IKH:n Strongline kompressorin laatu???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 15.7.2005.

  1. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    atlas copco

    jos jollain olis mynnissä atlas copco merkkisiä kompuroita niin olisin kiinostunut ostamaan. saa olla rikkinäinen mutta hinta pitää olla sen mukainen. 8)
     
  2. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Joltakulta varmaan löytyy Abacin Massimo 5,5kw moottorilla. Ilmeisesti varmin valinta ja 270l säiliö, mainostetaan hiljaiseksi. K-maatalouden esitteessä 1200€. Onko kukaan hiljattain osanut tuommosta, paljonko maksoitte, saitteko tingattua 1100, tai oletteko nähneet jossain jopa tuohon hintaan?
     
  3. 5EISKA

    5EISKA 1st gear

  4. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Tarjous rehusopimusasiakkaille vuodelta 2005.
     
  5. 5EISKA

    5EISKA 1st gear

    ois kannattanu varmaa lukee tarkemmin... :oops:
     
  6. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    ite ostin toissa syxynä fordson textan värisen ja kokoisen kompuran eli just ton abacin massimon! :rotfl: hintoja kyselin ni k-rauta masa halus 1220e ja viereinen liike k-maatalous röytiö(iisalmessa) myi tonnilla ton kompuran! :D ja puhalluspytty on toi ihkun 20 litranen,hyvin toimiva yhistelmä mut vähän väliä joutuu täyttämään ku on ni pien säiliö,mut samal voi pitää tupakka tauon jos on tupakkamiehiä tai vetää asennus kebua niinku minä.. :rotfl:
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    Gerni on yksinkertaisesti kiinalaisten kopio stronglinesta. Sitä en tiedä onko ihan lisenssillä vai ilman. Osatkin ilmeisesti käyvät keskenään... Laite ei siis kuitenkaan ole sama eikä tule samalta tehtaalta.
    Työstöjäljessä ja materiaaleissa on (merkittäviäkin) eroja joskaan ei italojen tekokaan aina niin täydellistä ole.
    Aikoinaan noille myönnettävässä takuussa oli eroja ja suora vertailu molempien päällepäin identtisten näköisten välillä sai minut päätymään stronglineen vaikka hinnalla olisi tuolloin saanut 2 gerniä. Siis vuona 99. strongline toimii hyvin edelleen (suurin valovirta malli 2 syl hihna). Samannäköisiä nuo vieläkin myynnissä olevat mallit vaikuttavat olevan.
    Tuolloin strongi oli made in italy vaan jokohan senkin valmistus on kiinassa...?


    puolisen vuotta sitten ostin lisäksi helpommin siirrettäväksi halvan deuzerin, kusee öljyä ulos käydessään jo uutena muuten näyttää toimivan, saas nähdä kauanko. Stronglinessa taas ei ole ollut mitään vikaa tai ongelmia koko käyttöaikana paitsi liian paksut tehdasöljyt ulkokäyttöön talvella.
     
  8. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Ketähän tässä nyt uskoa. Myyjänkin mukaan isommant Gernit tulee Italiasta siis HUOM. ISOMMAT VOIMAVIRTALAITTEET. Sehän on selvä että pikku valovirta Gernit ym. on paskaa ja Strongline on ainoa joka kestää, siis pienet 200-300 tuotolla olevat valovirtalaitteet. Myyjäkin sanoi että eivät enään myy kiinassa valmistettuja Pikku Gernejä koska eivät kestä. Kukaan ei varmaan lukenut tätä koko topicia alusta lähtien koska siellä keskustellaan ja todetaan että Stronglinet ja isot Gernit tulee samalta tehtaalta. Keskinen tuo maahan kompressoreita ja maalaa eri värein, sekä merkein. Ainakin merkein Aicon Air, Gern sitten taitaa olla pelkkiä sinisiä merkittömiä. IKH ilmeisesti tuo Stron Linet samalta tehtaalta, mutta kukakohan tuon oikeasti tietäisi, että onko noissa laatueroja?

    E: Lukee muuten noiden Gernienkin lohkoissa ja moottoreissa mustaakselin Italia, kun tullut niitä joskus kaupassa tutkailtua.
     
  9. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    viime kesänä ostin sukevan romu päiviltä poijjalle 50cm3 mönkijän joltai romu ukolta,jätkällä oli myytävänä gernin pikku kompuroita,joku kiinalainen mopo ni mie ihmettelin ku joka vehkeen merkki oli susi! äijä selitti olevasa ko. vehkeiten maahan tuojalla töissä ja takuuseen tulleet romut oli saanu itellel,korjannu ne ja myi rompe päivillä eteenpäi huokeemmalla mut maahantuoja oli käskeny ottaa gernin yms,vehkeiten tarrat buis ni jätkä oli tietättäny susi tarrat niihi :rotfl:
     
  10. WSE

    WSE 1st gear

    No tuo meikäläisen tieto näistä perustui tuohon menneen vuosituhannen (-99) tutkimiseen ja hankintaan, ja valovirtakoneista oli kysymys. Liekö gern merkkisiä voimavirtakoneita ollutkaan tuolloin...
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulla on kans joku pikkukompura jota pitää startata pitkään ja paineventtiiliä samalla raottamalla. auttaisko jos vaihtais auton synteettiset 5w40 siihen?
     
