ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. CamZ28aro

  CamZ28aro 1st gear

  Yksi asia mikä ehkä eniten vituttaa on se että käydään tinkimään hintaa alas puhelimessa/tekstiviestein/sähköpostitse/savumerkein, näkemättä tai koeajamatta autoa.
  Yleensä tulee tälläisessä tilanteessa sanottua että taitaa auto olla teille liian kallis, etsikää halvempi vaihtoehto, kiitos.
  :lol:
   
 2. delsol

  delsol 1st gear

  vuosi 2003 tai jotain sinne päin... myynnissä oli mulla -76 coupe C-kadett 1.3 ohc koneella jossa tupla lortot ja virinokka.
  Kehäkolmosen sisäpuolelta soitti joku jannu ja tarjosi summan X€ johon tuumasin vaan että sorry mutta pelkät tuplat maksaa jo sen verran.
  Jannu siihen että ota ne pois sitten...hän hyppää junaan ja on siellä muutaman tunnin kuluttua.
  minä siihen että WTF... milläs meinasit sitten kaasutella kun kaasarit uupuu.
  Jannu: no laita siihen jokin kaasari
  Minä... WTF... ei tässä mopoa olla myymässä.
  Jätkälle ei mennut jakeluun sitten selittämälläkään että varastossa ei ole vakiokaasareita ja auto ei kulje kuin nuo vermeet päällä.

  Paras tinkaaminen oli kun möin kakkos autona palvelleen Accordin pois,pyynti 1900€.
  itäsuomesta tuli lauma joujou muthafuka lökäpöksyjä.
  auto oli suht siisti ja just leimattu,pientä sanomista aina käytetyistä löytyy ja olin ollut valmis antamaan pyyntihinnasta jopa 600€ tinkauksen kun autosta piti päästä eroon.Koe ajot suoritettiin...itte vänkärin paikalla ja joujou räppipaita just kortin saanut ajeli,lippis törötti kohti kattoa kun testailtiin kotteroa.Loput niittilahkeet istua törötti suut supussa takapenkillä.
  Ei muuta kuin takas huoltsikalle ja sanoin että jos hinta/laatusuhde ei miellytä niin tarjouksia kuunnellaan. Poika vastas pienen tuumailun jälkeen että tarjoon 1800euroo
  :poff: onneks olkoon..omistat juuri auton tuumasin.
   
 3. signet

  signet Gearhead

  Kerran valtio palautti parin K-A:n (myytyjä)D-veroja maksuosotuksena juuri samaan nortiaan niin tais kassa olla parista tonnista aika tyhjä kun ei millään meinannu antaa käteistä...olis pitäny avatav tili tai jotain...vastasin että kun tästä pankista joku vuosi sitten eroon pääsin niin takasin en tule et kaivaa sitä käteistä vaan...oli meinaan vitun huono pankki ja tyly palvelu kun olin 15v. yritysasiakkaana siellä...ois vaan pitäny vuosia ennemmin tajuta vaihtaa pankkia...
   
 4. kuutio

  kuutio Gearhead

  Joo tosta selvänäkijän kyvystä mä olen kateellinen, yks niitä harvoja asioita joista saatan olla, MITEN V#TUSSA JOKU VOI NÄHDÄ esim. PUHELIMESSA ETTÄ VASTAAKO PYYNTIHINTA KOHTEEN KUNTOA?? ku tosiaan
  heti ruvetaan tinkiin.. eiks romulla oo romun hinta ja helmellä jtn muuta..
   
 5. Hai

  Hai Double Gearhead

  Seuraavan kerran kun auto menee sulla kaupaks, niin soita sinne pankkiin etukäteen, etä huomenna ovet leveälle auki ja kassaholviin tilaa. Täältä tulee meinaan RAHAA! :rotfl:
   
 6. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Kirjoitin tänne jo vuosi sitten ellei reilu vuosi, että myin yhden 454 lohkon ja kampuran yhdelle hepulle joka ne heti maksoikin. Eipä oo vieläkään tullut noutamaan. Ostopäivästäkin on jo reilut kaksi vuotta :eek:

  Kummallistako :rotfl:
   
 7. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Itsellä ollut hyvä tuuri viimeisen 3 auton kanssa, ensimmäinen joka käynnyt katsomassa on tehnyt kaupat ??
   
