ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. Kurko

  Kurko Gearhead

  Paljonhan on yksityisiä myyjiä, joilla ei ole mitään käsitystä automallinsa todellisesta myyntiarvosta (pyydetään enemmän kuin liikkeet, koska oma on kuin kuljettajansakin eli keskimääräistä parempi) ja näissä tapauksissa on ihan perusteltuakin kertoa paljonko on valmis maksamaan.
  Mutta se on syvältä jos hinta on jo valmiiksi Nettiauton halvin miinus korjausraha, että siinä aletaan vielä autoa näkemättä vinkumaan alennuksia.
   
 2. -TH-

  -TH- Gearhead


  :D tuo on totta! tuo minunkin riippakivi on nettiauton halvin, mutta silti tinkaavat. paras tai pahin vinkuja oli joku räkänokkapentu joka tinki rotiskoa kolme kertaa jo puhelimessa ennen kuin oli edes saapunut katsomaan ritsaa.viimenen tinkaus oli se että lompakosta ei löydykään ennestään jos sovittua summaa, vaan hiukan vähemmän taas....
   
 3. vespa68

  vespa68 Gearhead

  Jos jo sovitusta aletaan tinkimään, niin sitten voi sanoo että se hinta pompsahti just parikymppiä. Jos alkaa itkemään että se hintahan oli sovittu, niin voi sanoo että niin mäkin luulin, mut ite alotit...
   
 4. -TH-

  -TH- Gearhead  :D joo, se viimenenkin tinkaus tuli puhelimessa, luultavasti sillon kun poitsu oli tulossa olevinaan kuikuilemaan dassea, ei sen tarvinnu tulla sitten olleskaan, oisin varmaan loppupelissä joutunu laittamaan sille viiskymppiä mukaan bensarahhaa jotta voi viijä kotteron pois.... :poff:
   
 5. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Paria asiaa noissa yksityiskaupoissa olen ihmetelly,puhutaan siis käyttöautoista,harrasteauton ostajilla lienee enemmän älliä päässä mutta: Onko katsastus kuukauden päästä vai kuuden kuukauden,mitä väliä jos ostaa auton pitempää käyttöä ajatellen,joka vuosihan se pitää katastaa!! Eri asia jos ostetaan parin tonnin talvirassi jota on aikomus pitää vaan talven yli ja auton hinta on tosiaan tuo edellämainittu,sillonhan mahdollinen katsastusremontti tietenkin näyttelee isoa osaa auton hinnasta. Toinen: Jotkut mainostaa autoaan sillä että "meni katsastuksesta ilman huomautuksia"..Mitäs hyvää siinä on? Ensinnäkin on konttoreita jotka päästää melkoisia paskojakin liikenteeseen,toisekseen eikös se nyt kuitenkin ole sitä parempi mitä isompi remppa on jouduttu tekemään!? Sitä enemmänhän siinä on uusia osia ja varmuus korjatuilta kohdin. Taitaa olla n.10 vuotta kun viimeks olen yksityiskauppaa käyttöauton osalta tehny,tai yrittäny tehdä,eikä olis pitäny ruveta nytkään.Harrastevehkeet on tosiaan asia erikseen,niissä toimii paremmin sekä myyjän että ostajan osalta.
   
 6. Dna Kerma

  Dna Kerma 3rd gear

  Mjooh, vaan mistäpä sitä ostajasta tietää minkälaista käyttöä hän on kaavaillut, ehkäpä siksi monet mainostaa pitkää ajoaikaa, ja jos on kaks samanlaista autoa (no eipähän ny ihan samanlaisia tietty ole), niin kyllähän samaan rahaan mieluummin lähtee matkaan se auto jossa pidempi leima. Ja ne jotka ei osaa korjata saattavat varmaan pelätä tulevia mahdollisia kustannuksia? Ja onhan se hyvä tieto niille jotka autoista jotain tietävät, että mitä remppoja tehty, mutta uunoille varmaan uppoaa paremmin tuo 'katsastettu huomautuksitta' kuin että hirveä määrä remppaa tehty.. Nämähän nyt tietty on vaan mun mielipiteitä ja löpinöitä, mutta esimerkiks en ehkä lähtis innolla ostamaan käyttöautoks autoa johon Vastikään tehty 'täydellinen koneremontti', ai että miksikö? siksikö että oon tyhmä? No ei siksi, vaan siksi, että voi sen koneremontinkin ryssiä monella tapaa, entäs sitten jos kone kilahtaakin 5tkm jälkeen, kuka maksaa viulut, no ostaja tietty...
   
