ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. Jupe

    Jupe Gearhead

    Ensimmäinen ei tarvinnut, yritti tehdä tiliä itselleen jos olisi tarjoamallaan hinnalla saanut.

    Toinen tarvitsi ja maksoi mukisematta.
     
  2. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Rengaskeissiin viitaten, myyjä sen päättää millä hintaa tavara liikahtaa. Jos ei liikahda, niin sehän meinaa ettei "ostaja" tarvitse tavaraa. Rengasseteille on kyllä kysyntää, nykyään tuntuu että tuolla vaihtoautoliikkeissä on yhä enemmän peruskäyttistä pelkin kesärenkain kun vaihtoauton tuojat talvikiekot lupaavat mutteivät koskaan toimita.
     
  3. audiq

    audiq Gearhead


    Joissain tapauksissa kyllä näinkin. Renkaiden kanssa vaan huomannut, että monesti tulee halvemmaksi hakea samat kumit uutena kaupasta. Jos ihan loppu olevat kumit maksaa puolet uusien hinnasta, niin eihän siinä ole mitään järkeä.

    Ne mainitsemani 11 vuotta vanhat kumit taisi mennä muutamassa päivässä, kun oli ilmoitus ainakin poistunut. 200e pelkät kumit ja uudet vastaavat, mutta tuoreet, maksavat alle laitettuna 500e. Mahtaa olla hyvä pito. Ja myyjä ihan tasan tarkkaan tiesi, että on myymässä museorenkaita. Todella selkärangatonta kaupustella pokkana sellaista jätettä.
     
  4. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    En kyllä ihan allekirjoita tota että vanhat kumit on automaattisesti kelvottomat, meillä oli takavetoisessa käyttiksessä talvirenkaina jonkun varaston perältä kaivetut Michelinin Ivalo-nastarenkaat, ikää niillä oli n. 10v mutta oli täysin ajamattomat kun ruuvattiin alle. Mielestäni ne oli pidoltaan todella hyvät, joskus tietenkin tulee leikittyä takavedolla ja ei ollut mitenkään herkkä lähtemään sladiin, enkä edes nastoja saanut irti. Laitteessa on vielä ABS ja luistonesto kertomassa koska pito loppuu, en huomannut oikeastaan mitään eroa uusiin nastarenkaisiin.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mulla (tai oikeastaan vaimolla) on viimeisen 3 talven aikana räjähtänyt 2 kpl n. 10-vuotiasta nokialaista. Eri sarjoista ja eri autoista mutta parin kilometrin tarkkuudella samassa kohtaa. Molemmat muuten vielä ihan ok näköisiä, pintaa ja nastoja hyvin ja toisissa jopa pitoakin. Kulumistahan ne vastustaa hyvin, mutta menevät sitten näköjään kertaluonteisesti aika huonoon kuntoon. Ja samalla voi mennä auto/matkustajatkin, ei onneksi näissä tapauksissa.

    Että en kyllä kovin huimia summia maksaisi museorenkaista. Jälkimmäisen räjähtäneen tilalle sain rengasliikkeesta puolta uudemman hyväkuntoisen alle laitettuna 40 e:lla.
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Itselläni oli alla 10V Nokialaiset ja vaikka pinnaltaan olivat todella hyväkuntoiset ja nastat tallessa, niin pito alkoi olemaan todella huonoa. Jos olisivat jossain japsissa tai vastaavassa herkemmin pyörähtävässä autossa olleet alla, niin olisi pitänyt uusia kumit jo vuosia aiemmin. Vaikka vanhat kumit on taatusti laadukkaammin tehtyä kuin uudet, niin ei se ihan puppua ole, että menettävät pitokykynsä vanhemmiten. Nuokin olivat todella hyvät ajaa ja paljon paremmat kuin uudet Nokialaiset, mutta pidossa ne eivät pärjänneet uusille Nokialaisille kyllä alkuunkaan. Kun verrataan pitoa uuden ja vanhan välillä, niin mielestäni pitää vertailla vastaavan laatuisia renkaita. Jos vanhaa Nokialaista ja uutta halparengasta vertaa, niin ei varmasti eroa löydykään, eikä pitoa.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Toikin on toki ihan totta että pitää verrata vastaavan tasoisia kumeja, tosin mun maailmassani Michelin luetaan vielä laaturenkaaksi. Sit toinen juttu on että miten todennat nuo erot pidossa, ei niitä tule vertailtua mitenkään kovin tieteellisin menetelmin (vrt. TM sun muut rengastestit, samat olot, samat autot jne.) vaan lähinnä mutu-menetelmällä.
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Michelin on laaturengas minunkin maailmassani.

    Minä vaihdoin kesken talven renkaat, niin ei kerennyt perse nollaantumaan. Niin suuri ero oli pidossa, että kyllä sen jo kyytiläisetkin huomasivat. Se se oikeastaan oli ratkaiseva, kun alkoi kyytiläisetkin sanomaan, että kannattaisiko mennä rengasostoksille.
    Jos olisin ostanut halpikset tilalle, niin ei olisi varmaan minkäänlaista eroa ollut pidossa vanhoihin merkkirenkaisiin verrattuna. Tämän totesin, kun uusia halpiksia samoihin aikoihin toisen auton alla kokeilin.
     
