ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mää tunne yhe kaveri jok on ollu samas putkas töis :rotfl: ja itteki käyn montta kerta
     
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    mie oon ihmeellinen ostaja. ja voi vittu että oonkin ihmeellinen.

    tossa jossain joulukuun puolivälin tienoilla (18.12) huomasin tällä palstalla edulliset käytetyt kesärenkaat. en soittanu, vaan laitoin yv:n jossa tarjouduin ne ostamaan mikäli noudolla ei olis hirveä kiire ku miul ei muuta asiaa etelään päin ole tiedossa. tarjosin varausmaksun suorittamista vielä ihan kysymättä, mut se ei kuulemma ollu tarpeen.

    no vuosi vaihtui ja ostaja kyselemään (7.1.) että josko miul olis asiaa sinne suunnalle et poimisin kumit kyytiin. vastasin samana päivänä et ei ole vieläkään mitään asiaa tiedossa, mut et "viikon päästä maanantaina" alkais talviloma, ja et silloin voisin oikeastaan minä tahansa päivänä käydä poikkeamassa. taisin vielä sanoa, et myyjä saa valita mieluisimman päivän seitsemästä. päivällä ei ollu myyjälle väliä, ja sovittiin et ilmoittelen sit lähempänä saapumisestani.

    vajaata viikkoa myöhemmin (13.1) tuli lyhyt kysely, -"Oliko tarkoitus tulla tällä viikolla kun huomenna on jo perjantai"

    en vastannut mitenkään, sillä olin väkevästi estynyt.

    seuraavalla viikolla (18.1) tulee tulikivenkatkuinen viesti, ja tää on siis miun talvilomaviikon tiistai..

    -"Renkaita ei pidetä enää varauksessa tollaiselle jotka ei enää edes vastaa
    viesteihin. Enkä tule myymään muutenkaan kyseiselle puumerkille
    mitään yks kusetus siihen riittää, olen tottunut että sanaan voi luottaa
    ainakin tällä palstalla."


    miut on herätetty sunnuntaina, ja tiistaina oon jo silleen tolkuissani et tajuan ladata puhelinta.. vastaan lyhyesti,

    anteeksi. mie oon ollu pian viikon sairaalassa tehohoidossa, tuli vähän ärhäkämpi keuhkotauti. ymmärrän hyvin jos selitys kuulostaa epäuskottavalta, mut jos uskot ni oon edelleen kiinnostunu renkaista.. jos et usko ni myy kenelle lystäät.

    ilmoittelen ku kotiudun täältä..

    mikko


    20.1 myyjä vastaa miun viestiin, toteaa ettei ole kuullut miusta mitään. 21.1 pääsen sairaalasta. 22.1. katson myynti-ilmoituksia et josko soittais myyjälle ja kävis hakemassa kumit, mut ne ovat myyty..

    mie vähät välitän yksistä kesäkumeista, niitä saa kaupastakin. mut ihmettelen suuresti et miten tällanen kaveri on pärjänny elämässään ilmeisesti varsin hyvinkin? kalenterin, tai ihan kirjoitetun tekstin lukeminen vaikuttais olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa.

    en mie itsellenikään täysiä pisteitä tästä "kaupasta" anna, mitäs jätin homman roikkumaan.. mut ainakin tein alusta asti selväksi et miun puolelta kaupan ehto on se et ei ole kiire, ja et ei lähetellä kalliilla matkahuollolla.. miulta säästyy rahua ja myyjä pakkaamiselta.

    no ehkä joku sen kaveri tarvitsi ne, ja piti sit keksiä tällanen draamahomma.. sama se.
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ^ pakko ihmetellä kallista matkahuoltoa???????
    Eilen hain 2 m pitkän kromipuskurin matkahuollosta, se oli matkannut n 350 km, ja rahti oli huimat 26 euroa.
     
  4. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    ^renkaiden lähettäminen on jostain syystä suht hintavaa verrattuna muihin tavaroihin. ja lisäks ne on Pakko pakata, tai eivät suostu niitä kuljettamaan..

    ja tällaselle köyhälle toi "suht hintava" on suomeks sanottuna kallista. kumit itsessään olivat varsin edulliset, ni jo senkin takia olis tuntunu typerältä maksaa kauppatavaran hintaan nähden korkea rahtimaksu.

    ja ostajan ja myyjän etäisyys toisistaan oli just sellanen et olis ollu fiksua käydä henkilökohtaisesti hakemassa ne kumit sellaisena päivänä jona ei voisi laskea itselleen kummoista tuntipalkkaa.. eli kun vain olis ollu aikaa.

    no nyt mie jo selittelen.. se on tyhmää.
     
