikin perään vielä kaamemmassa kunnossa jotta olenko tulossa ja snao et jos ei oo käteistä matkassa niin käännä autos takasin vaan
  vaikka ootkin etelästä kotosin niin ei näitä munakädessä myydä **kele....

  siis mitä h****ttiä???

  noh, matka jatkuu ja kohta taas soi puhelin ja kysyttään ookko tulossa...
  ja ollaan vähän kohteliaampia...
  jo kolmannen kerrran sanon jotta matkalla ollaan (150km) matkaa perille.

  kun päästään perille kaveri on niin kännissä ettei mitään rajaa.
  ja auto on kuin karhun raatelema lommonen ja ruosteinen raato.
  moottori öljypaskakerroksen peittämä möhkäle.

  kaveri hyppää puikkoihin ja pyytää kyttin että mennään ajelulle, tää on nääs huippu vehe.
  on kaikki osat kiinni, tän parempaa ei oo suomessa myynnissä.

  jätämme kyytit ottamatta ja tutkailen autoa hetken aikaa ja sanon jotta
  on niin huonossa hapessa pyyntiin nähden että ei kyllä oikein nyt pysty päättään.
  pitää katsella muutakin tarjontaa.

  myyjä tästä suivaantuneena huutaa et et uskalla tarjota, mitä tarjoot autosta, hokee tätä huutamalla noin 10 kertaa.

  parempaa et saa mistään...

  lähdemme takaisin kotiin päin ja kahville pysähdyttäessä selaan puhelimella nettiä ja kas suht läheltä löytyy toinen laite, tonni vähemmän hintaa ja laitteiden kuntoa ei voi edes verrata keskenään, puhumattakaan siitä että ekassa mestassa melkein käsirysyä sai vääntää...

  on meillä ihmisillä erilaisa näkemyksiä hyväkuntoisesta laitteesta, toiselle se merkitsee sitä että on 4 rengasta ja se kulkee eteenpäin...

  suuremmalle osalle meistä se tarkoittaa vähän muutakin. :D
   
 17. meze

  meze 1st gear

  Vannikauppias käy Guumana:)

  http://www.nettiauto.com/viewVehicle.ph ... +%3E%3E&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?show=inline@id_vehicle_type=@id_make=11@id_model=136@id_car_type=@id_fuel_type=@id_gear_type=@pfrom=@pto=@yfrom=@yto=@engineFrom=@engineTo=@mileageFrom=@mileageTo=@id_domicile=@search=Hae+%3E%3E

  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
  Kylläpäs Vetää....................................................
   
 18. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Re: Vannikauppias käy Guumana:)

  No mitäs ihmeellistä tossa ilmoituksessa on?
  Jätkä ilmoittaa aika seikkaperäisesti mitkä käy vaihdossa ja mikä ei.
  Suotta kai on muuta tarjota.
   
 19. B 50

  B 50 Gearhead

  Ei mulla ainakaan ole ollu mitään ongelmaa. Onhan US osoite laitettu "primary shipping address":ksi?
   
 20. Piru

  Piru 1st gear

  Joo oli se, koska huusin "worldwide" tavaraa samaan aikaan ja ne meni perille jenkkilän osoitteeseen.
   

Kerro tästä muillekin!