Ikuinen kysymys osa II

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja kaarne, 21.5.2017.

  1. kaarne

    kaarne Gearhead


    Autoja voi korjata ilman koulutusta mutta autokorjaamoon ei toivottavasti pääse töihin ilman alan koulutusta.
     
  2. kaarne

    kaarne Gearhead


    Ehkä sinun pitäisi ensin siistiä ulkoasuasi koska tuollainen puliukko-look ei herätä luottamusta ja samalla kun ajat risupartaasi niin mieti samalla että onko harrasteauto paremmassa turvassa autotallissa vai ulkona missä se on säiden ja vandaalien armoilla.

    Korjaa jos haluat mutta muista että sinua tuskin kiitetään sen jälkeen kun olet ajanut jonkun ihmisen yli kun se tekemäsi rautalanka korjaus ei toiminutkaan.
     
  3. kaarne

    kaarne Gearhead


    Eli sinulla ei ole uutta eikä vanhaa autoa eikä myöskään harrastukseen liittyvää stressiä.
     
  4. peto

    peto Gearhead

    Kaarne hyvä, kerrotko meille tietämättömille mistä löytyy autoalan asiantuntevaa palvelu jossa koulutetut ja kokeneet asentajat korjaavat autosi? Merkkiliikkeissä pääsääntöisesti työskentelee ne mainitsemasi amis Vilit. Eikä siinä mitään, pitäähän Vileilläkin olla työtä ja jostainhan ne huippuasiantuntijatkin aloittaa.

    Ei ammattikoulutus takaa yhtään mitään vaan työntekijän asenne ja mielenkiinto työtä kohtaan.

    Ainiin...voiko käyttöauto olla sellainen, jossa on puolen metrin lumikinos päällä? Eikö käyttöautolla ajetakkaan ollenkaan kun siihen tuollainen kinos voi muodostua? Eikö korin kotelo rakenteille ole ongelmallista päivittäisen lämpötilojen vaihtelun aiheuttama kosteuden kondensoituminen koteloiden sisälle? Näinhän se tapahtuu kun talvella ajat lämpöisestä tallista ulos ja jäähtymisen jälkeen sisään lämpöiseen.
     
  5. peto

    peto Gearhead

    Täytyy kyllä sanoa että, jos teidän kahden profiilikuvan perusteella pitäisi arvioda kummalle annan autoni korjattavaksi niin valinta osuisi Rotteniin. Kaarnen pöhöttynyt vanhan viinaan menevän autokauppiaan näköinen olemus aiheuttaisi pahemman luokan epäilyksen pahimmsn luokan kusettamisen mahdollisuudesta. Jotenkin tulee Jope Ruonansuun autokauppias hahmo mieleen :D
     
    Skoll, chevytb02, Karpov ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Kyllä pääsee ja hyvä niin. Amiksesta valmistuu pääsääntöisesti hulttioita jotka haluaa vaan saada työkkäristä rahaa... kun toisaalta taas sellainen joka alalle haluaa ilman koulutusta niin sillä saattaa riittää jopa mielenkiinto opetellakin niitä asioita. Amiksessa kun ei opeteta yhtään mitään nykypäivänä... määrärahat käytetään kaikkeen turhaan ja käytännönopetusta karsitaan koko ajan. Ja se vähäkin käytännönopetus on asiakastöitä että saataisiin edes vähän lisää rahaa jolloin hommat on pääasiassa yhtä ja samaa saatanan öljynvaihtoa ja jarrupalojen tarkistusta.

    Niinkuin tuolla jo joku mainitsikin niin työ tekijäänsä opettaa ja virheistä oppii parhaiten, eikä niistä pääse oppimaan jossei ikinä mitään teekkään
     
    chevytb02 ja Rotten tykkäävät tästä.
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Ei vittu että putosin! :poff:
     
  8. Rotten

    Rotten Gearhead

    Jonkin aikaa kattelin sivusta, muita "thriidejä" lukiessa!
    Mielestäni ja vakavasti ajatellen, hemmetin taitava trolli tuo Kaarne, näinköhän pikkusen liikaa hapanta näin iltaisin ku meinaa ote lipsuu?:D
     
    chevytb02 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  9. litres

    litres Gearhead

    Jotenkin sekavaa settiä...kyl ne amis jätkätkin oppii vuosien kuluessa:)
     
  10. kaarne

    kaarne Gearhead

    Sellainen pitää löytää itse ja hyvä tapa siihen on kysellä tutuilta millaista huoltoa ja palvelua he ovat saaneet eri paikoista.