 7. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  Jos myytävässä autossa on kuukausi ajoaikaa jäljellä niin itseä rupeaa väkisinkin mietityttämään että miksi autoa ei sitten ole katsastettu ennen myyntiä?

  Luulisi minkä tahansa auton menevän paremmin kaupaksi tuoreella leimalla..
   
 8. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Joopajoo,en tiedä teistä mutta ite ottasin mieluummin sen johon on jouduttu katsastukseen vaihtamaan suurin osa alustaa,kun sen joka on "katsastettu huomautuksitta"..tästä oli kyse. Monesti 200tkm ajettu on viisaampi ostos kun 130tkm ajettu,perustuu samaan näkökulmaan. Mulla toi sebring on ollu 90-177tkm,ja tosiaan "ilman huomautuksia" menee 120tkm katsastuksesta,mutta seuraavana vuonna teet yli tonnin alustaremontit. Eli se 120tkm ajettu ei todellakaan ole se viisain ostos,vaikka on menny kuinka huomautuksitta läpi..
   
 9. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Tuli mieleen vielä tämmönen jos kaupankäynnistä yleensä puhutaan,toivottavasti joku oulun tyyppi lukee tämän:Elämäni paras autokauppa oli sen nimisen kaverin kanssa kun Jari Sassi.Sille kyse oli rahasta,mutta me vaimon kanssa saatiin siltä elinkumppani,vähän niinkun jarille lupasinkin..Taisin edellisenä iltana suurinpiirtein polvillani olla että "anna se mulle" :D :D ..Pidin sen minkä lupasin,se auto lähtee meiltä vasta sitten kun kumpikaan ei hengitä.Samaa henkistä osastoa kun valiant,eka kerran nähtiin kastajaisissa.Omissani nimittäin,Helsinki 1977.... Että kun tämmösiä perheenjäseniä mietitään niin...Periaatteessa paskat nakkaan noista perusperttien käyttöautomietinnöistä :D ..Enkä tarkota tän ketjun juttelijoita,vaan yleensä.Meni vähän tunneosastolle.
   
 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tää on hyvä palsta.

  Heti kun täällä vinguin että voivoi oivoi ei ostajia ja kyselyitä.

  Neljä ostajaa pyöri auton kintereillä suunnilleen keskiviikosta tähän päivään ja niin pitkään vaan sen takia etten saanut iskuun heti.


  Nyt reilu vartti sitten meni kaupaks.
   
 11. impala67

  impala67 Gearhead

  vaikka halusin muuta uskoa, niin vahvistui taas kerran se mikä on tiedettykin; jos ostajalla ei ole uskallusta puhelimella soittaa -harvemmin se on tosissaan. vähiten meilailijat.

  tuli paiskottua varmaan 10 megan edestä kuvia kun osasi kysellä ja vongata - mutta sitten kun sovittu päivä koitti niin eipä ketään näkynyt. ei ollutkaan sitten kuulemma rahaa(/lupaa/uskallusta) kun perään lopulta soitin. noh vastasi sentään...
   
 12. pas2

  pas2 Gearhead

  Eee, myin sen 200 eurolla.
   
