ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Niin , onko se niin että eivät tiedä siinä olevan myös soitto ominaisuus , vai miks ei uskalleta soittaa ja puhua ?
   
  malvasto ja Peeaa tykkäävät tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Äitimuori muutti omakotitalosta osakkeeseen. Myi irtaimistoa pois ja loput mitkä ei tahtonu kelvata kelleen niin antoi käytännössä kahvipaketilla tai pikkusetelillä pois jos ei kahvia kuka juonu ni sillä pois. Paitti niille ketkä ei soittanu vaan yritti jos 75-vuotias äitini olis viestitelly aikansa kuluksi messengerillä tai muuten tekstaamalla niille. Ei muuten vittu viestitelly johon kehoitinkin kun kysyi minulta siihen neuvoa. Kelpas ne muuten soittajillekin joita oli riittävästi.

  Jos asioin ulkomaan elävien kanssa niin sähköposti tai viesti on ok. Jos ostan tai myyn jotain Suomessa ni jo on perkele jos ei voi soittaa tai vastata siihen MATKAPUHELiMEEN. Pelottaa vissiin kohdata oikeita ihmisiä tai puhua niiden kanssa. Loppuu pisnis ennen kuin alkaakaan jos ei voi soittaa/vastata. Parisenkymmentä viimosta vuotta ollu ihmisten kanssa tekemisissä töitten parissa ni alkaa jo äänestä kuulla joiltain jos ei ole myyntipuheisiin luottamista. Joskus ei niin näppärät myyjät puhuu ristiin asiat ja itsensä siinä samalla pussiin. Patologiset valehtelijat on asia erikseen ku ne uskoo itse omaan valheeseensa ja ne ei paljastu edes valheen paljastus testissä.
   
  PilsnerBil, vernando de hoto, duel ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Peeaa

  Peeaa 3rd gear

  ^^
  Juuri noin, kun musta pässi kirjoitti! Puhelimessa saa melko nopeasti käsityksen kauppakumppanin luotettavuudesta. Se asia ei välttämättä selviä viestittelyn avulla.
   
  duel ja malvasto tykkäävät tästä.
 4. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Joskus kun oon jotain myynyt niin tekstari ym viesti kyselijöille vastannut vaan et soita. Viestejä sais kirjoitella vaikka koko päivän, siitä ei tuu loppua, soittaessa asia tulee kerrasta selväksi.
   
  vernando de hoto ja Peeaa tykkäävät tästä.
 5. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Viesteillä ei sentään jää mikään sovittu epäselväksi. Eräällä VW korjaamo/purkaamo/myyjä yksitysyrittäjällä oli nettivaraosassa purkuauto josta sitten viestillä tiedustelin osan saatavuutta ja hintaa postikuluineen. Hyvin yksinkertainen tiedustelu, voi, tarkastaa osan kunnon ja vastata sitten kun ehtii, jos kaupat tulee niin kaikki tiedot, sovitut asiat ja yhteystiedot on samassa viestiketjussa niin, ettei voi syntyä mitään väärinkäsityksiä että kuka on tilannut mitä ja millä hinnalla. Tai ainakin näin voisi luulla...

  No tämä """"""""""herrasmies""""""""""" lähetti minulle kyllä kysymäni osan mutta eri autosta ja hintakin oli eri mistä puhe. Soitin tiedustellakseni asiaa että mitenkäs tämmösen mulle lähetit, niin kuulemma mukamas soittaessani olin juuri nimenomaan sellaisen halunnut. Eli todennäköisesti sekoitti minut toiseen, soittamalla tilanneeseen asiakkaaseen. :rolleyes: Reklamaatiopuheluja varmaan tunnin edestä yhteensä ja huomasi kyllä ettei ollut ekaa kertaa kantasuomalaista kusettamassa kun keksi kaikenmaailman lakipykäliä ja uhkauksia joilla ei ollut mitään tekemistä tän asian kanssa.