 8. jani10106

  jani10106 1st gear

  mä voin tulla hakeen sen lohkon ja kampuran jos ei ostajalle kelpaa. :lol:
  olis meinaan tarvetta :odroll:
   
 9. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Eihän tommosia ostajia olekkaan. Vai oikeestiko :eek:
   
 10. Fastback

  Fastback Gearhead

  eiköhän tuo katsota jo tavaran hylkäämiseksi. Tarjoudun kumminkin auttamaan, tarttisin kukkapenkin vaimolle, siihen tuo kävisi oivasti, voit pitää kampuran, saat 50e kukkapenkistä :rotfl: :rotfl:
   
 11. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Sama homma, mutta minähän myynkin vaan Mopareita. Simple as hell.
   
 12. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Ei se niin simppeliä ole. Mäkin myin tommosta 10-sekunnin katsastettua StreettiMoparia tossa syksyllä kohtuulliseen hintaan. Hinta muodostui tekniikan hinnasta + 2000 euroa korille ja papereille. Eipä mennyt kaupaksi. Liekö sitten ollut liian kallis :odroll:

  Noh. Ensi kesänä kurvaillaan tolla taas :rotfl:
   
 13. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Onhan noita tommosiakin yhtälailla kuin silloin tällöin niitä hankaliakin :wink:

  Meiltä tässä viime vuosina eka kattojan matkaan on lähteny mm. '67 Bel Air, '66 Fairlane ja '67 pikuppi joka tosin meni kaupaks ilman että se oli oikeestaan edes myynnissäkään :rotfl:
  Ja kinnereistä samalla lailla eka kattojalle on kelvannu mm. yks 240 turbo Volvo, farmari DX Corolla ja nyt parhaillaan yhdelle käyttöautona tossa taas nyt palvelleelle 240 Volvolle olis jo kivaan hintaan ostaja jos vaan raaskis myydä sen :lol:
  Eli tommosesta kuvassa alla näkyvästä vapari 2.0i patasesta olis jo hiukka päälle tonni tarjottu vaikkei sitä oo vielä edes kauppailtu missään, tarjoisko kukaan vielä vähän enempi niin helpottus toi päätös myiskö vai ei :rotfl:
  http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2862997.jpg
   
 14. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Ihan aikuisten oikeesti, mutta se varmaan johtuu siitä että autot olleet siistejä ja kunnossa.
   
 15. arrakis

  arrakis 1st gear

  Samaahan tuossa totesin jo aikaisemmin. Ensimmäinen ostajaehdokas, kun auton näkee, vie sen pois. Johtuen juuri sen hyvästä kunnosta. Ja tuskin edes muistaa tinkailla... :lol:
   
 16. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Ja paljonhan tohon vaikuttaa sekin kuin hyvin auto on ollut esillä jo myynti-ilmoituksessa eli hyvät kuvat, riittävästi tosiperäistä tietoa, meilitse vielä siitä kiinnostuneille vaikka lisääkin kuvia ja faktoja yms. niin että ostajakin tietää jo ennen tuloaankin mahdollisimman tarkkaan sen kohteen jota on tulossa ostelemaan.
  Tommosen "kirjeenvaihdon" ja puhelun tai puhelujen jälkeen voidaan sit vaikka jo alkaa keskustella siitä viimeisestä tiukasta hinnastakin jopa ennen sen ostajakandin paikalletuloa niin mikäli yhä sen jälkeen auto kiinnostaa ostajaa niin ei sekään jää sit yleensä mikskään viimehetken esteeks kauppojen syntymiselle :wink:
   
 17. tammercity

  tammercity Gearhead

  Taas tänään tuli naurettua näille ostajille:

  Äijä soittaa autokauppaan.

  Kyselee ummet lammet pihassa olevasta 500 euron romusta jolla rullattu vähintään 8 miljoonaa, mutta toimii, kulkee ja leimaakin on puolisen vuotta.

  Noh, kun on tarpeeks hölisty ja varmisteltu että auto varmasti autokaupan päässä toimii, niin ostaja sitten tuumaa luurissa että hänellä olis toinen jaappanilainen omassa pihassa, kans 8 miljoonaa veivattu, yhtä ruma ja jopa kone koko sama mutta eri valmistajalta, niin että voisko hän omansa tulla vaihtaan tohon autokaupan vehkeeseen.. niin ja penniäkään en maksa väliä ..

