ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  KVG antoi tuollaista tietoa " Mopar Carburetor Gasket 1966-1969 273 V-8 2bbl " .
  olettavasti Carterin tiivisteitä .
   
 2. ajopeli

  ajopeli 1st gear

  Michael Friedland Howardista vielä
  oikea Mike on taikuri, mutta meille mailaili huijari:friedlhow@outlook.com

  juu, jonkin aikaa seurustelin minäkin, vaikka arvelin huijariksi, kun oli ensin kiinnostunut alle tonnin autosta - vaihtoi kyllä sitten sujuvasti kiinnostuksensa 8000 hintaiseen harrasteautoon, josta silmää räpäyttämättä pyysin 15000 - ja oli vielä kiinnostunut.
  samat tarinat näyttää monistaneen kaikille, vaikka tuohon PayPal pyyntöön asti en edennytkään sen jälkeen kun ulkomailta autoja tuova kaverini selvitti minulle kuvion. Hänellä olisi ollut kontaktihenkilöt Jenkkilässäkin, jos olisi ollut todellisesta kaupasta kyse.
  :soosoo:
  Eli aina kannattaa kysellä kavereilta tai näiltä palstoilta, niin ei turhaan touhuta;-)

  Vaadin koko ajan "Michaelilta" nimi, osoite ja puhelinnumerotietoja ja lopulta vastasi:

  "Alright thank you for your response, here is the requested information below:
  Real name: Michael Howard Friedland
  Permanental address: 1410 North Curson Avenue Apartment 305 Los Angeles, California 90046
  Telephone number: +1 301 825 8094"

  ei ole soitettu tuohon: Suunta +1 on kyllä Yhdysvallat, mutta suunta 301 on Marylandiin atlantin rannalle eikä Kaliforniaan Tyynen meren rannalle;-)

  asunto-osoitteen "HuijariMikael" on ottanut ihan olemassa olevan - jos Googletatte tuon, niin vanha myynti-ilmoitus löytyy.

  Lähetin kirjeenvaihdon tiedoksi oikeasti L.A:ssa asuvalle kaverille
  http://mikefriedland.com/
  tuo Mike on ihan oikeasti taikuri, mutta meille mailaillut on huijari;-)

  ja nimikaimoja löytyy kyllä ihan riittävästi
  http://www.linkedin.com/pub/dir/MICHAEL/FRIEDLAND
  taitaa tuo Michael Friedland olla vastine Juhani Virtaselle
   
 3. Qjet

  Qjet 1st gear

  Joo, tosi yleinen sukunimi, kun monissa Suomessakin myytävissä ovikellojen painonapissa on jo valmiina nimi Friedland... :eek:
   
 4. Ootko terve?
   
 5. Mokaman

  Mokaman Gearhead

  Niinpä, ja monesti vielä onnistuukin muutaman kympin tinkasemaan. Muutaman minuutin työstä ostajalle aika hyvä tuntipalkka, sanoisin. :wink:

  Jos ottaa sen asenteen, ettei koskaan missään tapauksessa ikinä tingi pyyntihinnastaan, edes hivenen, niin luultavasti saa aika kauan kaupata kamojaan...

  Minkäslainen "tuntipalkka" siinä jää omille vaivoilleen myyjänä? :poff:
   
 6. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Eipä ne sitten käy.
   
 7. eilhik

  eilhik Gearhead

  Apteekin hinnat ymmärrän mutta silloin tuote jota kaupataan on oltava hyvä/priimaa ei mitään räystästipun ja heinikko säilytyksestä kaivettu löydös.

