IKH:n Strongline kompressorin laatu???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 15.7.2005.

  1. MikaelT

    MikaelT Gearhead

    Nojoo..sama kompura Honkkarissa 169e...
     
  2. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Olikos muuten varmasti sama laite. Onko siinä tuo veden erotin ja painemittari. Oliko vielä tilavuudeltaa 40l, ettei vaan 20l malli ollut. Onko noissa muuten paineensäädintä kun mittari ja vedenerotin löytyy.

    Epäilen vaan vähä, että saako tommosta, alle satasella kun nuo penemmät 20l mallit maksaa täällä 120e. Toisaalta pelottaa, että tuleeko maksettua liikaa jos maksan 180€ siis tästä kyseisestä laitteesta:

    http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService
     
  3. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Mahtaakohan tuolla IKH:n Yama merkkisellä paineensäätö yksiköllä jossa on öljytin ja veden erotin niin tehdä mitään?

    Eli tässä tietoja laitteesta:

    Täydellinen
    PAINEENSÄÄTÖ-
    YKSIKKÖ
    XAA2030
    • 3/8” sisäkierre
    •max. virtaus 1100 l/min
    •5 micronin suodatin
    •säädettävä öljytin
    •paineensäädin 0-8,5 kg/cm3
    •ulostulopaineen näyttö
    •käyttölämpötila +5– +65 °C
    •ei maalarikäyttöön
    •asennus mahdollisimman lähelle
    työkalua, max. 3,5–4 m
    •pakkauskoko: 1/10
    EAN 4716894203026

    Tuossa mainitaan että ei maalari käyttöön. Voikohan tuon kanssa maalata edes, jos ottaa öljyt pois ja laittaa vielä maaliruiskun päähän pienen 10€ veden erottimen. Googlella löytynee laitteesta jotain vielä ainakin IKH:n sivuilta, tuon malli koodin perusteella. Riittääköhän tuossa läpivirtaus hiekkapuhallukseen?

    Tuo maksaa n. 70€. AtlasCopcon 1/2 vastaava maksais 150€. Mitenhän tuo ilmansuodatushomma kannattaisi hoitaa. Kompuralla käytetään työkaluja, maalataan ja hiekkapuhalletaan. Maalaukseen ja hiekkapuhallukseen tarvitaan öljytöntä ja vedetöntä puhdasta ilmaa. Työkalut taas tarvii öljyttimen.

    Löysin muuten 100€ eräästä paikasta samaisen hiekkapuhalluspytyn, taitaa olla hiukan ilmaa noissa Savenmaan hinnoissa, ei koske pelkästään tuota pyttyä. Oli tuossa liikkeessä myynnissä R.O.C.I.N paska kynäruisku 30€, ostin joskus kokeksi muualta samaisen 15€ hintaa, jonka palautin takaisin kun sulasi käsiin akryylimaaleilla(ei sisältänyt ohjeita, eikä kieltoja, joten myyjän ongelma kun tyhmä ostaja sulattaa laitteen :lol:) ja räki muutenkin helvetisti.

    Kiitos ja kumarrus jos joku jaksaa vielä vastailla.
     
  4. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Ostin ABAC merkkisen voimavirta kompuran ja ainakin tähän asti olen ollut tyytyväinen.Koko härveli oli yllätävän asiallisesti kasattu ja äänikin vielä kohtuu vaimea.
     
  5. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Mitähän öljyä näihin Italialaisiin kompuroihin uskaltaa laittaa? Entinen omistaja sanoi, että ovat käyttänee normaalia kolme kymppistä moottoriöljyä.

    Mitähän sinne nyt uskaltais laittaa. Käyköhän joku normaali teboilin 10w30 mineraaliöljy, vai pitäiskö olla synteettistä öljyä?

    Mites tuo SAE30-pienkone öljy passaako. Jotku on ilmeisesti ainakin käyttänyt. Tuosta vanhasta kompuran öljy topikista ei ainakaan oikein saanut varmaa selkoa, taitaa tuo 10w30 mineraali nyt olla se oikea, vai miten?
     