  5. signet

    signet Gearhead

    Ja kävellessä vihelletään patakakkosen tunnusmusiikkia :rotfl:
     
  6. always bb

    always bb Gearhead



    Hyvä se on täällä itkeä, Muista mitä ensin sovittiin. Lupasin varata ne sinulle JOKSIKIN aikaan ja lupasit lomalla tulla hakemaan eikä miestä näkynyt eikä kuulunut. Lisäksi noita "sairastuneita" on ollut enemmänkin
    liikkeellä jotka vaan katoaa. Matkaa on turha itkeä se ei ole kun 100km meidän välillä.
    Kerrottakoon esim että itse eilen hain osia humppilasta ihan iltasellaan
    eikä summa ollut kun 50€, lahdesta lattiapellin palanen matka 200km mennen tullen. Ihan suoraan sanon että sellaiset jotka itkee täällä
    juttelematta asiasta, pärjää omassa elämässä onneksi hyvin, toisin kun minä.
    Jos yhtään lohduttaan ei mennyt edes tutulle vaan sellaiselle joka
    akuutisti tarvitsi ne. Olen myös vahvemmin sitä mieltä että en halua
    moisen puumerkin kanssa kauppaa tehdä moisen solvauksen takia.
     
  7. montego

    montego 1st gear

    Kauppasin ehjää autoa jossa ehjät nahkapenkit ja siisti sisusta ja muutenkin ehjä noh, ostaja kandidaatti saapui paikalle, kiersi auton katseli sisälle ja ilmoitti "minä sitten inhoan nahka penkkejä nahka ei kuulu autoon ollenkaan" eikä tässä ole kitkarenkaita, autossa on uudenveikkaset nastarenkaat aluvanteilla :rotfl: :rotfl: kaikkea sitä maailmaan mahtuu :poff: autosta oli kattava myynti ilmo jossa selvästi näkyy sisustan laatu ja jos olis osannut lukea niin se oli kyllä myös kirjotettu siihen ilmoitukseen :wink: jotkut jopa maksaa erikseen nahka penkeistä.
     
  8. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    jos sie olisit ollu fiksu, ni sie et olis kommentoinu koko asiaan yhtään mitenkään..

    mut hyvä jos menivät tarvitsevalle, se on kyl tärkeää.
     
  9. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Jos tämän kohdan oikein ymmärtää niin olit kuitenkin kykenevä lukemaan tulleen tiedustelun, olisi kyllä ollut silloin mahdollista ja myös asiallista lyhyesti vastata siihen :eek:

    Täytyy sanoa että tässä tapauksessa vaaka kallistuu myyjän puolelle. Itselläkin näitä -pidä varattuna- ostajia on ollut, suurin osa jättää lunastamatta. En tarkoita että kyseinen ostaja olisi ko tyyppi mutta ymmärrän kyllä hyvin myyjän ajatuksia. Kun reilun kuukauden kun pitää varattuna tavaraa.
     
  10. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    et ymmärtäny, seuraavasta kohdasta olis selvinny et sunnuntaina miut herätettiin.. makasin siis tuona torstaina 13.1. teholla letkuissa tietämättä maailman menosta mitään.

    ja pointti täs nyt on miun mielestä se, et 7.1 lupasin tulla hakemaan renkaat tällä viikolla (vko3) kun on talviloma.. ja tätä viikkoa olis vielä tää päivä ja huominen jäljelleä..

    mut ei tää nyt maailmanloppu ole, always bb on luvannu olla tekemättä kauppaa miun kanssa, ja mie tyydyn siihen. ja kyl mie tavallaan ymmärrän myyjänkin kannan tässä.. jos hälle ei menny jakeluun, et en kykene ihan noin vain lähtemään reissuun hakemaan renkaita, ni sit ei menny.. ja vituttaahan se pitää tavaraa varauksessa "loputtomiin"..

    vastedes mie pakotan myyjän ottamaan varausmaksun, en pelkästään ehdota sitä..

    sen verran mie lisään tähän viestiin, et toi miun alkuperäinen avautuminen oli kyl heikosti kirjoitettu.. hiukan vaikeasti ymmärrettävä.
     
