Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Urho, ihan vaihtoi siksi että halusi erilaisen mutta saman merkkisen auton. Kaveri soitti tuota edellistä edelliselle omistajalle, hän oli myynyt auton rehellisesti loota vikaisena. Eli nyt oli harkittu petos.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oisko silti kunnon koeajolla selvinnyt tuostakin? Vaikka oiskin petos tai mikä vyyhti niin vitunmoinen vaiva säästyy kun ajaa autoa kunnolla. Ei pitäs olla mikään kiire.


    Jos meinaan autoa ostaa ja ajaa sillä vaikka 40tkm niin totta perkelessä parempi koeajo kuin 10min...



    Se kun noissa selkeesti vikasissa onneks on hyvä puoli että ne yleensä pystyy koeajolla toteamaan. Harvemmin se paha vika tulee vain sillontällön.
     
  3. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kyl kyl, näinhän kaverikin sitte totesi että pitempi koeajo olis pitäny tehdä. Myyjä oli ennen koeajoa nollannut vikakoodit. Mut paskajuttu ja jotenkin taas kerran tulee fiilis että oliko ennen kaikki paremmin...
     
  4. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Ei tuo kaupankäynti oo ennen sen rehellisempää ollu. Omakohtaisia kokemuksia on useampiakin. Kerranki joskus 80-luvulla kävin vaihtamassa Kadettia toiseen, ja kotimatkalla 100 kilsaa ajettuani alkoi kone kolisemaan. En tiedä millä oli saatu hiljaiseksi kaupanteon ajaksi.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Parhaiten silti oppii kantapään kautta. Vaikka tosin voi se käytetty hajota silti vaikka sen hyvin koeajaa. Tosin ei varmasti ihan heti jos ei jotain todella odottamatonta käy.
     
  6. multsi

    multsi 2nd gear

    Jos sä pystyt todistaamaan, että se on tienny viasta, tuo on aivan selkeä petos. Periaatteesssa läpihuutojuttu oikeudessa. Myyjällä on velvollisuus kauppalain perusteella kertoa esimerkiksi laatikkoviasta kyllä, eikä vastuu jää ostajan koeajosta riippumaan.

    Yksityisten välisessä kaupassa koskipa se tikkaria, tonttia tai autoa, on myös juridinen vastuu. Kantapään kautta tai tuomarin nuijalla pitäisi opettaa erityisesti paskan myyjää, että se vastuu on olemassa.
     
    Norri ja eilhik tykkäävät tästä.
  7. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Mikäli vanteiden päällä on jonkunlaiset renkaat, niiden kuntoa saa myydessä arvioida vain kolmiportaisella asteikolla uudenveroiset-hyvät-"kyllä noilla vielä ajaa".

    Kulutuspinnan tai DOT-merkinnän kysyjät ohjataan Vianorille, josta saa uusia.
     
  8. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Komppaan. Varsinkin hintaluokassa 0-5000 euroa, se ei tuo mitään - siis yhtään mitään - lisäarvoa kaupalle, että se auto ostetaan autoliikkeestä. Toki autoliike ottaa vanhan vaihdossa mutta tuossa hintaluokassa autonvaihto on vain kallista jätehuoltoa.
     
  9. gatorman

    gatorman 1st gear

    Osta kurko ihmeessä yksityiseltä niin kuin tuo Cadillac esimerkki niin oot varmasti tyhjän päällä.Mikä vittu teillä on autoliikkeitä vastaan,ei niisssä ole mitään lisiä .Katso hintavertailua yksityiset vs autoliikkeet onko paljon hinnassa eroa? ainakaan helsingissä..en tiedä miten sitten siellä maalla?ainoa asia mikä ero noissa kun ostat auton (vaikka halvan paskan mikä oli vaihtoon tuotaessa vitun hyvä )ja myyt sen hintaluokkaan 500€ niin jo vittu maristaan seuraavana päivänä että kun ajovalopoltin on pimeänä että kuuluis vähän niinkuin takuun piiriin. Onneksi olen oppinut 20 vuoden urani aikana jollain tapaa lukemaan ihmisiä joille voi halvan auton liikkeestäni myydä ja jolle ei.
    Kuluttajan ei tarvitse tietää autosta hevon vittua kun se auton liikkeestä ostaa silti myyjäliike on aina jollain osalla vastuussa autosta oli uusi tai vanha jos jotain ongelmia autoon tulee.