  Kyllä yksityinen / yksityinen kauppa jää myyjältä tekemättä jos ja kun ei suostu hinnalla kikkailemaan (pitää sen tunkkinsa) , yritys myyjänä ja uutta ostamassa niin silloin ainakin tietää myyjän oletettavasti hoitaneensa verot ja muut velvoitteensa yhteiskuntaakin päin (ei sekään varmaa ole silti)

  Onhan sekin tinkaamista kun ostat esim uuden moottorisahan ja ruinaat mukaan vaihtotulpan ja ketjun ja kukaan ei ole ikinä katsonut kieroon ja tämäkin siinä tapauksessa kun hintaa ei ole tarkoituskaan tingata alaspäin silloin ei tule ainakaan näitä lisukkeita ruinattua jos hinnasta lähtenyt 50-100euroa, viimeinen sahakin ostettu 200euron alella ja silloin ei ruinata rekvisiittaa enään vaan ne ostetaan ja maksetaan rahalla. (yrityksellä on tarkoitus tehdä tulosta tai sitä ei kohta ole)

  Yksityinen puoliammattilainen kauppuri saa aina sylettämään koska harrastuspiirit melko pienet kuten nämä kirppiksillä joppaavat ostavat toisista pöydistä ja hinta pompsahtaa saman katonkin alla veisivät edes naapuriin myyntiin:(
   
 8. Karpov

  Karpov Gearhead

  Nykyään varsinkin kun tuntuu kauppa käyvän välillä todella huonosti vaikka hintakin olisi edullinen niin kylmäpäistä on olla tinkaamatta.


  Noh, tinkasin just eilen kun hommasin käyttöpelin. Hinta oli priiman tuotteen mutta kun paikanpäällä selvisi että ajomäärä oli kova, syyläri vuoti ja jakopääkin oli tulossa tehtäväksi niin tinkasin ja myyjä ymmärsi sen vielä kun vetosin siihen että samalla rahalla saa parempikuntoisiakin. Oishan myyjä voinut tunkkinsa pitää mutta ei varmasti olisi tuohon hintaan autoa myynyt kenellekkään selväjärkiselle.
   
 9. Kurko

  Kurko Gearhead

  Monta kertaa on todettu, että mitä halvempi auto, sitä persoonallisempaa porukkaa. Noh, kokemus autojen myynnin ulkopuolelta.

  Läppäristä meni DVD-asema paskaksi ja 3 vuotta ja 4 kuukautta vanhaa markettiläppäriä ei kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaan saa enää virhevastuun piikkiin. Ja tuossa valmiiksi on jo yksi näppäin irti ja touchpad ei ole aikoihin reagoinut kosketukseen.

  Laitoin sitten raadon myyntiin huuto.nettiin ja kokonaista euron lähtöhinnaksi. Maksimiajan auki niin markkinatalouden näkymätön käsi sitten osoittaa minkä arvoinen on rikkinäinen läppäri.

  Arvatkaapa vaan onko ollut viisastelijaa ja oman elämänsä Mozartia liikkeellä vaikka ei ole edes kokonaista vuorokautta ollut kohde auki?
   
 10. Hai

  Hai Gearhead

  Jos on vielä myynnissä, niin linkitä toki se kohde.
  Muuten jää hekottelut vähän virtuaaliasteelle.
   
 11. Kurko

  Kurko Gearhead

  http://www.huuto.net/kohteet/emachines-g730/335950747

  Tietosuojasyistä jätän julkaisematta ne yksityisviestit mitä pari huutoPlus-käyttäjää on lähettänyt.
   
 12. challenger-70

  challenger-70 Gearhead

  Itselläkin on aina imoituksen hinta myyntihinta.Hinnassa ei ole hienosäätöä.
   
 13. Mr. El Maco

  Mr. El Maco 1st gear

  Jos myyjä on sitä mieltä, että hinta on kiveen hakattu ja siinä pysyy, niin en näe siinä pienintäkään ongelmaa. Kunhan hinta on kohdallaan ja myyjä kertoo asian kysyttäessä ennen kuin menen paikanpälle renkaita potkimaan. Jos hinta on mielestäni korkea ja silti kiveen hakattu, en lähde edes katsomaan.

  Mulle ongelma on nämä "tuu paikanpäälle tinkimään" kauppiaat. Kuvitteleeko joku, että ajan Suomen toiselle laidalle kysymään, tippuuko kotteron hinta kun se on pari tonnia pitkänä. Ja miksikö en soita. Siksi, että on huomattavasti tehokkaampaa miettiä kysymyksensä autosta kaikessa rauhassa sähköpostia kirjoitellen. Jos asiat natsaa riittävässä määrin, soitan kyllä ennen kun oikeasti aletaan kauppaa tekemään.