  11. paja1

    paja1 Double Gearhead

    ei liity em. tapaukseen,mut noita sairaita ja sairaalassa olevia on munkin kohdalle sattunut muutamia. sen ymmärtää jos makaa pää kainalossa teholla niin silloo ei kauppaa tehdä eikä siitä voi kukaan lähimmäinenkään ilmoittaa jos ei tiedä koko hommasta ja tuskin siinä kohtaa mikään rojukauppa kiinnostaakaan ketään. tietty jos joku oikeen iso puoti on menossa jossa myyjällä/ostajalla on rahaa/vaivaa pelissä niin sitten olis ehkä kohtuullista ilmoittaa... nämä on tietty hieman tapauskohtasia.
     
  12. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Niin ja silloin kun olin autokaupassa töissä niin paikka/matka jossa tapahtui ylivoimaisesti eniten kuolemantapauksia oli pankki tai matka pankkiin :rotfl:
    Ei varmaan viikkoa ollut ilman että joku asiakas sanoi lähtevänsä hakemaan pankista rahat ja sen jälkeen ei hänestä koskaan kuulunut mitään. Niin eikö ainoa vaihtoehto ole kuolemantapaus??
     
  13. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    ^
    käyttämäni sanonta: Pankki vei miehen.
     
  14. virta

    virta Gearhead

    Aina parempi jos ei puheitten perusteella varaile,ainakaan kovin epämääräiseksi ajanjaksoksi,kai se myyjäkin voi katsoa peiliin jos antaa liikaa "´narua".Kun noita aina on sitten kun se toiminnan aika tulee niin on matkoja tai sairauksia.
     
  15. mikki72

    mikki72 Gearhead

    Onneks ei autokauppiaat puhu paskaa koskaan.. :wink:
     
  16. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  17. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    nii, eikö järkevämpi tapa tehdä kauppaa, ole se että myy sille joka ekana lyö rahat kouraan eikä varaile. ja jos varaa, niin ottaa varausmaksun joka pitää varauksen voimassa siihen ja siihen päivään asti, jonka jälkeen tuote menee jälleen myyntiin ellei varaaja sitä itselleen lunasta??!
     
  18. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    ^tota tapaa mie suosin.
     
  19. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    ittellä tuntuu autokuumeen lisäksi olevan auton haku sairastuminen, en tiärä ressaanko liikaa autoosta kun aika useen kun jotaki lahanaa pitääs hakia iskee kauhia kuume, viimeksi kesällä piti hakia emännälle -67 coronet n.100km matkaa ja eikähän joku tappaja kuume iskeny päivää ennen, ilman varausmaksua viälä sovittiin kaupat ja lupasin maksaakin sen varausmaksun jos myyjä ei luottaisi meikälääsehen, kyllä vitutti soittaa myyjälle ja kertua kauppojen siirtymisestä kun oli viälä tua kiälimuurikin notta enklannilla piti sönkätä, onneksi kaupat saatihin tehtyä ja b-koppa haettihin pualikuallehena pari päivää myähäs. nyt alku talvesta mun piti mennä kattomahan halpaa diisseli dodge lavuria, soitin myyjälle notta oon siäläpäin suamia reissus ja tuun kattomahan autoa, no eikähän meikälääsen katon alla kävääse noutaja ja paras kaveri kualoo poikes kun meikäläänen on viälä toisella pualella suamia reisus, eipä siinä palioa kiinnostanu lähtiä kattomahan lavuria kun oli elämän suurin vitutus ja suru päällänsä, toivottavasti myyjä ei saanu kovin mulkkua kuvaa pohojalaasista kun en tullukkaan enkä eres soittanu kun ääni olis varmahan murtunu väkisinki. onneksi en sopinu mitään tarkkaa päivää ja koko kattominen oli sellaanen "pyrin tulemaan". onneksi dodge on hävinny nettiautosta ettei se enää vaivaa :(
    mutta tuntuu ainaki omalla kohoralla että kohtalo yrittää rampauttaa useen kun on autokaupat lähellä.
     
  20. JUX-26

    JUX-26 1st gear

    Meilläpäin on tapana maksaa tavara "jos se on edullinen ja kuvat nähty ja myyjä vakuuttaa sen sitä olevan mitä näkyy" heti kokonaan niin nouto päivän voi jättää avoimeksi.... haetaan kun ehditään... toki vuotta enempää en minäkään jonkun ostamaa ja maksamaa tavaraa säilyttäis ; ) Jos taas tavaraa noudettaessa osoittautuu että se ei ole sitä mistä maksettu niin rahat saa kyllä sitten paikan päällä takaisin :poff:
     

Kerro tästä muillekin!