ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Mulla on tossa tommonen ruma amerikan auto myynnissä niin vähän uutena ilmiönä ihan mieletön määrä hittejä nettiautossa ja aika monta katsojaakin on käynyt paikanpäällä katselemassa ja oon lyönyt avaimet käteen et käy ajelemassa. Tiedän auton niin oon raakasti kertonut risut ja ruusut ja ilmoituksessakin aika selvästi lukee et auto on aika kauhee. Niin sitten ekan hämmästelyn jälkeen on laahattu puolen sukua uudelle katseluhetkelle paikanpäälle. Vetovoimaa romussa selvästikin on. Väkeä ravaa kuin suviseuroissa. Ja sitten se kaupanteko. Jos ei tiettynä päivänä käy mulle (käyn siis töissä ja teen pitkää vuoroa enkä vaan voi lähteä töistä kesken päivän) niin peruvat kaupat. "Joo ei me sit perjantaina voida tätä ostaa"...:)
  Siirretään seuraavalle viikolle, päivän tullessa ostaja on kadonnut taivaan tuuliin. Kreisii!
   
  Muokattu: 18.5.2021
  12345678910, Peeaa, maverick999 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. Tuplawee

  Tuplawee Gearhead

  Kaupittelin Skoda Fabia 1,9 TDi farmaria, 2001 vuosimallia, joulukuussa 2020 leimattu, ajettu 240 tkm. Hintapyynti 1100 egua. Oli hyvillä varusteilla, ilmastointi, Webasto kaukosäädöllä, ym ym. Ostaja soitti yli 400 km päästä, ja sovimme hinnan puhelimessa, millä auton myyn. Tuli junalla, ja heitti koeajon, pieni tinkaus, ja kaupat syntyi. Ilmeisesti pääsi kotiinsa satojen kilometrien päähän.
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Nonnii, odottavan aika oli pitkä mutta kyllä se noutaja sitten lopulta tuli. Pahaksi onneksi kävi vaan niin että kun tänäpänä töitten jälestä läksin juna-asemalle johon ostaja julkisella tuli niin eikös se saatanan moottorin merkkivalo syttynyt. Liekö siitä johtunut kun on reilun kolme kuukautta melkein ajamatta ollu vai eikö sokota vaan halunnut meiltä lähteä pois? Vitutti, hintakin oli sovittu että jos tuote vastaa kuvausta niin se on se mikä puhuttiin ja ihan vasta loppumetreillä tulin sitte hinnassa 50€ vastaan. No, toivottavasti ei siinä ole isompaa.
   
 4. virta

  virta Gearhead

  Kun lehdissä nyt oli juttua tästä asuntovaunun ostajasta jonka tuore ostos paloi melkein autoliikkeen pihaan.
  Ois ollut reilua kertoa että siksi kun se käsijarru jäi vapauttamatta
   
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tarkoitatko että tyhmyyttään poltti vehkeen ?
   
 6. virta

  virta Gearhead

  No toki sellainen epäilys on,miten muuten heti palaa.Ja kun tyypillinen aloittelijan virhe.
   
 7. bathory

  bathory Gearhead

  No on sekin outoa, että käsijarrun takia palaisi heti.
   
 8. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

 9. virta

  virta Gearhead

 10. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Myin pois omistamani automobiilin, auto oli 20 vuotta vanha ja 250 tkm ajettu. Vuoden ja kahden kuukauden kuluttua ostotapahtumasta ostaja ottaa yhteyttä, autosta on moottori avattu korjaamossa, ja löydetty seuraavanlaiset viat:
  1: ketjunkiristimen muovisessa liukupalassa kulumaa
  2: kampiakselin runkolaakerin laakeriliuskassa korroosiota (kampiakselissa ei vikaa ja ymmärtääkseni välys vielä ok)

  Laskuarviosta näen että samalla kun kerran rempataan, tehdään kansiremontti koneistuksineen molempiin kansiin, ja vaihdellaan kaikenlaista vastaantulevaa kuluvaa osaa, hinta-arvio töineen ja veroineen näiden osalta noin kahdeksantuhatta (8000) Euroa. Omistajan mukaan "moottorin kunnostukselle pitäisi löytää maksaja". Onko moraalinen velvollisuuteni ilmoittaa työn tekijälle että työsuorituksen maksajasta on vielä epäselvyyttä?
   
  virta, Lepakko, Dataviilaaja ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Onko Kummelin tonnin seteli-ilme tuttu? Sopis hyvin vastineeksi yhteydenotolle.
   
 12. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Kummeli-sketsi itsellenikin tuli mieleen, mutta eri sketsi vaan, se "artisti maksaa":

  - artisti maksaa
  - mut kuka se artisti on?
  - emmä vaan tiedä, mut se maksaa
   
  isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
 13. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Mistä tommosia persereikiä oikein sikiää?