  Ja kyllä, tingin lähes kaikissa muissa kaupoissa, paitsi päivittäistavaroissa. Kun myyn, on hinnassa aina pikkuisen varaa, jääpähän ostajallekkin hyvä mieli.
   
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  Jos on päättänyt tiukasti ettei se tavara lähde kirveelläkään esimerkiksi alle 3000euron niin mieluummin siihen laittais kevyen siivun tinkivaraa kun sen että ilmoituksessa lukee että ei tingitä pennin jeniäkään.


  On ne kiveen hakatut hinnatkin silti laskeneet..


  Jos tuote on hyvä niin harva kovasti tinkaa, eri asia jos on muuta kuin ilmoitettu tai myyjällä eri näkemys hintatasosta.
   
 15. challenger-70

  challenger-70 Gearhead

  Myönnän että omaan erikoisen ajatusmallin.Jos olen ostamassa vaikka 5 tonnin autoa , en koskaan myös itse yleensä oleta että hinta olisi yhtään sen edullisempi.Joskus tietty harvoin olen myynyt kalliimmalla nostamalla hintaa jonkin verran ja jättänyt tinkivaraa.On tietenkin mukava että ostajalla on hyvä mieli vaikka loputulos olisi kalliimpi auto.

  Tottakai hinnasta voi keskustella mutta jos inttämiseksi menee,tuntuu omituiselta jos pettyy koska hinta on tiedossa myynti-ilmoituksessa.
   
 16. Pate

  Pate Gearhead

  mulla oli taannoin myynnissä 60-lukulainen jenkki, hp oli 7200 / tarjous. Yks kaveri soitti siitä ja tarjos 5000e. Kerroin, jos käteisellä on ostamassa, eikä mitään tule vaihdossa, niin hinnassa tulen toki vastaan, mutta tarjouksen pitää olla asiallinen ja hintahaarukassa 6000 - 7200, alle 6 tonnin en myy. Kaveri soitti saman päivän aikana 4 kertaa ja soittojen aikana hänen tarjous nousi peräti summaan 5300e. Lopulta sanoin, että turha soitella enää, olen minimihinnan sanonut ja sen verran pitää rahaa löytyä. Olinko vaikea myyjä ? Vai oliko ihmeellinen ostaja kyseessä ?
   
 17. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Yli 16% käteisalennus on ihan hyvä, jos ei sillä kauppa synny, niin ei sitten. Olettaen että alkupräinen hp on jotakuinkin realistinen.

  Itsekin katselen autoja sillä mielellä että jos hinta on enemmän kuin budjetti +20% niin saa olla - ei kai kukaan oikeasti tuota enempää laita tinkivaraa? Tai jos laittaa, niin pitäköön hylsynsä minun puolesta.

  Eli jos budjettini olisi ollut 6 ke, niin tuo pyyntisi olisi ollut vielä juuri ja juuri rajoissa ja kaupatkin olisi voinut syntyä!
   
 18. Mr. El Maco

  Mr. El Maco 1st gear

  Kyllä, en itsekkään viitsi mitään 7 tonnin tarjouksia tehdä kymppitonnin autosta. Turha kiusata myyjää ja vaivata itseään. Semmosen 10% kuvittelen olevan aika usein varaa auton hinnassa. Käytetyissä, etenkin kun ikää autolla kymmeniä vuosia, on toki hinnan määritys aika haastavaa.

  Ja toisaalta, jos auto on hyvä hintaisekseen, eikä myyjä halua tinkiä, niin maksaa sitten sen mitä tarttee jos auton haluaa.

  Tuskin maltan odottaa, kun pääsen enimmäistä amerikan kulkinettani myymään.. Katsotaan sitten, olenko ihmeellinen myyjä vai törmäänkö omituisiin ostajiin.
   
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Jobbarithan ne tollasta harrastelee ainakin että tarjoilee sitkeesti reilummin alle pyynnin.
   
 20. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Heh, kai tää oli sarkasmia? :) minä tässä odottelen enempi "kauhulla" ensi vuoden alkua, kun pitäsi alkaa myymään käyttiksenä olevaa A6:sta ...

  -JJ-
   

Kerro tästä muillekin!