  9. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Itse maksoin 250 € neljä vuotta vanhoista nastarenkaista alkuperäisistä Neonin aluista. Pito lisääntyi ja olivat selvästi hiljaisemmat kuin Goodyearit joiden tilalle tulivat. Saattoivat olla alkuperäisetkin ne Goodyearit eli silloin 10 vuotta.
     
  10. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead




    mikä ylläkirjoitettu tuli todistettua tällä reklaamilla . yli 250 käyntiä myyntikansiolla ja ainut kauppa oli Thermoquadin ryypyn alipainekello . eli halpa hintakaan ei aina edistä kauppojen syntymistä jos myytävälle tavaralle ei vaan ole oikeasti tarvetta / kysyntää .
     
  11. kingsway

    kingsway Gearhead

    Mutta älä nyt hyvänen aika poista noita myynnistä!
    On nähty, että aina välillä yllättävä tarve yllättää ja nippeliäkin tarvii.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Lisään minäkin osaltani katseluita kun silloin tällöin kurkaan et mitä lie on myynnissä :D
     
  13. Timmo

    Timmo 1st gear

    Jaa pirssi on myynnissä nettiautossa 3000 e ja tänään joku 046-heebo sitten tarjoamaan vaihdokkia täsmälleen samalla hinnalla vaihdossa - eli päikseen. Katsoin pikaisesti, että noiden vaihdokkien pyyntihinnat on noin 1000-2000 e ja kyselin, että miksikäs se pitäisi päikseen saada. Se kaiveli sitten nettiautosta yhden, missä vastaava pirssi oli 2800 euroa. Ja nimenomaan oli - kuukauden vanha ilmoitus missä nolla yhteydenottoa.

    Laittaisi omansa sinne 3000 eurolla, jos se muka on sen arvoinen ja hakisi pirssinsä rahalla pois. Vaan eihän se mene...
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Yks viisas soittelija suuttu kun halusi en nyt muista mitä vaihtaa johonkin mikä porukoilla oli myynnissä, kertoili sit et on kuulemma todella helppo ja nopea myydä ensimmäinen soittaja varmasti hakee, noh totesin, että myy se pois ja hae meidän tuote rahalla, niin vastaus oli ettei jaksa niitä soittelijoita :rotfl:
    Sit ehdotin et ostaa prepaid liittymän niin ei tartte vastailla kun se ensimmäinen on sen hakenut niin löi luurin korvaan :poff:
     
  15. Miuru

    Miuru 1st gear

    Vielä tiedoksi Michael Friedland nimellä esiintyvästä ostajasta.
    Mielenkiinnosta (ja tekemisen puutteesta) juttelin "ostajan" kanssa ja huijausYRITYS tapahtuu siinä kohtaa kun tämä "ostaja" lähettää paypalin kautta summan (sis. auton hinnan ja kuljetuskustannukset), joka jää "on hold" kunnes olet itse maksanut kuljetushinnan "kuljetusfirmalle".
    Ilmoitin "ostajalle" että hän on hyvä ja maksaa kuljetusfirman maksun itse (olin ehdottanut että lähettää minulle 3500€ ylimääräistä kuljetusbudjettia niin hoidan homman, mutta hän vaati että saa itse hoitaa kuljetusjärjestelyt). Pyysin myös kopion hänen passista, "jotta voin aloittaa paperityöt täällä Suomen päässä". Lähetti ihan pokkana taikuri Michael Friedlandin ajokortista kuvan. Imartelevaa, mutta en usko, että todellinen Michael Friedland haluaa ostaa 10 vuotta vanhan Corollan Suomesta :D haha
     
  16. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead


    Eihän sitä tiedä jos vaikka kyseessä on varakas ovikellotehtailija. Sattuu nyt vaan tykkäämään vanhasta Corollasta. :rotfl:
     
  17. Timmo

    Timmo 1st gear

    Nythän tuo 046-kaveri oikein kimpaantui, kun ei tullut kauppoja. Kuulema on jo neljä vaihtoa sovittu missä hänen oikeasti 1000 euron ropponen vaihtuu päikseen 3000 euron autoon. Eikä vielä laita omaansa nettiautoon, mutta sitten kun laittaa niin menee kuumille kiville.
     
  18. eilhik

    eilhik Double Gearhead


    O46= tyhjä arpa ;) uhoaa ja kuitenkin shittiä kädessä , yrittää pyyhkiä toisten riesaksi.

    Vapaa maailma mutta saman ihmetellyt kun muka huipputuotetta ei voi myydä itse ja tulla sen eurovuoren kanssa ostoksille jonka vaihtokauppaan ryhtymätön menetti vaihtoon suostumatta.
    (todellisuus tiputtaa realistiseksi)
     
  19. Ei liity näihin kauppoihin oikein, mut näin yks päivä oikein siistikuntoisen uudehkon Hiacen tms. pakun, jossa oli siistit ja tyylitellyt teippaukset. En nyt muista firmaa, mut jäi mieleen auton takaluukussa ollut puhelinnumero joka alkoi 046. En tiennyt mitä ajatella.
     
  20. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Onko soneran asiakas paljonkin luotettavampi kuin saunalahden?
     

Kerro tästä muillekin!