  Minä myin keväällä kans yhden omistamani 17 vuotta vanhan 310tkm ajetun octavian. Moottorin merkkivalo sytty tapaamispaikalle mennessä. Hinta oli sovittu etukäteen ja sanoin etten tingi. Älä osta jos tuntuu yhtään siltä. Katon sitten valon vian syyn testerilläni ja korjaan kun ehin ja myyn muualle. Osti ja vei samana lauantai päivänä kaverilleen korjaamonpitäjälle. Teki sitten arvion: lambda-anturi etummainen vaihdettava ja uusittava jakopää kun hihna ei ollut toleranssien rajoissa kuulemma eli venynyt, 800€ kustannusarvio. Jakopää oli uusittu verstaalla 45tkm sitten. Auto maksoi vielä kostealla katastusleimalla hänelle 1200€. Ainoa mitä tein oli että tallensin numeron ja laitoin nimeksi ”älä vastaa”. Jos haluan pellejä vielä nähdä menen sirkukseen. Ostotapahtuman yhteydessä tuli mielikuva että tästä ei muuten hyvä seuraa. Tuli mieleen sanoa että ei tää ookaan myynnissä ja lähteä kotiin.

  Työn tilaaja on juridisesti vastuussa tilatusta työstä. Se maksaa kuka tilaa. Jos on ylipäätään rahaa sillä muuten menee perintään ja luottotiedot. Mikä muuten on 20 vuotta vanha 250tkm ajettu mihin kannattaa tehdä 8 tontun konepoka?

  Paskat, minähän muuten tingin vielä satasen eli 1100€ maksoi urpo siististä automaatti-ilmastoidusta sokotasta tupla aluin.
   
  Muokattu: 19.8.2021
  Peeaa tykkää tästä.
 14. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  En kerro, ettei ostaja ole tunnistettavissa tästä tarinasta. Kysy privaviestillä jos kiinnostaa.
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Joku tori.fiin ostaja kandinaatti ilmeisesti suivaantui kun ehdotin kaupanteon lopettamista vedoten todistustaakan mahdottomuuteen. Lähetti kuvan joko itsestään tai netistä löytyneen kuvan. Kuvassa mies yhtyi keinoaineesta valmistettuun jäljitelmään alkuperäisestä.
   
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Löytyy helposti. Auton omistaja katsoo vain peiliin ja sieltä se maksaja löytyy. :odbiggrin:

  Tarinastasi tuli mieleen, että 9 vuotta sitten ostin yksityiseltä myyjältä auton, johon tuli pari viikkoa sitten jarruvika. Sen seurauksena jarrusatula piti vaihtaa. Mitähän myyjä olisi tuumannut, jos olisin soittanut (jos jostain olisin sen puhelinnumeron vielä löytänyt) ja vaatinut, että nyt jarrusatulan uusimiselle pitää löytyä maksaja?

  Ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä:
  https://www.is.fi/autot/art-2000008190891.html
  Siis osti autoliikkeestä auton, jonka moottori hajosi 10 (!) vuoden päästä auton ostamisesta. Autoliike olisi siitä huolimatta ollut halukas maksamaan puolet korjauskustannuksista. :odeek: Ei käynyt ostajalle. Joten ostaja vei asian kuluttajariitalautakunnalle.... :wc:

  Tuohon liittyen, muistan tapauksen vuosituhannen vaihteesta, jolloin henkilö X osti uuden Ford Ka:n. Sanonta "sikapoljenta" on kohtelias ilmaisu sille, millaista kyytiä Ford Ka sai. Ka:n moottori kesti tällaista menoa 45 000 km. Muistelen, että Fordin takuu oli 1 vuosi ja se oli mennyt umpeen. Joten takuu ei tätä "polkemisvahinkoa" korvannut. Ihan oikein. :odbiggrin:
   
  Peeaa tykkää tästä.
 17. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  No joo, onhan se kumma että auto hajoo alle 100000 ajettuna, mutta toi 10 vuoden ikä kyllä kumoaa kaikki takuut. Ja kun kyse on ranskiksesta, niin pitäishän se nyt jo ostaessa tietää että se voi hajota koska vaan ;)
   
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Termi sikapoljenta löytyy jossain merkityksessä myös elokuvasta Syvä joki.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 19. stratusdriver

  stratusdriver Gearhead

  Näille jotka tinkaa vielä hinnan sopimisen jälkeen voi sanoa että "Ei tämä taida olla sun pirssi" ja lopettaa homman siihen. Näin tein kun kaupat oli sovittu ja hövelinä nostelin talvikiekkoja kyytiin kera haalimieni varaosien. Heitin lauseen ilmoille ja aloin nostella niitä kiekkoja ulos autosta. Tuli kaupat sovitulla hinnalla.
   
  maverick999, esmi, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  niinpä, siinä elokuvassa muuten huomaa mitä sukurutsa aiheuttaa. Tosin banjo soi pojalla komeesti duelling banjos kappaleessa.
   

Kerro tästä muillekin!