  Tästä sais vaikka kuinka pitkän ja hauskan tarinan kerrottua mut pointtina vois olla että vaikka soittaiskin niin kannattanee sopia kaupat vielä erikseen viesteillä. Minä ainakin unohdan kaikki osotteet, numerot ja mitä osia piti tarkistaa kun puhelu päättyy. Erikseen sit vielä tarinan mukaiset huijarit, mustaa valkoisella jos tarvii rikosilmoitusta tai kuluttajariitalautakuntaa.
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä kans soittelun ja mielestäni suullisen sopimuksen syntymisen jälestä lähetin tekstarin jossa totesin mitä puhuttiin ja sain siihen myöntävän vastauksen. Että jos käy ämpyilemään niin olis todisteita. No lopputulos oli että puihinhan tämä neiti meni. Jos olis ollu likempänä niin hamekangas olis pitäny viedä mutten viittiny sinne saakka. Että näköjään on tosi että kaikissa miehissä on myös feminiinisiä piirteitä. Jos ei ulkonäössä niin luonteessa sitten. Niitä tartte missään kuluttajavalituslautakunnassa käsitellä. Eikö nuo mene käräjillä pahoinpitely asioina.
   
 7. Mac

  Mac 3rd gear

  Ei saakeli tätä touhua.
  Ilmoituksessa lukee selkeästi VAIN SOITOT, EI TEKSTIVIESTEJÄ
  Niin tekstiviestejä pukkaa sen mitä kerkeää ja niihin ei vain ole mitään mielenkiintoa vastata kun ei osata edes itseään niissä esitellä.
  Sitten sattuukin ihan soitto tulemaan jossa isukki laitettu soittamaan jälkikasvun puolesta.
  No sitten puhelun jälkeen taas junioriosasto jatkaa tekstiviestittelyä..
  Pitäisköhän tässä vaan suosiolla soittaa Kuusakoski käymään.
   
  miguelo, Inlinee, duel ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Minulla oli vanteet myynnissä ja niistä tuli tekstiviesti että " moi. sinulla on vanteet myynnissä" . laitoin takaisinpäin vaan että " niin on ". Sen jälkeen ei olekkaan mitään kuulunut :)
   
  Volvo_5.7, onoff road, isalmela ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Tuttu tunne, viestillä tullut kysely:" Vieläkö sulta löytyy ne talvirenkaat?"
  Vastaus: Kyllä löytyy.

  Ilmeisesti tieto rauhoitti ostajakanditaattia sen verran, ettei kysynyt enää mitään :rotfl::rotfl::rotfl:

  IS
   
  Volvo_5.7, PilsnerBil, juko7 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Tässä myynyt vanhasta moottorista jääneitä osia, lämpökilpiä, kiinnitysrautoja yms, muutaman kympin osasia, niin aina yllättää miten aina löytyy sekin kaveri joka viittii kysyä kympinkin osasta että mikä olisi se "viimeinen tiukka hinta".
   
  Inlinee ja tero79 tykkäävät tästä.
 11. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Toi on todella ärsyttävää!! Olenkin aina sanonut ostajalle, jos hinta tuntuu liian kovalle, niin sit täytyy etsiä halvempi jostain muualta;)., tai sit ruvetaan tinkimään postikuluista vaikka ilmossa mainittu, että postit lisätään hintaan/ostaja maksaa kulut.. Perkele mitä persaukisia mulkkuja....
   
  miguelo tykkää tästä.
 12. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Ihmeellinen ostaja sattui mullekkin. Oli tos puol vuotta käytössäni ollut,kuolinpesältä ostettu 100tkm ajettu Fiat vm-99. Siisti vehje ja ihan ok,pieni vain mulle.. Oli myynnissä 2-3vk,sit viime torstaina soitti mies henkilö,kyseli järkeviä asioita,omisti samanlaisen kaks kertaa enemmän ajetun ruosteisen yksilön.Vastailin totuudenmukaisesti ja puheltiin muutakin. Hinnasta kysyi,eikö vois liikutella mihinkään suuntaan? Sanoin,että nostaa voidaan miten paljon vaan... Vastaus sai soittajalle aikamoisen naurun.. Kysyi sitten tulisinko hakemaan lähimmästä kaupungista onnibussista lauantaina,jos tulee ostelee? Vastasin: Miks sieltä asti hakisin ,kun samanlainen kyyti tulee tähän muutaman kilometrin päähän,sanoin jopa linjan,joka kulkee ohi. Aiko tutkia asiaa ja ilmottaa sitten. Ajattelin ,et joopajoo taas...
  Mitäs ihmettä,laittoi puolen tunnin päästä viestin: Maksoin lipun onnibussilla sinne lauantaiksi siihen ja siihen aikaan,tule niin tehdään kaupat... OK,mikäs siinä. Perjantaina sitten soitti uudestaan,ajattelin ,et peruu koko homman.. Kysyikin tilinumeroa,maksaa varausmaksun ja loput käteisellä... Okein,tehdään niin.
  Lauantaina mentyä paikalle ostaja kiersi auton ympäri,kattoi konepellin alle ja sisälle,sanoi,et mennään tekee kaupat.Kysyin etkö koe-aja? Ei tarvi,näkee jo missä kunnossa auto on. Joo,tehtiin kaupat,kauppakirja mulle ja ostaja otti pussistaan nipun 50 seteleitä ,antoi sovitun määrän.Että näin...
  Arveluttavinta oli viestin yhteydessä saatu nimi: joku Ahmed..
  Mutta mitäpä sitä,mies oli oikein asiallinen,puheesta ei arvannut minkämaalainen kyseessä,siisti,enemmänkin lääkärin oloinen ja tuli vain 500km päästä ostelee....
   