    Ja yleensä nää apinat jotka unohtaa kertoa näistä "piilevistä" vioista kun autonsa vaihossa tuovat pääsee tietenkin kun koira veräjästä kun ei tietenkään tiedä autoista yhtään ,silti kysyttäessä kauppatilanteessa että viekö esim öljyä,nesteitä ym.? no eipä tietenkään oljyn kulutushan alkoi vasta silloin kun auto liikkeeseen saapui .
    Vittu mitä osastoa
     
  10. peto

    peto Gearhead

    Laitoin tuossa yhden ranskiksen myyntiin. Hinnoittelin auton hintahaitarin alapäähän, itse asiassa alle puoleen hintaan mitä autoliikkeet pyytävät vastavilla kilsoilla olevista.

    Ensin alkoi txt paukkumaan. Tarjoan XXXX€. En vastannut viestiin, koska se oli yli puolet alle siitä mitä olin ilmoitukseen laittanut. Sitten tulee samalta ostajalta txt, jossa tarjousta oli, pudotettu taas lisää. En vastaa mitään. No meni puoli päivää niin haisie soittaa....kysylee kaikki samat kysymykset kuin, mitkä on ilmoituksessa. Sitten kysyy reteenä mikäs olisi viimeinen hinta mihin myisin suoralla kaupalla tänään. Sanoin hinnan, joka on erittäin kohtuullinen pyyntiin nähden, mutta reilusti isompi kuin ensimmäinen txt tarjous. Samantien alkaa haisie mussuttamaan siellä "voi hyvä isäntä", jolloin totesin ettei jatko keskustelu tuo mitään lisää ja löin luurin korvaan. Sitkeästi tämä idiootti jaksoin lähetellä näitä idiootti tarjouksia muutaman päivän....no loppu hyvin, oikea tosi ostaja tuli ja haki auton oikealla hinnalla.
     
    Muokattu: 4.12.2016
  11. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eihän se liikkeen vika ole että laki pakottaa kuluttajansuojaan. Minusta se on ihan vastaava asia kuin kaskovakuutus, joita en myöskään maksele vaan otan riskin mieluummin itse. Kuluttajansuoja vaan ei ole vapaaehtoinen.

    Kyllä siinä joku lisä täällä maalla vissiin on, kun nykyisestä Passatista napakan tarjouksen tehtyäni kaupat syntyi, mutta kauppakirjassa auto myytiin varaosiksi. Ei kuulemma pysty mitään vastuuta siihen hintaan ottamaan. Sopii minulle mainiosti, mutta ilmeisesti tuokaan ei ihan lain mukainen menettely ole.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Yhtä kadettia kävin kattomassa ja 140Kmh otin mittariin 4km matkaksi ja sit nimismiehen kiharaiselle hiekka tielle
    Alusta pikkasen kolisti, eli jotkut puslat oli väljiä ja muistaakseni vetari naputti vähän jyrkkään käännyttäessä

    Hinnasta ei sit päästy lopulta sopuun, kun vetokoukkukin puuttui



    Soitto sille edelliselle uudestaan ja kysymään oisko mahdollisesti kuitista kopiota tai mitään papruja käydyistä keskusteluista et on ollut loota vikanen

    Vaihtohan meiltäkin joku avensiksen uudempaan, mutta varustelu oli siinä se salaisuus, meillä oli kaikki ja sillä valinnaiset talvirenkaat



    Pakkohan se on liikkeellä ottaa pikkasen hinnan päälle, kun milläs todistat jos joku ostaa auton tulee ostokrapula ja laskee öljyt koneesta ja käyntiin ja sit öljyt takaisin. Ohos kun kone alkaa kolistaa 300km jälkeen, joten firma tekee konerempan, jolloin autosta pääsee helpommin eroon tai sit purkaa kaupan, jolloin se oma on myyty ja vaihdossa otetusta saatu vielä rahat kouraan
    Eli petoksella tehty suorakauppa ja liikehhän on väärässä
     
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tohon Cadillac keissiin sen verran vielä että auton edellinen omistaja oli 19v ja pienen salapoliisityön tuloksena löytyi monta muutakin kyseenalaista juttua. Aika 'hyvä' alku, tosta on hyvä jatkaa. Hän on muuten od:lläkin myynyt...
     