  6. tst

    tst Gearhead


    Tuskin suurta merkitystä kunhan on moottoriöljyä,itse laitoin 5w-40 kun ei tahtonut pakkasessa roikan päässä jaksaa lähteä pyörimään tuollainen valovirta V2
     
  7. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Synteettinen vissiin tulee helpommin läpi, joten olisko tuo mineraali parempi?
     
  8. frontera2.4

    frontera2.4 1st gear

    Huomenna pitäisi tuollainen stronglinen 5.5kw kone hakea etä pääsee puhaltelemaan kuorma-auton runkoa. firmalla on kyllä ollut tuolainen atlas copco airjet le11 käyttämätömänä noin 10v mutta täytyypi tuupata se myyntiin. on varmasti asiallinen ja laadukas laite ( tässä ei kylläkään ole kuin 20l "runko" säiliö ja käytetty joskus piikkaus vasaran pyörittämiseen ) mutta vähän turhan rohjo omaan todellla vähäiseen käyttöön. on muuten myynnissä jos jotain kiinnostaa. ;) santtu.virtanen(@)suomi24.fi
     
  9. J.Lehtonen

    J.Lehtonen 1st gear

    itse ostin tuollaisen italiaanon

    MEC-AIR FD14 Kompressori

    Matalakierroksinen, remmivetoinen kompressori. Hyvä jäähdytys, iso öljytilavuus varmistavat oikean käyntilämpötilan. Kompressoreiden sylinteriryhmä on valurautaa. Soveltuvat pienteollisuuden ammattikäyttöön.
    Teho 4,0 kW
    Tuotto 440 l/min/6 bar
    Max paine 9 bar
    Säiliö 200 l
    Paino 125 kg

    hintaa oli alle 900 ekee


    ja turun edustajalta kyselin mitä öljyä tuohon uskaltaa laittaa niin
    kuulemma ihan perus mineraaliöljyä sinne vaan jos käyttö kohde on plussan puolella asteissa jos on pakkasta niin sitten täys-synteettisiä litkuja sisään...

    ja honkkarista ostin tuollaisen vedeneroitin/paineensäädin/öljystin systeemin 1/2" liitoksilla, mainittiin siinäkin muistaakseni ettei sovellu maalaus käyttöön mutta pienellä askartelulla lisäilin siihen ilmaoton ennen öljystintä... ja hyvin pystyy maalailemaan kunhan muistaa käyttää maalauksessa puhdasta letkua ettei tule letkusta öljy joukkoon.


    hyvin on nyt pelannut ilman murheita.
    ja kokemuksesta noihin vehkeisiin sen verran että just hommattiin 15 vuotta vanhaan koneeseen myös varaosia...jotka löytyi edelleen varaosalistalta
     
  10. 528

    528 Gearhead

    Tuossa IKH mainosti tuollaista Meganex kompuraa hintaan 199 euroa. Moottori 2,2 kW/ 230 V. Isosäiliö 50 ltr. imutuotto 385 l/min. Millainenhan tuo olisi? Voisiko tuolla käyttää sellaista hiekkapuhalluspönttöä pienien paikkojen puhallukseen, kuten ovien reunojen, ym? Ei pahan hntainen ole kyllä. Mitenhän tuo mahtaisi kestää satunnaisessa harrastekäytössä?