 13. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Itse aloitan kaupankäynnin sähköpostilla ja vaadin paljon valokuvia mm. konehuone, kojelauta, istuimet, takaluukku, pohja, ulkopuolelta parista kuvakulmasta jne. ja kyselen varustetiedot ja mikä toimii ja mikä ei jne. Yleensä en kaikista pyytämistä kuvakulmista saa kuvaa, mutta haluan nähdä auton ainakin pääpiirteittän, että ei ole mikään raato ennenkuin lähden yli 2h ajomatkalle autoa katsomaan, koska 4h edestakaisin matka paskan takia ei juuri huvita. Aina olen kuitenkin saanut tarpeeksi kuvia ja pystyn varmistamaan, että auto on suurinpiirtein orkkis ja ihan jees kuunnossa ja tiedän mitä osia on vaihdettu ja mitkä jutut autossa ei toimi. Tämän jälkeen soitan myyjälle ja sovin tapaamisen. Käyn kyllä paikanpäällä katsomassa monia eri vaihtoehtoja ja koeajamassa ja kyselen paljon, mutta aina loppujenlopuksi ostan sen omasta mielestä parhaan sitten. Kummallisia myyjiä ei ole koskaan jenkkipuolella tullut vastaan. Kaikki ilmoitukset on kyllä olleet enemmän tai vähemmän epämääräisiä :lol: Tyyliin yksi kuva ja lisätiedot vain ne pakolliset. Silti aina on ollut helvetin hienoja ja rentoja myyjiä ja hyviä autoja. Koskaan en ole paskaa Amerikkalaista ostanut tai kusipääharrastajaan tutustunut. Kai niitäkin on :eek: Mutta ei ole vielä omalle kohdalle sattunut.
   
 14. joonas-setä

  joonas-setä 2nd gear

  aikoinaan kaverin isä oli myymässä vanhaa talbottiaan pois, 4 kuukautta oli leimaa jälellä ja hintapyyntökin oli valtava, 200 markkaa rahaa tai kaljakori ja kossupullo.
  sitä sitten tuli katsomaan sellanen n.35 vuotias paksuilla silmälaseilla varustettu naisihminen, joka esitteli itsensä juuri paikunnalle muuttaneeksi kesäpapastoriksi. Se tinkas vielä 50 markkaa hinnasta pois ja kaupat tekivät.

  seuraavalla viikolla samainen auto kurvasi jarrurummut savuten takasin pihaan ja kiukkuinen nainen kiljui että rikkinäisen auton on myynyt kun ei se enää kule mihinkään, ja ruostettakin oli löytyny pyöränkaaresta tarkemmalla tutkinnalla. kaverin isä otti varastosta pajavasaran ja lateksimaalipurkin, löi pari kertaa moskalla takavanteisiin ja sipas pensselillä maalia ruosteen päälle ja toivotti turvallista matkaa.

  3 kuukautta tämän jälkeen auto kurvasi taas pihalle, ja nainen ehdotti että myyjä ostaisi autonsa takaisin 300 markalla, hän kun on muuttamassa pois paikkakunnalta eikä tarvitse enää autoa. Ei kuulemma kauppoja syntynyt :D
   
 15. Frösä

  Frösä 2nd gear

  Olis sanonut "Anna 500mk, niin ostan ton 300mk pois" :poff:
   
 16. sämpy

  sämpy Gearhead

  pakko lainata tähän viisaus kuukauden takaa:
   
 17. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Osuipa taas eilen ihmeellinen ostaja kohdalle. Soitti torstaina, sovittiin näyttöaika perjantaille, tuli katsomaan, löi taalat tiskiin ja lähti Fairlanen kanssa kotimatkalle :eek:

  Tyhmien kyselijöitä ja naurettavia tarjouksia esittäneitä taas riitti, mutta kappas vaan, jälleen ensimmäinen joka vaivautui paikanpäälle autoa katsomaan, vei sen mennessään :)
   
 18. makemydayjew

  makemydayjew 1st gear

  :eek: siis :eek:
   
 19. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Häh? :eek: :lol:
   
 20. rzt

  rzt 1st gear

  vaikkei nuo sähköpostikyselijät oo ostanu multa yhtään autoo.on se vaan pirun jänskää ku on viesti nettiauton käyttäjältä.melko puuduttavaa jos kukaan ei kysy mitään tai soita.
  jos ei ole nettiauton halvin,tosi vaikee saada katsoja paikalle.
  3 vuotta myin harrastepeliä,eka soittaja/katsoja vei sen siltä seisomalta.
  halvat käyttis jenkit menny suht helposti ekan katsojan matkaan.
  pikkukipot jotenki hankalia myydä,vaikka katsojia lappaa kuinka.
  pitää olla ihka uudet kumit ja merkkiliikkeen leima eilen suoritetusta
  hihnanvaihdosta ,jarru ja pakoputkiremontista 1000e autossa.
  jenkki auton ostajat arvostaa enempi myyjän tekemää remonttia, kun nähdään et homma tehty hyvin.sikäli mukavampi vääntää niistä kauppaa.
  8)
   

Kerro tästä muillekin!