  14. multsi

    multsi 2nd gear

    Mä ehdottasin välitöntä vaatimusta kaupan purkamisesta ja autot takaisin. Tätä voi tehostaa uhkauksella haasteesta, jossa kerrot vaikka kutsuvasi sen aiemman omistajan todistamaan. Todistajanpalkkiota vaadit luonnollisesti muiden oikeudenkäyntikulujen ohella hänen korvattavakseen, jos kärikseen asti joutuu menemään.
     
  15. gatorman

    gatorman 1st gear

    niin ja me maksetaan vielä verotkin noista kaupoista,jotta työttömillä ja mamuilla olis kivaa
     
    Norri tykkää tästä.
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Voi tätä autokaupan ihanuutta taas tässä maassa. 4 tyypille soittanut, yks auto varauksessa (ihan hyväksyttävää), 2 ei suostu myymään vaikka on sovittu jo päivä millon lähden tulemaan, koko päivän koitin yhdelle soitella kun tapaamispäivä oli sovittu mutta vastas vasta neljän aikaa ja sano ettei hän myykkään autoaan, toisen kanssa sovittiin päivä mutta sitten sano että kyllä sillon kun hän tän ilmotuksen pisti ajatteli ettei hän tuota autoa kyllä pois myy.....ja se viiminen ei ole viittinyt poistaa ilmotustaan eikä vieläkään ole poistanut....

    Mikä ihme noita ihmisiä vaivaa?
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Oisko sulla vaikka huono ulosanti tai jotain? En minäkään millekkään sönköttäjälle myö enkä ihme tinkijöille. Tää oli vaan arvailua.
     
    Norri tykkää tästä.
  18. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Siis neljä puhelua , yksi varattu , kaksi ei myy ,yksi vastailee myöhään ,+ yksi (toinen) joka ei myy . = 5 tapausta.
    Taitaa ostajallakin olla jotain ihmeellistä tuossa ostamisessa jota ei kerrota.:cool:
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jaa a, sanoin että mulla on rahat, ja tuun sillä vaihdokilla mistä se oli hirmu kiinnostunut, saa sitten valita ottaako vaihdokkia vai ei, OK homma sovittu. Sitten kun rupesin soittelemaan että missä asut, tulisin nyt tyyppi sano että ei hän myy. Tää on niin hyvä auto, en myy, otan ilmotuksen pois ja varmaan 10 minuuttia sitä kuuntelin kun se selitti miksei hän myy "kun toi velikin tykkää tällä ajella ja täs on niin hyvä pohja, tosi lämmin auto, ei vie öljyä ja vähän niin kun itelle tän ostin enkä myytäväksi yms. yms......".

    Toinen ihan samanlainen tässä taannoin. Sanoin että mulla rahat, tulen kattomaan autoa, juu tule vaan sillon OK. Sit hakupäivänä selittää "sillon kun ilmotuksen pistin aattelin etten kyllä myy" sen jälkeen kun taas olin soittelemassa että tulen nyt niin kuin sovittiin, minne tulen?
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Se joka ei myy ja myöhään vastailija oli sama tapaus. Itelläkin alkaa ulosanti huononemaan kun saa olla kyrpä ottassa kaiken maailman urpojen kanssa jotka pistää auton myyntiin ilman että edes on ajatellut tilannetta että mitä jos siittä vaikka joutuu luopumaan??? Täytyy rauhottua viikonlopun yli ja koittaa sitten ruveta uudelleen soittelemaan josko sais langan päähän sellasen ihmisen joka vaikka olis valmis luopumaan autostaan ilmottamaansa rahasummaa vastaan eikä mene puihin kun luopumisen hetki lähestyy.
     

Kerro tästä muillekin!