    Tuossa linkissä vastaava esillä kuvassa: http://www.mikko.fi/search/search.actio ... tus=CLOSED
     
  11. rasse

    rasse 1st gear

    Kyllä tuolla pieniä hommia tekee....
    Itselläni on tuollainen aika vastaava Strongline (360l tuotto) ja sillä tuli puhallettua yksi vannesarja viime viikonloppuna...Kyllähän se aikalailla koko ajan käy kun on pieni säiliö. Puhallusaineena oli kuona ja sillä lähti ihan sopivasti..... Erikseen ei ollut pönttöä vaan suoraan tuo letku pussiin ja eikun puhaltaen... (Bilteman halpa pistooli)
     
  12. 528

    528 Gearhead

    Tuli haettua kaupasta tuollainen Meganex kompura. Tuossa pohdiskelin tuota öljymäärää tuossa kompurassa. Ilmeisesti sen tuosta luukusta näkee, mutta mistä tietää onko siinä riittävästi öljyä? Onko tuo punainen piste ylä- vai alaraja? Ohjeissa sanotaan, että katsotaan öljytikusta, mutta ei tuossa sellaista näy olevan. Tuossa täyttöaukossa vain sellainen huohotin juttu.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    itse laittaisin öljyt alareunan ja pisteen välille, riittää kunhan öljyä näkyy linssissä,
     
  14. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Eivät ole niin ronkeleita öljynmäärästä nuo kompurat yleisesti ottaen, ihan keskitasoon on suositus usein (siihen punaselle pisteelle) mutta pieni yli/alitäyttö ei ole vaarallista, kuhan sielä on öljyä.
     
  15. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Tampereen kompressorikeskuksessa sanoivat että se silmän keskipiste on nimenomaan se alaraja ja öljyä oltava vähintään sen verran. Yläraja ei ole niin tarkka mutta suositteli sitä silmän yläosaa. Ja omaan kompuraan laitoinkin niin että pieni kupla näkyy ylhäällä, siitä on helppo seurata öljyn määrää. Jos ei näkyis kuplaa voi olla vaikea sanoa onko silmä täynnä öljyä, vaiko ilmaa ja likaa mikä kertyy ajan kanssa siihen sisäpinnalle.
     
  16. steelofamerica

    steelofamerica Gearhead

    kompura

    mä tein ainaki itte. ostin biltemasta suurimman kompuranlohkon mitä sieltä saa, siihen hommasin romuliikkeestä 3000 kierroksisen sähkömoottorin, painesäiliönä on kuorma-auton pytty, ja pitkä kaasupullo. ei muuten kestäny töllissä proput sen käyntiinlähtöä ku oli 16 amppeeriset. mut vaihdoin 20 ampeeriset pohjat ja proput ni rupes kestään. ja ilmaa tulee vaikka kuin paljo. riitää hiakkapuhallukseenkin. tohon makso käytetty sähkömoottori 70e ja se lohko makso biltemassa joku 200e jää jokatapauksessa alle kaupan hinnan. vaikka tarvii painekytkimet sun muut hilut. :pinup:
     
  17. 528

    528 Gearhead

    Onko kellään kokemusta Bilteman kyseisestä mallista eli siitä 150 litran säiliöllä olevasta? Miten kestää ja onko muuten millainen? Näkyi olevan imutuotto jotain 600 päälle ja vastapaineella 470. Kaupassa eilen katsoin siitä malli lätkästä. Kukaan koittanut hiekkapuhaltaa tuolla?

    Biltema kompressori


    [​IMG]
     
  18. 429

    429 Gearhead

    mulla on ollu tommonen bilteman isoin kompura jo n.15 vuotta käytössä,eikä pienintäkään vikaa koskaan ollu.
    tuotto ei aivan riitä hiekkapuhallukseen kunnolla(ainakaan oikein puhalluskellolla,joku 3mm suutin),mutta kun laittaa kaveriks satasen pikku kompuran niin sit riittää harrastehommiin.
     
  19. niklas_

    niklas_ 1st gear

    mä ostin noin vuosi sitten se isoin strongline. 10hv sähkömoottorilla. olne kyllä ollut tyytyväinen.

    hinta ikh:lla oli jotain 2690e maksoin sit puuilosta siitä noin 2000
     
  20. 528

    528 Gearhead

    Onko se tuo sun malli 150 litran säiliöllä ja V-lohkolla?
     

Kerro tästä muillekin!