  onoff road, Buick55, miguelo ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Tämänpäiväisen shown jälkeen mua taas pikkasen huolestuttaa millaisia kuljetuksia Suomen teillä kulkee.

  Pari tummaa kaveria tuli reilun 300km päästä hakemaan yhden ajokelvottoman auton trailerilla, veturina pikku volkkari.

  Vetivät auton vinssillä kyytiin perä edeltä, ihmettelin mitä ne kahteen mieheen temuaa kun puskuri otti jo kärryn etureunaan kiinni. Toinen nosti autoa jotta se saatiin vielä pari senttiä eteenpäin, jolloin vetokoukku tuli vinssin runkoa vasten.

  Tässä kohtaa auto oli niin edessä, että veturina toimineen volkkarin etupyörät oli enää nippa nappa maassa. Huomautin asiasta ja neuvoin siirtämään autoa taaksepäin. Toinen kavereista sanoi okei, hyppäsi volkkariin ja alkoi peruuttaa yhdistelmää. Jäin haavi auki ihnettelmään ja kysyin toiselta tummalta mitä toi kaveri meinaa, ei ymmärtänyt sekään.

  Huidoin että pysähdy ny perkele ennen kun auto tippuu lavetilta kun se ei ole millään kiinni.
  Elekielellä selitin että trailerilla olevaa autoa pitää ottaa taaksepäin.
  Siirrettiin autoa sitten taaksepäin niin että volkkarikin oikeni.

  Tässä kohtaa toinen alkoi kaivella rahoja taskusta että pääsevät lähtemään.
  Kysyin meinasitteko sitoa auton kiinni? Se tuskin pysyy 300km matkaa trailerilla pelkän vaihteen varassa, kai teillä kuormaliinat on mukana?
  Tässä kohtaa molemmilla tummilla löi tyhjää vähän aikaa, "ei ole, pitäkö se sito kiini".
  Toinen kysyi minulta "onko sinulla sellaiset tarvikkeet", totesin että on mutta ne on kalliita joten kaupan päälle en niitä anna, varsinkaan kun puhutaan satasen autosta.
  "Näyttä meille", hain tallista 2 liinaa ja sanoin että voin myydä nämä 25e/kpl, yrittivät tinkiä mutta tässä kohtaa oli itelläni jo huumori sen verran vähissä että jannu kaivoi 50e taskustaan ja otti liinat :D

  Pojat ei ollu ilmeisesti koskaan nähneet räikkäliinoja, joten katsoin paremmaksi sitoa auton itse vanteesta kärryyn kiinni, toki liinoja olisi pitänyt olla 4kpl mutta ostajille iski likviditeettikapeikko ja joutuivat pärjäämään kahdella.

  Sinne ne lähti painamaan kohti Turkua, toivotin turvallista matkaa.

  Välillä tuntuu että liikkuvan poliisin lakkautus oli virhe!

  Jonkinmoinen lista rikkeitä kertyi jos ratsiaan päätyivät: vetomassan ylitys, huonosti sidottu kuorma ja tod.näk. ajokorttiluokan ylitys ainakin...
   