  No sitten kun kysyy että "mikä sulla mahtaa olla idea vaihtaa romua toiseen romuun (?) ja ei me niitä täällä nyt ilmasiks vaihdella vaan kauppaa yritetään vääntää", niin luurin päässä alkaa kuuluun semmosta ähkintää ja puhkumista mistä ei selvää ota ilman sanakirjaa :rotfl:
   
 18. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Tulipa mieleen tuosta DS 325:n jutusta eräs omituinen kauppa reilun 20 vuoden takaa. Olin myymässä -76 Taunusta paikallisessa sanoma lehdessä jossa oli mainittu myös hintapyynti, 4900 FIM. Yks tyyppi soitti ja tuli kattomaan polkupyörällä, ajoi autoa hieman ja sanoi että tehdään kaupat. No sehän sopi minulle, ihmettelin vaan ku sitä normaalia tinkaamista ei käyty lainkaan. Kaveri sanoi hakevansa rahat automaatista ja tulikin tovin kuluttua takaisin. Laski rahanipun kouraan ja minä tietenkin laskin ne. Sain summaksi 5000 mk. Aattelin että laskin varmaan väärin ja annoin paperit ostajalle. Myöhempi uusi laskenta antoi edelleen tulokseksi 5000. Oli kai niin hyvä tuote, että kaveri päätti pyöristää summaa seuraavaan tasalukemaan ylöspäin. :D No, aika montaa hermoja raastavaakin kauppaa on yritetty tehdä :mad: .
   
 19. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Vähän samaan tapaan meni tuo viime talven Vulva 440. Kaveri tekstaili huom. tosiaan tekstaili ja soitti vasta sitten ku sanoin notta soita.

  Kyseli sitte miten Stadista pääsee Karkkilaan ja tuli sovitusti linja-autolla aamulla Karkkilaan ja tutkaili Vulvan ja tinki pakollisen "tinkivaran" pois ja kurvaili tyytyväisenä Vulvalla takas Stadiin...

  Että näin ja samoin on useampi kottero mennyt, eka joka tulee kattomaan vie pois mennessään... Ja tosiaan jos vehjes on pesty/siistitty ja lupausten mukainen ja ennenkaikkea hintapyyntö kohallaan HETI menee :rotfl:
   
 20. Antti the Mato

  Antti the Mato Gearhead

  Juu kyllä ehjät autot yleensä viedään "käsistä" jos hinta on ostajaystävällinen.

  Aika helposti ainakin käyttis romuista päässy eroon kun ei oo koittanukaan saada sitä viimistä hintaa revittyä. Aika harvoin on viikkoa kauempaa ollut myynnissä.

  Harrastevehkeissä taas ostaja kunta sen verran suppeampi et menee väkisin enemmän aikaa, ellei oo sit jo puoli-ilmanen.


  Mistä tuleekin mieleen yks tapaus viime kesältä kun Impalaa kaupittelin.

  Yks kaveri soitteli ja kyseli tyypillisiä kysymyksiä ja lupasi tullakin katsomaan kunhan saa kyydin kaverilta. Tulikin vielä ja autoa katseltiin (yllättäen puhuivat kaverinsa kanssa pelkkää ruotsia, ettei oikein osannu kysellä eikä opastaa mitenkään) ja koeajettiin, hintakin tingattiin semmoseen tiukkaan käteishintaan. Halusi kuitenkin vielä harkita ja lupasi ilmotella mihin ratkasuun on päätyny. Meni viikko ja pisti viestin, että pelkää runkopalkkien kuntoa, eikä uskalla ostaa jos vaikka joutuu rojektoimaan. Auto oli siis noin kuukausi aikaisemmin katsastettu ja leimaa oli toista vuotta jäljellä. Ehdotti kuitenkin, että voisi vaihtaa johonkin 80 luvun alun scottari-projektiin, vastasin että kyllähän sekin käy jos väliraha on sopiva, tarjosi 1500,-. Impalassa oli käteisnetto hinta 6500,-. Vastasin, että pikkusen on pielessä ja että Impalan vaihto hinta oli 7000,- ja hyvitän scottarista 3000,- eli välirahaksi jäisi 4000,-. No 3500,- se tarjosi, johon kyöhyyttäni suostuin, jos vaihto tapahtuu Loimaalla. No sitten alko selittely, että ei oo kuljetuslaustoa yms. Viikon verran odottelin että saa kaluston järjestettyä, mutta sitten ilmoitti ettei onnistu mitenkään saamaan autoa Loimaalle, auto oli siis muistaakseni Raippaluodossa tms, Vaasan nurkissa, ja ehdotti vielä, että itse hakisin sen sieltä. Siinä kohtaa päätin unohtaa koko homman, kun luultavasti se ois siellä vielä tingannu puolet siitä välirahastakin pois...

  Hauskinta tässä on se, että nimenomaan vakuutti olevansa käteiostajana liikkeellä kun autoa katseltiin ja tinkailtiin.
   

Kerro tästä muillekin!