    Aivan niin, kuka tahansa voi ryhtyä vaikka merikapteeniksi ilman koulutusta.

    Kukin säilyttäkäät autojansa miten haluaa.

    Oma mielipiteeni on sellainen että auto kuuluu talliin ei kadunvarteen,
     
  11. kaarne

    kaarne Gearhead


    Tietenkin oppii kun saa opastusta eli koulutusta.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Ennen vanhaan maaseudulla oli tien varressa se talli autolle. Nykyään ihmiset kylpee rahassa ja autot on halpoja että ei tarvii sääliä. Niin se maailma muuttuu. Muistan esim 70luvun öljykriisin niin ei hupia anglialla ajeltu.
     
    kaarne tykkää tästä.
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllä ne jos ei opi niin ei opi. On se nähty monta kertaa että jos lahjat viittaa rimapojan ammattiin niin ei niistä muuta tule vaikka kuinka yrittäis.
     
  14. kaarne

    kaarne Gearhead


    Aivan niin ja kun kaikki on kertakäyttöä varten niin ei ole ihme että sitä samaa filosofiaa sovelletaan myös harrasteautoihin.

    Niihän se bensanhinta nousi silloin ja ihmiset pohtivat miten saada polttoaine riittämään.

    Muistaakseni jotkut autot tuoksahtelivat silloin pesuaineelta mutta en osaa sanoa oliko sellaistakin jotkut bensatankkiin valuttaneet bensan lisäksi.
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    Ei nämä nykyajan lapset muista sitä aikaa kun oli petrooli virityksiä. Kaverillani oli 127 kahdella kannen tiivisteellä ja petroolilla ajettiin. Ei kyllä tarvinnu dödöäkään kun humpalle ajettiin.
     
    kaarne tykkää tästä.
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Heikkoa provoa taas, mutta kyllä se on tosi että kehuttu autokorjaamo on nykyään se joka osaa perus hommat tehdä oikein.

    Paskoja korjaamoja on ihan tautisesti ja asiakkaita riittää.


    Tiedän muutaman kaverin jotka ovat tuota mieltä että autoalan koulutus vaaditaan ja esimerkiksi mun kaltaisen itseoppineen julpin ei parane koskea hänen autoon.

    Ja kuten arvata saattaa, autot vanhoja ja arvot satasissa. Sellasta kiva roudata johonkin laakkoseenkin.



    Sitten on taas muutama itse autonsa maksanu suht uudella ajava joka suostuu jos mihinkin ratkaisuihin ja auto on auto eikä pyhä lehmä. Edellämainituille se on pyhä lehmä vaikka autoista ei mitään muuten tiedetä tai edes olla automiehiä.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  17. kaarne

    kaarne Gearhead


    Kuka provoilee ja miten se ilmenee?

    Huonot korjaamot ovat sellaisia missä korjaajat eivät osaa hommaansa kunnolla eikä heillä ole motiivia tehdä työtään.



    Jarrut ovat ainakin sellainen asia mitä ei itseoppineet korjaajat välttämättä hallitse ja onhan sitä tapahtunut sellaistakin että eräässä autossa oli ratti on irronnut kesken ajon kun innokas auton tuunaaja oli ajatellut ralliratin näyttävän paremmalta kuin alkuperäinen ratti.
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Asutko kenties Varissuolla jos vandaalit on noin hirveä uhka mielestäsi?
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jaa a

    Amiksessa on:
    A) pää leikkaa mutta kädet ei toimi
    B)pää ei toimi mutta kädet toimii
    C)kumpikaan ei toimi
    D)molemmat toimii
    E) joku näiden väliltä

    Vähän kuin muualla elämässäkin. Ihmiset voi oppia itse, tollanen jolla ei toimi mikään ei tule oppimaan vaikka sillä joku paperi oliskin. Ne ketä ei kiinnosta tippuu ekan työssäoppimisjakson aikana pois tai ennen. Ekat 2 viikkoa ja ekat 2 viikkoa työssäoppimassa on ne virtaanpylväät amiksessa.
     
  20. kaarne

    kaarne Gearhead

    En asu ja kyse oli nimimerkki Rottenin ruokottomasta ulkonäöstä.
     

Kerro tästä muillekin!