  FuryIII '71, rane58, 1purehell ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Ne on nuo nee... Anteeks, tummahipiäiset pojat aika vejareita kuljetushommissa. Joskus katseltiin tallin pihassa jätkien kanssa kun tunkivat mätää Nissanin pickuppia johonkin jakeluautoon, ilmeisesti koko läjä Afrikkaan vietäväksi. Metodina tuohon reilun metrin pystysuuntaiseen siirtämisen muutama kakkosnelonen ja vanha LT-volkkari millä Nissan-parka työnnettiin kyytiin. Siinä vaiheessa kun LT:n kytkin jo savusi lupaavasti ja kakkosneloset rutisi todettiin että lienee paras siirtyä sisätiloihin ennen kun pääsee poliisikuuusteluun todistajana...
   
  Inlinee, jariha ja isalmela tykkäävät tästä.
 15. virta

  virta 3rd gear

  Mitä näihinkään vastata kuin :vain tosiostaja puuttuu. Turhankyselijöitä kyllä riittää
   
 16. virta

  virta 3rd gear

  Kyllä se muuten näin menee kun toimitus matkahuollossa aivan hemmetin kallista niin muun matkan ohessa ottaa kyytiin sitte. Mulle kävi kanssa näin että yksi oli tulossa noutamaan renkaita puolen vuoden jälkeen, olin kanssa ihan äimänä kun soitti, toki olin jo myynyt ne aikoja sitten. Aika usein renkaanostaja on kuitenkin tosiostaja, ne kun on pakkohankinta.

   
  Sounderi tykkää tästä.
 17. signet

  signet Gearhead

  Myin kerran afrikkaan rahtilavaisen nissan cabstarin,jonka tunkivat johonkin umpikaappiin,ovet ei sopinu ihan kiinni,plus vielä että tämän cabstarin lavalle laittoivat corollan,oli melko hieno kuljetus...
   
  rane58 tykkää tästä.
 18. bathory

  bathory 3rd gear

  Olisin soittanut poliisit heti kauppojen jälkeen (kun rahat jo taskussa). Tuohan on aikamoinen turvallisuusriski ulkopuolisillekkin. Ja nyt täällä tunnustit jo, että päästit menemään vaarallisella yhdistelmällä.
   
 19. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Jumankekka mitä urpoja taas liikkeellä, huh huh. Minulla myynnissä eräällä toisella sivustolla siisti pieni hyväkuntoisen oloinen sähkömoottori kiskurihintaan 20e. No ostaja laitellut kyselyjä akselin halkaisijasta ym. Laitoin mitat ja tuli vastaus että olisi juuri sellainen kuin pitäisi mutta onkohan kuinka kulunut/käytetty kun ikää jo 30v. Laitoin viestin että voi olla parempi ostaa uusi sitten. Ajattelin että eiköhän ymmärrä että olkoon ilman jahkailuineen. No, sitten tulee kysely vielä että onko tietoa käyttöhistoriasta. Ajattelin vastata että ollut finnjetin pääkäytön moottorina ensin ja sen jälkeen avaruus sukkulan sivukäytön moottorina... en kuitenkaan viitsinyt laittaa koska olenhan saanut hyvän kotikasvatuksen. Vaikka taidankin olla ihmeellinen myyjä.......
   
  PeteKoo tykkää tästä.
 20. Nupa

  Nupa Gearhead

  "Moi. Huomasin, että olet vaihtanut starttimoottorin ja nyt auto ilmeisesti starttaa? Ja pystyy ajelemaan? Voitko perustella miksi hintapyynti nousi 600 euroa? Ei kait starttimoottori noin kallis ole?"

  No moi.
  Ei ole. Startti maksoi 162,90 euroa, siihen hakubensat päälle ~parikymppiä. Miksikö noin paljon, no kun edelleen vituttaa tätä kasaa ropata niin oli kaasujalka "vähän suorana". Ja mutkat sivuluisussa, ei lumesta ja liukkaasta johtuen koska ei täällä etelässä ole koko syyskuussa talvea ollut. Mutta koska vituttaa, onneksi ei kamera napsunu tai liikkuvia tullu vastaan.
  NatsiSiwasta 24-päkki asennusjuomaa tulomatkalla ja paketti braatwurstia, reilu kakskybää.
  Vitunmoinen rapula seuraavana aamuna niin jäi työpäivä välistä - loppusumma on siis menettyä työtuloa.

  Tuleekohan eka päivä hakemaan kun saa kesiksillä liukastella kotio, jotenkin epäilen kuitenkin.
   
  exchevelle, onoff road, PilsnerBil ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!