  12. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    [quote="cb125twin" auttaisko jos vaihtais auton synteettiset 5w40 siihen?[/quote]
    Eeei. Paa ATF:ää.
     
  13. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Tuli sitten hommattua 7,5kw 270l säiliöllä oleva tähtikolmiokäynnostimellä varustettu, joku italialaisvalmisteinen kompura . Saapa nähdä miten kestää, kun käytettynä ostin. Entisellä omistajalla toiminut ainakin ongelmitta n. 500h, kompura säädetty nostaman paineet 11 bar. Vaikuttaneekohan pitemmän päälle kuntoon tuo, paineet nosti ainakin nopeaa verrattuna 1.5hp pikkukompuraan. Hyväkuntoinen ainakin päälleppäin ja aina pidetty lämpimässä hallissa. Nyt vain pitäisi keksiä käyttöä. Mihin noin isoa kompuraa muuhun tarvii, kuin hiekkapuhallukseen?

    E: Tekeekös muuten Bilteman paineensäätimillä/vedenerottimilla (tuotenumero 15186) mitään? Päästääkö tarpeeksi ilmaa läpi? Tarttis paineensäädin tuohon vielä hommata Yaman malli vedenerottimella maksoi suolaiset 70€ ja pelkkä säädin 40€.
     
  14. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Osaisko kukaan sanoa miten tuo painekytkimen säätö tapahtuu? Kykimen sisältä löytyy pari säädettävää mutteria joiden alla jouset. Kolmas pienempi säätöruuvi näyttäs myös olevan.

    E: Säätö selvisi. Tuli sitten purettua lohko kun oli ilmanputsari jo tiensä päässä ja päästänyt paljon harmaata töhnää koneeseen. Moottori pyöri myös väärinpäin. Ihme ja kumma lohko oli kuin uusi töhnäistä tai suorastaa karstaista kantta lukuunottamatta. Säiliö näytti olevan täynnä ihme töhnää ja rautahilettä, sisäpinta tuntui kyllä sileältä ettei rauta varmaankaan sieltä ole irronnut. Onko noissa yleensä jotain ruosteenestoainetta sisällä?. Miten tuosta säiliön kunnosta voi varmistua, kesti ainakin 12bar kun painekytkin oli väärin säädetty ja nosti vahingossa paineet liian ylös. Voi vissiin vähän huonosti käydä jos säiliö pettää?

    Kestääkö muuten sellainen punainen silikonitiivisteliima tuossa kannen ja pytyn tiivisteinä? Lämmönkesto vissiin 300c luokkaa.
     
  15. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    bilteman painesäätimellä ei tee mitään!!! :mad: älkää ostako!
     
  16. KING KEROSIN

    KING KEROSIN 1st gear

    Tätä parempaa saa hakea on kuningaskompura, aina jaksaa väsymättä.




    [​IMG]
     
  17. MikaelT

    MikaelT Gearhead

    Kattelin tämmöstä maalaushommiin

    http://tinyurl.com/2ddbxc

    Jos ens viikolla kävis pohjanmaalle mennessä kattomassa kyseistä peliä...
     
  18. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    no jos maalaat osia ja pieniä pintamaalauksia niin toi riittää mut koko auton ylivetoon taitaa jäädä pieneksi...
     
  19. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Montako baaria teillä on ollut paine-ero käynnistyskohdasta pysäytyskohtaan? Miten se on yleensä 10bar kompuroissa säädetty käynnistyykö 8 barin kohdalla vai missä. En tuossa omassa kompurassa ainakaan saa sitä paine-eroa pienemmäksi kuin 3baria. Jos säädetty vaikka 10bariin laskee 7baariin ennenko käynnistyy. Laskeeko liian alas jos mene 7baariin.

    Kompuran säiliössä ja painekytkimessä lukee 11baria. Kompuran tyyppikilvessä 10baria. Uskaltaakohan jatkuvasti pitää 11 baarissa millehän paineelle tuo on alunperin tarkotettu? Alun perin oli säädetty 11bariin ei tiedä vaan että onko edellinen omistaja säätänyt vai onkohan ollut jo tehtaalla.
     
  20. Timmo

    Timmo 1st gear

    Muutama kymppi lisää ja saat 100 litran pytyllä kompuran.
     

Kerro tästä muillekin!