Ikkunaliiman poisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja maddis, 10.5.2017.

  1. maddis

    maddis Gearhead

    Onko noiden liimaikkunoiden liiman poistoon jotain 'jippoa'? Caminosta nykäsin takalasin pois ja täytys karmiin jääneet liimat poistaa.

    Onko siinä muuta vaihtoehtoa kuin koettaa veitsellä leikellä vai onko siihen jotain tököttiä joka sitä pehmentäs, että lähtis helpommin?
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tuulilaseja vaihtaessa oon ihan tiivistepintojen putsaukseen tarkotetulla "raapalla" ottanu ja sillä lähtee ihan jees. Kaikkea vanhaa liimaa ei tarvii saada pois kun uuden liimaat joten riittää kyllä kun leikkelet, mutta jos haluat peltipuhtaaksi niin ensin leikkelet mahd. Paljon ja sit rälläkkään punottu teräsharjalaikka niin sillä lähtee loput ihan ok. :)
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Yks minkä oon todennu kanssa hyväks on ihan tasapäinen mora jonka terottaa vähän toispuoleisesti ni puree hyvin ja on helpompi kontrolloida leikkuusyvyyttä ;)
     
  4. maddis

    maddis Gearhead

    Mietinkin, että on siihen joku työkalu oltava. Täytyy katsoa mistä moisen vois löytää. Lasia irrottaessa leikkelin liimoja mattoveitsellä (vai mikä se onkaan jossa useampi pala terässä joita voi pätkiä tarpeen vaatiessa). Tuntui se(kin) toimivan aika hyvin.

    Mulla on kyllä tämmöinen leikkurikin, mutta sillä ei kyllä tehnyt mitään. Paljon työläämpi kuin tuolla mattoveitsellä.

    http://www.motonet.fi/fi/tuote/765170/Liimalasin-irroitusveitsi
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tuolla sun kalullas on tarkotus irrottaa se lasi, ei poistaa liimoja :D
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sellanen Fein multimaster tyyppinen nytkykone, jota on nykyään halpiksinakin, on sillä sileällä veitsiterällä aivan hakkaamaton vehje, jos se lasi on jo irti. Samaten ne vittumaiset kakspuoliteipin jämät esim. listojen alta lähtee jokseenkin juurtamyöten irti. Ihan vaan kertatyönnöllä.
     
  7. maddis

    maddis Gearhead

    Joo, tiedän, mutta siihen(kin) hommaan oli ihan onneton verrattuna siihen mattoveitseen tai sitten vaan käytin väärin sitä. Saanut Caminon lavalla semmosta asentoa että olis pystynyt tuota vetämään järkevästi.
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu, caminon takalasi on kieltämättä vähän sen mallinen että jos ehjänä haluaa irti ni mattopuukko melkein ainoa fiksu vaihtoehto... sillä mä itekkin aikoinaan otin :oops:
     
  9. maddis

    maddis Gearhead

    Helposti lähti liimat. Vähän auttoi veitsellä niin pystyi vetämään pitkiä pätkiä liimaa irti.

    Sen verran löytyi ruostetta, että taidan hioa karmit ja maalta. Ja löytyi sieltä yksi reikäkin tietysti. Alaosasta missä lasi kaartuu.
     
    Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!